Close

Machiajul in functie de geometria ochilor

Am stabilit impreuna pana acum forma corecta a ochilor tai si forma corecta a sprancenelor tale. Astazi mergem mai departe si in functie de geometria ochilor tai vom alege tipul de machiaj.

OCHII MARI

 • Sunt foarte apreciati, posesoarele unor astfel de ochi trebuie sa fie foarte atente deoarece, printr-un machiaj necorespunzator se poate crea acea impresie de „ochi de broscuta”. Acesti ochi nu trebuie sa fie rimelati si pe genele pleoapei inferioare.
 • Daniela, daca ochii tai sunt mari, fii atenta si la fardurile sidefate, care maresc ochiul. In general nu exista restrictii, dar este bine sa tii cont de aceste lucruri daca nu vrei sa-i surprinzi pe cei din jur cu ochii tai „atat de mari”.
 • Opteaza pentru un fard mat, preferabil mai inchis. Foloseste pentru pleoapa mobila o nuanta mai inchisa si prelungeste pana in coltul sprancenelor cu aceeasi culoare, dar mai deschisa cu un ton.
 • Evita sa folosesti creionul dermatograf pentru unghiul interior al ochiului, aplica mai bine numai spre unghiul exterior. Poti in schimb sa aplici fard si pe pleoapa inferioara, imediat sub gene, acelasi ton inchis folosit pentru pleoapa mobila.
 • Aceste sfaturi sunt valabile numai daca nu-ti doresti ca ochii tai sa para si mai mari, si in mod deosebit pentru acei ochi proeminenti, usor iesiti din orbite.

OCHII MICI

 • Sunt ochii care in raport cu celalalte trasaturi ale fetei au dimensiuni mai mici. Evident ca acesti ochi nu au interdictie la fardurile sidefate sau crema.
 • Foloseste nuante pale si lucioase pentru umbra si ai grija sa curbezi genele cu ajutorul unui aparat special. Este preferabil sa alegi si rimelul intr-un ton mai deschis deoareceun rimel negru ii va face sa para si mai mici.
 • Intensifica privirea trasand conturul, cu eyeliner-ul sau cu dermatograful, atat pe pleoapa de sus cat si pe cea de jos. Aplica un ton mediu (de exemplu bleu sau gri deschis) pe pliul ochiului.
 • Important este ca pliul sa fie putin mai intens decat conturul si sa aplici eventual cu degetul pe coltul exterior al ochiului fard pentru a crea senzatia de „imprastiere” care extinde putin linia ochiului.

OCHII APROPIATI

 • Daniela, pentru a reusi sa modifici acest aspect, trebuie sa concentrezi culoarea spre coada ochiului evitand sublinierea unghiului interior. In partea din interior aplici un fard pastelat, deschis, si accentuezi unghiul exterior (coada ochiului), prelungind cat mai mult spre tample, pentru a crea impresia de extindere.

OCHII DEPARTATI

 • Procedezi invers, accentuand unghiul interior printr-o nuanta mai inchisa. Aplici aceasta nuanta dinspre interior spre jumatatea pleoapei, culoarea degradandu-se spre exterior.
 • Linia trasata cu dermatograful urmeaza aceeasi regula: puternica spre interior si subtiata spre exterior.

OCHII ADANCITI

 • Acesti ochi au nevoie de un efect optic pentru a fi scosi mai in afara. Intotdeauna aplica fardul pe ambele pleoape, niciodata numai pe cea superioara.
 • Alege nuante luminoase Daniela, precum roz pal sau crem deschis. Subliniaza unghiul exterior cu o linie mai groasa. Aceasta porneste subtire din unghiul interior si se ingroasa treptat, pe masura ce avansezi spre unghiul exterior unde culoarea trebuie sa fie mai inchisa.

OCHII PROEMINENTI

 • Sunt acei ochi care ies in afara, tinzand sa domine trasaturile fetei iar pleoapele sunt prea pronuntate. Alege o nuanta medie sau inchisa pe pleoapa mobila pentru a minimiza aspectul lor.
 • O linie trasata la baza genelor, atat pe pleoapa superioara cat si pe cea inferioara, poate sa creeze un efect interesant si misterios. Foloseste farduri mate iar dermatograful aplica-l numai pe unghiul exterior, prelungind linia pentru a oferi ochiului profunzime si a estompa proeminenta.

OCHII DESCENDENTI

 • Pentru a ridica linia ochilor, trebuie sa insisti pe accentuarea pleoapei superioare, prelungind-o in exterior. Aplica pe pleoapa superioara, in unghiul interior, tonuri deschise, folosind farduri sidefate iar in unghiul exterior o culoare mai inchisa.
 • Tonul culorii se accentueaza pe masura ce avansezi dinspre interior spre exterior. Prelungeste linia cu un dermatograf sauun fard inchis, catre tampla, pentru a ridica forma ochiului.

OCHII ASCENDENTI

 • Spre deosebire de ochii descendenti, la ochii ascendenti aplici culoarea inchisa pe pleoapa inferioara. Traseaza o linie de culoare inchisa cu dermatograful la baza genelor inferioare iar spre unghiul exterior aplica o culoare in aceasi nuanta dar cu un ton sau doua mai deschisa.

OCHII ROTUNZI

 • Trebuie sa pui in valoare irisul. Este indicat sa iti pensezi sprancenele si sa le dai forma alungita pentru a conferi privirii tale mai multa personalitate. Alege fardurile de ochi in culori inchise. Cele deschise nu sunt indicate deoarece iti maresc ochiul. Pentru contur evita texturile prea bogate care incarca ochiul.
 • Cu ajutorul unui creion dermatograf bine ascutit sau cu o pensula fina inmuiata in fard pudra negru, traseaza o linie orizontala de-a lungul genelor superioare si inferioare. Linia trebuie sa depaseasca conturul natural al ochilor pentru a da impresia ca acesta este alungit.
 • Poti conferi aceasta senzatie vizuala si cu ajutorul unui mascara. Incarca mai ales unghiul exterior al ochiului si nu toate genele. Daca iti vei da cu mascara pe toate genele, ochii tai vor parea mai rotunzi si nu vei obtine efectul de alungire.

OCHII MIGDALATI

 • Forma ochilor tai iti permite mai multe variante de machiaj, dar ai grija sa o realizezi corect pe fiecare. Alege un mascara pentru alungire si aplica-l pe toate genele, atat pe cele superioare cat si pe cele inferioare. Acest lucru iti va mari ochii. Cand te pensezi ai grija sa lasi sprancenele cu mai mult volum in interior decat in exterior
 • Conturul ochilor va fi mai gros si aplicat doar pana la jumatatea pleoapei superioare, pornind din unghiul interior al ochiului. Nu face greseala de a continua conturul ochilor in exterior deoarece nu vei face decat sa-ti accentuezi aspectul felin al privirii.
Trimite și prietenilor

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now Button