Close

Traumele fizice cauzeaz├ú stagnarea s├óngelui ┼či a energiei.

Traumele u┼čoare duc la stagnarea energiei, ├«n timp ce traumele grave produc stagnarea s├óngelui.

In general, ├«n cazul traumelor se observ├ú afectarea regiunilor musculare ├«nso┼úit├ú de dureri, s├ónger├úri, lezarea tendoanelor ┼či ├«n unele cazuri grave chiar ┼či a organelor interne, fracturarea oaselor, dislocarea articula┼úiilor, ┼č.a.m.d.
Un pericol foarte mare îl constituie invadarea corpului, prin porţiunile rãnite, a energiilor patogene, ceea ce în unele cazuri poate duce chiar la comã sau convulsii.
PARAZI┼óI ┼×I OTR─éVURI

Infestarea cu paraziţi este foarte des întâlnitã la copii.
Factorii care contribuie la infestare: hran├ú insuficient├ú, consumul excesiv de gr├úsimi ┼či de dulciuri, ce conduc la cre┼čterea umezelii (ce este mediul perfect pentru parazi┼úi sau pentru ciuperci).


TRATAMENTUL INCORECT

Tratamentul incorect poate duce la agravarea unei afecţiuni.
De exemplu: folosirea unei proceduri ce tonificã Yang-ul (energia) în situaţia în care ar trebui de fapt sã întãreascã Yin-ul.
Un alt exemplu ├«l constituie (├«nt├úrirea Yin-ului) cre┼čterea umezelii atunci c├ónd ├«n organism exist├ú reten┼úie de ap├ú.

FAPTELE NECONFORME CU MORALA (conform teroriei din Qigong)
Qigong-ul pune un foarte mare accent pe moralã. Se spune mereu:

„Pune morala pe primul loc”

sau:

„Morala ridicat├ú, nivel avansat ├«n practic├ú”.

Morala nu are ├«ns├ú leg├útur├ú numai cu nivelul practicantului de tehnici energetice, ci ┼či cu s├ún├útatea noastr├ú. Atunci c├ónd noi punem accentul pe moral├ú, c├ónd facem fapte bune, c├ónd accept├úm numai g├ónduri pozitive, c├ónd rostim numai adev├úrul, intr├úm ├«n rezonan┼ú├ú cu un c├ómp pozitiv foarte puternic aflat ├«n Univers.
Aceast├ú rezonan┼ú├ú apare la nivelul c├ómpului con┼čtiin┼úei noastre (Yin), dar se va reg├úsi ┼či la nivelul componentelor materiale (Yang), al corpului.
In cazul ├«n care noi suntem obi┼čnui┼úi cu „minciuna necesar├ú”, spun├ónd lucruri care nu sunt reale, dar a c├úror rostire o consider├úm necesar├ú celor cu care ne ├«nt├ólnim, atunci c├ónd accept├úm g├ónduri ur├óte despre cei din jurul nostru, ├«n momentele ├«n care cu voia sau f├úr├ú voia noastr├ú facem fapte rele, noi declan┼č├úm un mecanism ce duce la umplerea c├ómpului nostru (al con┼čtiin┼úei dar ┼či al corpului) cu semnale care ne vor perturba normalitatea. In timp vor ap├úrea tensiuni la nivelul con┼čtiin┼úei, vor fi afectate diferite p├úr┼úi ale corpului ce au leg├útur├ú cu locurile ├«n care se afl├ú semnalele de nemul┼úumire ale celor pe care i-am afectat.
O persoan├ú moral├ú este o persoan├ú sincer├ú, fericit├ú, s├ún├útoas├ú. In interiorul s├úu nu exist├ú tensiuni, nu exist├ú blocaje. Atunci c├ónd ne putem deschide fa┼ú├ú de toate persoanele cu care ne ├«nt├ólnim, atunci c├ónd nou├ú, dar ┼či lor, le va f├úcea pl├úcere s├ú ne ├«nt├ólnim, momentul ├«nt├ólnirii va duce la crearea unui c├ómp nou (ob┼úinut din rezonan┼úa c├ómpurilor individuale). Acest nou c├ómp va avea mai mult├ú putere dec├ót c├ómpurile individuale ┼či va influen┼úa pozitiv persoanele ce fac parte din el.

Medicina tradi┼úional├ú chinez├ú folose┼čte mecanismul descris de teoria Yin – Yang:

„In mijlocul Yin-ului apare Yang-ul,
Yang-ul este cel care activeaz├ú Yin-ul.”

C├ómpul are caracter Yin. Noul c├ómp ob┼úinut prin rezonan┼úa a dou├ú sau mai multe c├ómpuri, ce au acelea┼či caracteristici (aceea┼či parametri), va produce ├«n timp modific├úri la nivelul Yang-ului, al structurii materiale.
Persoanele cu o moral├ú avansat├ú vor intra cu u┼čurin┼ú├ú ├«n rezonan┼ú├ú cu alte persoane ce pun accentul pe moral├ú, pe c├ónd cei care nu sunt at├ót de dispu┼či s├ú-┼či asume realitatea, ci doresc s├ú o transforme prin minciun├ú, prin fapte negative, vor intra mai u┼čor ├«n rezonan┼ú├ú cu partea „mai pu┼úin pozitiv├ú” a Universului. In acest c├ómp, „nu tocmai bun”, se g├úsesc semnale ce nu permit relaxarea, intrarea ├«ntr-o stare de lini┼čte sufleteasc├ú, de echilibru. Ceea ce se va afla ├«n c├ómpul acestor din urm├ú persoane va fi mai degrab├ú stress-ul dec├ót ├«mp├úcarea, boala ┼či nu s├ún├útatea, sup├úrarea ┼či nu fericirea.
In┼úelegerea ┼či asumarea acestor lucruri este foarte important├ú.

Aceste r├ónduri au fost preluate din cartea Maestrului Cezar Culda; „Medicina Tradi┼úional├ú Chinez├ú ┼či Qigong-ul Terapeutic”

Trimite și prietenilor

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Call Now Button