Close

Tehnica de presopunctura pentru imbunatatirea vederii reda claritatea vederii.ochii

Punncte de presopunctura care trebuiesc activate pentru imbunatatirea vederii.

Punctul 1 -(cunoscut sub numele Jingming): este punctul de intalnire dintre coltul interior al ochiului si nasul. Acesta se activeaza atunci cand pacientul sufera de glaucom, pierderea vederii sau inceput de cataracta.

Punctul 2  -(Zanzhu): corespunde tractului urinar si este localizat intre sprancene, foarte aproape de inceputul nasului. Daca apesi aceasta zona te vei relaxa si iti vei imbunatati vederea

Punctul 3  -Yuyao: punctul din mijloc al sprancenei. Acesta este punctul care se activeaza atunci cand pacientul este anxios, epuizat fizic ca urmare a suprasolicitarii la serviciu.

Punctul 4 -SJ 23 (Sizhukong): este punctul care se gaseste la capatul sprancenei. Te scapa de riduri si alte probleme legate de intretinerea faciala, dar si de afectiuni ale vederii.

Punctul 5 – GB 1 (Tongziliao): este punctul care se gaseste exact la coada ochiului si prin activarea prin miscare transversala, vindeci conjunctivita, scapi de senzatia de ochi uscat, dar iti imbunatateste si vederea.

Punctul 6 – (Chenggi): este punctul care se gaseste sub ochi, mijlocul pupileiActivand acest punct cu miscare transversala te ajuta sa scapi de anxietate, de durerile de cap si de senzatia de ochi uscat.

Pentru fiecare dintre aceste puncte este recomandata activarea punctelor printr-o apasare foarte usoara, transversala, incepand cu punctul 1-1′ si terminand cu punctul 6-6′. Dupa activarea fiecarei perechi de puncte se face o pauza de  minute, timp in care simtiti punctul si apoi se trecela activarea urmatoarei perechi de puncte.

Concentreaza-te timp de 2-3 minute pe fiecare punct.

Acesta tehnica poate fi repetat de mai multe ori pe zi. Este recomandat sa se aplice  activare punctelor cu ambele maini stanga, dreapta, respiri adanc in timp ce faci miscarile pentru ca ochiul are nevoie de oxigen. De asemenea, presiunea exercitata pe fiecare punct stanga, dreapta,  trebuie sa fie egala. Sa va fie defolos!

By Maria Bican

Trimite și prietenilor

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now Button