Close

Cristalele sunt cunoscute ca prietene ale sufletului.

Cristalele, pietrele semipretioase aduna energia stagnanta sau negativa, de aceea ele au nevoie de purificare.

Daca cristalele sunt scufundate in apa sarata ele se purifica dar nu este recomandata pentru ca poate afecta diferitele tipuri de cristale, atat fizic cat si energetic. Se recomanda folosirea acestei metode doar in cazuri grave.

O alta metoda este aceea de a ingropa cristalul in pamant pentru deprogramare. Atunci cand simtiti ca acesta este extrem de negativ, el poate fi ingropat in pamant pentru un intreg ciclu lunar.
Lasand peste noapte – sau mai mult – cristalele in sare marina uscata, obtinem o alta purificare, mai dura insa. Sarea poate ataca cristalele, multe dintre acestea fiind solubile in apa sau potential sensibile la actiunea apei. O parte dintre acestea sunt Halitul (sarea), Sylvitul, Selenitul Trandafirul Desertului, toate tipurile de Selenit, Gipsul Angelite, Azuritul si Talcul. Calcitul se poate dizolva in apa, iar Alabastrul sau Sulful se dizolva in apa sarata.
Dar sa nu uitam ca mintea poate sa amplifice energia primita si, cateodata, energiile pozitive cu vibratii inalte pot provoca o stare de disconfort, atunci cand nu sunteti pregatiti sa le primiti. Unele persoane refuza sa recunoasca faptul ca pietrele (care le apartin) au fost purificate, negatia lor fiind uneori in masura sa intoarca energiile nedorite la cristalele purificate.

Mantra este jumătate rugăciune, jumătate comandă. Putem  avea o mantră specială pentru curăţarea cristalelor, sau putem adapta una  tradiţională. Cele tradiţionale sunt preluate din tradiţia din care fiecare face parte. Un  creştin poate apela la unul dintre cele mai puternice versete ale Psaltirii (Ps. 50):  „Stropi-mă-vei cu isop şi mă voi curăţi, spăla-mă-vei şi mai vârtos decât zăpada  mă voi albi.” Un hindus poate repeta mantra “AUM,  mani padme hum”, şi aşa mai departe. Mantra  specifică pentru curăţarea cristalelor, în literatura  de specialitate (a se vedea lucrările lui Dael  Walker) este Invocaţia Cristalină. Aceasta se  rosteşte de 3 sau 7 ori, ţinând cristalul între palme.  In acest timp simtiti, vizualizati, cum un flux de lumina intra prin crestetul capului (Chakra coroanei) si umple corpul de lumina. Cristalele le tineti intre palme, si vizualizati cum  ele se curata cu lumina:

“Invoc lumina Christului Lăuntric.

Sunt un  canal curat şi perfect.

Lumina imi este călăuza”

Cristalele se mai pot curata  astfel:  Se ţine  cristalul între palme. După o mică rugăciune, vom  cere în interiorul nostru lumină de sus, din Sursa de  lumină universală sau din inima Tatălui Ceresc, pentru  a curăţa tot ce este negativ în cristal. Această metodă are  două variante, umplerea externă şi umplerea internă, în  funcţie de lucrarea căruia îi este destinat cristalul. Metoda va fi  elaborată în lucrarea sus-amintită, însă putem să rezumăm astfel:  dacă cristalul va fi pentru uz personal, putem circula lumina prin  noi şi apoi în cristal, iar dacă va fi folosit în tratamentul cuiva, lumina  va fi direcţionată în cristal în mod direct.
Cristalele mici pot fi curatate daca sunt lasate pe un fragment mare de cristal, pe un Cuart sau pe un Ametist curatate in prealabil.

Mai puteti sa curatati  cristalele tinandu-le in palma manii stangi iar cu palma manii dreapte faceti de 40 de ori miscari (cercuri) in sensul acelor de ceasornic peste palma stanga si le puteti incarca cu miscari in  sensul invers acelor de ceasornic.

Alta tehnica de curatare a cristalelor sau pietrelor semipretioase este de a le pune intr-un bol cu sare grunjoasa timp de 7 zile. puteti sa le lasati intr-un loc unde sa aiba si lumina solara pentru a se incarca.

Pentru persoanele initiate in Reiki, cristalele se pot curata cu ajutorul simbolurilor astfel: se foloseşte la început simbolul Sei He Ki, pentru a-l purifica, se repetă de trei ori (cel puţin sau de câte ori simţiţi că este necesar). Se afirmă de trei ori: „cristalul este programat în conformitate cu programul iniţial al Dumnezeului Mamă şi Tată pentru creaţie”. Apoi se afirmă de trei ori: „cristalul va avea capacitatea să se purifice pe sine însuşi”. Apoi se foloseşte simbolul Cho Ku Rei de cel puţin trei ori, apoi se pune sigiliul cu simbolul Hon Sha Ze Sho Nen de trei ori.

Aceste tratamente va amplifica puterea cristalului.

Întâi cristalele se vor purifica de orice programe antagoniste, pentru a putea lucra armonios cu ele.

PROGRAMAREA imprimă o comandă sau o formă-gând, o idee în matricea interioară a cristalului.

PURIFICAREA sau curăţirea constă în curăţirea cristalelor de energiile nedorite acumulate în ele folosind INTENŢIA.

Se ţine cristalul cu baza în palmă, apoi se formulează în minte o intenţie apoi intenţia va fi adresată cristalului: „Vei fi deprogramat (purificat sau curăţat)!”, apoi se reprogramează cristalul folosind aceeaşi metodă a INTENŢIEI dar cu o mică diferenţă.

Cristalul se ţine cu ambele mâini, se efectuează conectarea cu cristalul spunând: „Cho Ku Rei!” şi se foloseşte simbolul „Sei He Ki!”, pentru a purifica cristalul de energiile nedorite acumulate, apoi spui „Cho Ku Rei !”. Se afirmă că cristalul este deprogramat şi curăţat de toate energiile nedorite (în unele cazuri ar putea fi nevoie să se repete această procedură de trei ori, apoi se emite această intenţie prin cel de-al treilea ochi, sau pentru cei care nu sunt obişnuiţi să-şi folosească cel de-al treilea ochi, pot transfera această intenţie prin mâini, ca şi cum ar transmite energia vindecătoare REIKI prin mâini. Se vizualizează cum comanda – INTENŢIA – curge prin mâini în cristal sau se vizualizează cum intenţia curge prin al treilea ochi şi prin mâini. Puteţi exersa pentru a vă găsi propria metodă de lucru.

După ce cristalul este curăţat de programul iniţial, trebuie reprogramat. Şi pentru reprogramare se foloseşte INTENŢIA. Unele programe sunt de comandă iar altele sunt de „subprogramare”. Cristalele se pot programa cu mai multe programe în acelaşi timp.

Primul program de comandă este: „Vei canaliza numai acele energii care conţin programul iniţial al creaţiei nealterat şi care lucrează în concordanţă cu Voinţa Divină!”. A doua parte a programului este: „Vei avea capacitatea să te autopurifica!”, urmează apoi un subprogram: „Nici o energie sau program care nu vine de la Dumnezeu si care s-a disociat de Lumină nu vei canaliza!”. Alt subprogram: „Vei începe să lucrezi atunci când EU voi spune PORNEŞTE! şi te vei opri atunci când eu voi spune STOP!”. „Afirm că nimeni nu va putea schimba programul în afară de mine…(numele)!”.

Cristalele se pot programa şi pentru altcineva, spunând numele acelei persoane.

Se pot adăuga sau şterge atâtea subprograme câte se doreşte.

Cristalele se pot programa să ajute în desfăşurarea anumitor evenimente sau să aducă în viaţă anumite energii, de exemplu acelea ale Sinelui tău Superior, prezenţa lui „EU SUNT” sau pentru a activa capacitatea de a vă canaliza energiile dimensionale înalte. Se pot programa cristalele să faciliteze orice modalitate de vindecare.

Pentru a şterge sau adăuga programe de la distanţă, trebuie să se vizualizeze cristalul asupra căruia se va lucra prin adăugarea sau ştergerea programului. Se trimite comanda mental spre cristal, urmată de simbolul Hon Sha Ze Sho Nen. Simbolul va purtea mesajul către cristal şi-l va activa.

Cristalele reprogramate se pot folosi în diverse modalităţi.

Pentru a energiza pacientul şi pentru a curăţa şi purifica aura şi meridianele, se plasează cristalele cu vârfurile orientate spre interior, spre pacient. Se poate da, în acelaşi timp, pacientului energie REIKI. Schimbând poziţia cristalelor cu vârfurile îndreptate în afara pacientului, aceasta va avea ca efect scurgerea energiilor nedorite, scăderea temperaturii (în caz de febră), eliminarea inflamaţiei… Apoi se continuă şedinţa de vindecare prin aducerea cristalelor în poziţia anterioară, cu vârfurile spre pacient pentru a reenergiza şi echilibra pacientul încă o dată.

Cu ajutorul INTENŢIEI, a cristalelor, a vindecării, să se reprogrameze mintea sau conştiinţa sau conştiinţa structurilor celulare din corp, de exemplu, sângele, poate fi reprogramat să devină un cristal viu de lumină.

Speram ca terapeuţii nostri vor alege unelte şi tehnici dintre cele mai variate  şi mai bune în lucrul lor cu cristalele si pentru evolutia lor spirituala.

Trimite și prietenilor

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now Button