Close

12 retete naturiste pentru detoxifierea organelor vitale

In acest articol sunt prezentatate cateva retele naturiste pentru detoxifierea organelor vitale, reducerea efectului stress-ului, si promovarea starii generale de sanatate.

1. CURĂŢIREA RINICHILOR

Primul remediu: 6 crenguţe de mure de pădure de 60 cm fiecare crenguţă. Se tăie mărunt ca ceapa şi se pun la fiert intr-o cratiţă cu 6 litri de apă.

Se fierb 2-3 ore fără capac, la foc încet, până când cantitatea rămâne pe jumătate (3 litri). Aceşti litri se impart în două (1,51) şi se bea câte 1,5 l pe zi – câte un pahar, din oră în oră (ca şi cafeaua). În două zile se bea toată cantitatea de 3 litri. În acest timp, toata urina se aduna intr-un borcan. Se vor vedea depuse toate substanţele eliminate (nisip, etc.)

Al doilea remediu: Se va consuma 21 zile, 200 grame suc de sfeclă roşie sau 1 sfeclă roşie (cca 400- 500 gr) sub forma de salată cu putin ulei de măsline şi suc lămâie. Veţi obseva că în primele 2-3 zile urina va fi de culoare roşie după care se v-a curăţa.

2. STRES

Stilaria media (steluţa) 200ml apa clocotită peste o priza planta (cat 3 degete) Se bea rece, diminiata dintr-o singura înghiţitura, timp de 21 zile.

3. DEZINTOXICAREA FICATULUI

300gr planta rostopasca uscata la l litru apa clocotită. Se infuzează 3 min. Se lasă la macerat 12 ore. Se adaugă 300gr miere albine poliflora. Se bea in fieca zi cate 150 ml (cea 1A cana ceai) cu înghiţituri mici plimbate prin gura. Se consuma 7 zile. Apoi pauza 7 zile si se repeta. De 3 ori x 7 zile apoi 15 zile pauza.

4. DISFUNCŢIE RENALĂ

15 gr coada calului, 10 gr urzica, 8 gr troscot. 6 gr ruinătoare, se amestecă toate. Se pune cate o priza intr-o cana cu apa clocotită, 10 minute. Se strecoară, se păstrează separat. Alte 2 căni apa (200 gr + 200 gr) se pun plantele care au fost ţinute încă 10 minute la fiert (acest ceai v-a conţine acid salicilic). Se strecoară. Se amesteca cele 2 ceaiuri preparate. Se administreaza astfel:

  • dimineata 1/2 ceaşca ( 65 ml) ceai rece pe stomacul gol
  • prânz 1/2 ceaşca (65 ml) inainte de masa, rece
  • seara 1/2 ceaşca ( 65 ml) rece, după masa inainte de culcare Tratament 21 zile. Nu se consuma supa, borş, ciorba de: carne de vita, porc, vânat, pui.

5. DETOXIFIEREA FICATULUI

Se bea un amestec de sucuri din:

  • 2 morcovi,
  • 1 rădăcina pătrunjel,
  • 1 ridiche neagra cu coaja,
  • 3 mere

Timp de 7 zile, seara inainte de culcare

6. ANEXITA

Aluat din 200 gr faina, 100 ml oţet 9,5 grade , 100 ml ulei măsline sau floarea soarelui presat la rece. Coca Gete-obţinută se aşează pe partea de j os a liniei pubiane, cea 12 cm. Se acoperă cu o folie de plastic se lasă toata noaptea. Tratamentul durează 14 zile.
6. HEMOROIZI
Ceai de coada şoricelului, l linguriţa planta (5 grame) la o cana apa clocotită, infuzie 5-10 min, se strecoară, se adaugă 10 ml ( l lingura) biter suiedez, Se bea 3 câni /zi timp de 30 zile.
Crema de galbenele se unge zona hemorala, se spală cu săpun moale din plante. Se unge de 2-3 ori /zi timp de 21 zile astfel: 7 zile tratament + 7 zile pauza + 7 zile tratament/ se repeta.

7. REDUCEREA POFTEI DE MÂNCARE

Ceai: 10gr rădăcina valeriana rasnita, la 1 litru apa. Se bea 1/2 cana cu 30 min înainte de masa, dimineata, pranz, si seara. După mâncare se bea ceai de paducel, sunătoare, si coada şoricelului amestecate in părţi egale.

8. HIPERTENSIUNE ARTERIALA

Pentru curăţarea vaselor sanguine se amesteca următoarele produse:

  • 1 pahar seminţe mărar
  • 2 linguri rădăcina valeriana rasnita / maruntita
  • 2 pahare miere naturala

Se pun intr-un termos, se toarnă 2 litri apa clocotită. Se păstrează 24 ore la macerat, după care se strecoară. Se ia pe parcursul zilei cate o lingura din 30 in 30 de minute de la 7 dimineata pana la ora 22 = 15 ore x 2 linguri = 300 ml/zi. Tratamentul durează 7 zile.

9. CEAI DIURETIC

Infuzie din următoarele plante in părţi egale: sunătoare, muşeţel, siminoc, muguri de mesteacăn, se amesteca toate, o lingura planta in 500gr apa clocotită. Se lasă 20 minute. Se bea 250gr ceai diminiata pe stomacul gol, 250gr seara la culcare timp de 7 zile.

10. CONSTIPAŢIE ŞI DISFUNCŢIE RENALA

Ceai de salvie: l linguriţa salvie uscata la l/2 apa fiarta, se mai lasă la fiert inca 3 minute. Se ia de pe fioc se pune in cana si se mai adaugă sunătoare si roinita pentru aroma. Se lasă la infuzat inca 10 minute apoi se strecoară pentru băut. Se bea 2 câni / toata viata. Se poate adaugă miere de albine.

11. VIAGRA romaneasca

Ceai napraznic 1 priza planta intr-o cana apa clocotită de 200 ml, se lasă 10 min. Se strecoară si se bea rece cate o cana pe zi.

12. GASTRITA

Ceai nalba sălbatica verde sau uscata. Se prepara din 1 linguriţa planta la 200 ml apa clocotită. Se infuzează 5 minute. Se bea o cana pe zi, timp 28 zile.

Nu se mănâncă iute, acru, fierbinte, rece, alcool (vin, bere, ţuica). Nu se beau lichide in timpul meselor. Nu se mănâncă carne 21 zile.

Trimite și prietenilor

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now Button