Close

Cea mai frecventa greseala in alegerea unei coafuri este modelul care „se poarta”. In mod normal, toate partile corpului trebuie sa fie in armonie. De ce ar face exceptie parul?

Desi poate parea putin ciudat, pentru alegerea coafurii potrivite care sa „iti vina bine” trebuie sa analizam intai forma fetei.

FATA OVALA

• Este forma cea mai des intalnita. Majoritatea modelelor au fata ovala. Forma fetei este aproximativ cu jumatate mai lunga decat este de lata. Este considerata de specialisti forma ideala deoarece te poti juca cu coafurile. Poti sa porti atat parul lung, cat si scurt sau mediu.
FATA ROTUNDA

• Forma fetei este aproximativ la fel de lunga cat este si de lata. Pentru a „corecta” acest aspect, alege coafuri care sa te avantajeze. Lungimea parului sa depaseasca barbia pentru a crea impresia de alungire a fetei.
FATA PATRATA

• Linia parului are aproximativ aceeasi lungime ca si linia maxilarului. Daca ai parul lung, niste bucle lasate sa-ti cada usor pe fata s-ar potrivi perfect cu trasaturile formei fetei tale. Evita coafurile cu linii drepte: vor scoate in evidenta si mai mult forma patrata a fetei tale.

FATA TRIUNGHIULARA

• Linia maxilarului este mai mare decat fruntea. Pare un triunghi. Te face sa pari mai tanara decat esti. Ideal este sa porti parul scurt sau de lungime medie.
FATA DIAMANT

• Daca ai fruntea mai lata decat linia maxilarului poti sa te consideri norocoasa. Fata diamant are aceleasi avantaje ca fata ovala. Este de fapt forma ovala putin mai „colturoasa”.

Trimite și prietenilor

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now Button