Close

Exercitiu pentru autovindecare:

Culoarea Violet – curatare energetica de vibratie inalta, produce stare de liniste.

Vizualizati culoarea violet in punctul dintre sprancene, frunte. Concentrati-va atentia asupra acestui punct denumit chakra Ajna sau “al treilea ochi” Chakra Ajna,  chakra meditatiei, a clarviziunii si simtiti, deveniti observator, lasati gandurile si imaginatia sa se desfasoare si simtiti ostare de liniste si pace.

Albastru – va provoaca destindere, libertate, incredere

Indreptati-va atentia spre propriul dvs. gat si vizualizati culoarea albastra, ca marea, ca cerul… Albastrul corespunde chakrei gatului, organ al expresiei, al comunicarii. Simtiti cum vi se “dezleaga” gatul, percepeti calmul pe care-l provoaca aceasta destindere. O liniste ce va va permite sa va exprimati liber, sa comunicati cu incredere.

Rosu – va energizeaza

Reprezentati-va mental culoarea rosie, care corespunde primului centru de energie, asa-numita chakra-radacina, situata in partea inferioara a spatelui si de-a lungul picioarelor. “Asezati” aceasta lumina rosie la baza coloanei dvs. vertebrale (sau a perineului) si lasati-o sa urce pe coloana in sus, pana in crestetul capului. Simtiti-i caldura invaluitoare, forta, vitalitatea impregnandu-va intregul corp. Si regasiti, astfel, increderea in dvs.

Alb – va purifica

Vizualizati un alb luminos, care pleaca din crestetul capului dvs. si se inalta in eter, pentru a va largi aria constiintei. Simtiti lumina, prospetimea si pacea pe care vi le creeaza aceasta culoare. Albul corespunde chakrei situate in crestetul capului. Este cea de-a saptea chakra, asa-numita “chakra-coroana”, centrul starii noastre spirituale, si reprezinta puritatea, serenitatea, inocenta, echilibrul.

Verde – va invioreaza, va creste iubirea

Reprezentati-va culoarea verde, precum cea a naturii primavara. Ea simbolizeaza speranta, renasterea si corespunde chakrei inimii si plamanilor. Imaginati-va ca va plimbati pe o pajiste, contempland natura primitoare care va invioreaza. Va simtiti bine, in siguranta. Inconjurati-va inima cu acest verde natural. Lasati-va plamanii sa se umple de liniste si veti constata un sentiment de dragoste si de compasiune fata de dvs. si fata de ceilalti.

Galben – va revitalizeaza

Culoare a soarelui, a sarbatorii si a bucuriei, galbenul este simbolul vietii. Corespunde celui de-al treilea centru de energie, plexul solar, locul unde se afla diafragma, muschiul respirator, centru al emotiilor si al fortei vitale. “Puneti” culoarea galbena pe plexul dumneavostra, pentru calmarea sistemului nervos. Imaginati-va ca este o floarea-soarelui. Simtiti-o cum se deschide la fiecare respiratie si cum va aduce calmul, lumina interioara.

Portocaliu – va tonifiaza, va produce optimism

Este culoarea vesmintelor calugarilor budisti. Simbol al vitalitatii, portocaliul insufla buna dispozitie si optimism. Vizualizati aceasta culoare si “plasati-o” pe abdomenul dvs., chiar sub ombilic. Este al doilea centru de energie, pe care japonezii il numesc “hara”, in legatura cu pantecele, senzualitatea si sentimentele dvs. Imaginati-va o lumina care se raspandeste in abdomenul dvs. Impregnati-va de vibratia ei pozitiva.

Sursa: Formula-As

Trimite și prietenilor

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now Button