Close

Corpul omenesc are proprietatea de a se autovindeca si in el exist─â leacul pentru vindecarea oric─ârei boli. Omul a fost creat pentru a se men╚Ťine s─ân─âtos de la sine, cu propriile-i puteri.

├Än fiecare dintre noi exist─â o for┼ú─â mai presus dec├ót orice boal─â. Ar fi de un folos uria┼č s─â ├«nv─â┼ú─âm s─â o folosim, pentru a ne rec├ó┼čtiga s─ân─âtatea

Organismul nostru a fost creat pentru a se men┼úine s─ân─âtos de la sine, cu propriile-i puteri. ├Än fiecare dintre noi exist─â un doctor interior care ne trateaz─â cu aceea┼či grij─â ┼či bun─âvoin┼ú─â, indiferent dac─â avem sau nu card de s─ân─âtate. ┼×i care este gata s─â ne sar─â ├«n ajutor zi ┼či noapte, la sf├ór┼čit de s─âpt─âm├ón─â ori ├«n zilele de s─ârb─âtoare.

Numele lui? ÔÇťDoctor interior / doctor EgoÔÇŁ, adic─â propriul nostru organism, pozi╚Ťionat, de la natur─â, pe autoreglare ┼či capabil s─â vindece, cu propriile-i puteri, peste jum─âtate din totalitatea afec╚Ťiunilor acute cu care ne confrunt─âm. Dac─â ├«n urm─â cu doar un deceniu, afirma╚Ťiile acestea p─âreau povesti, acum ele au fost dovedite.

ÔÇťDaÔÇŁ, afirm─â speciali┼čtii, ÔÇťvindec─âtorulÔÇŁ din─âuntrul nostru ┼čtie s─â lipeasc─â oasele rupte, s─â regenereze celulele din piele, din s├ónge sau din ficat, s─â ├«nl─âture, cu ajutorul enzimelor reparatorii, defectele din ADN (substan┼úa ereditar─â). Adeseori, toate acestea func┼úioneaz─â f─âr─â un ajutor activ. Sistemul imunitar ├«nvinge f─âr─â probleme o r─âceal─â sau o infec┼úie intestinal─â, at├óta vreme c├ót noi ├«i oferim organismului odihna necesar─â.

Dar lucrurile stau cu totul altfel, ├«n cazul problemelor acute de s─ân─âtate. Cei ce se lupt─â cu un colon iritabil, migrene, reumatism, alergii sau dureri de spate persistente ar face bine s─â-┼či activeze ┼úintit for┼úele vindec─âtoare, respect├ónd cele 5 strategii pe care vi le prezent─âm mai jos:

1. Eliberare emotionala in vederea vindec─ârii

Pentru a ne activa for┼úele de autovindecare pe care le avem de la na┼čtere fiecare din noi, e nevoie, ├«nainte de toate, s─â d─âm la o parte blocajele pe care singuri ni le punem ├«n drum. Este vorba despre deprinderile gre┼čite ale vie┼úii de zi cu zi, pe care nu le mai sim┼úim ca nocive: fast-food-ul, lipsa de somn, fumatul sau excesul de alcool.

Cei ce dorm prea pu┼úin, m─ân├ónc─â ├«n exces burgeri ┼či cartofi pr─âji┼úi ┼či ├«┼či men┼úin nivelul de stres ridicat anihileaz─â complet capacitatea organismului de a se ap─âra, ┼či autovindecarea este blocat─â. Printre recomand─âri, mai ales pentru supraponderali, se afl─â ┼či por┼úiile mai mici ├«n farfurie. Reducerea caloriilor este una dintre cele mai eficiente m─âsuri, capabile s─â activeze vindecarea, mai ales ├«n cazul afec┼úiunilor cronice.

Dup─â cum arat─â studiile, reducerea caloriilor atenueaz─â artroza, hipertensiunea, diabetul ┼či migrenele, permi┼ú├ónd mecanismelor reparatorii genetice s─â func┼úioneze mai bine.

2. Autovindecarea si g─âsirea propriilor tehnici

Experien┼úa arat─â c─â drumul spre vindecare nu este nici drept ┼či nici previzibil. Este nevoie, adeseori, de r─âbdare ┼či de flexibilitate. Pentru c─â bolile grave nu pot fi eradicate doar prin puterea plantelor, a luminii sau a g├óndirii. Celor ce combin─â inteligent medicina alopat─â cu metode complementare, tratamente cu plante, medicina tradi┼úional─â chinez─â sau indian─â, acupunctur─â, homeopatie, mi┼čcare ┼či sport, li se deschid noi perspective. ├Än multe cazuri, chiar ┼či simpla decizie de a lua fr├óiele vindec─ârii ├«n propriile m├óini produce primii pa┼či spre vindecare.

Recomandare: ├Äntreba┼úi medicul de familie ce metode alternative a┼úi putea folosi ┼či profita┼úi de experien┼úa altor pacien┼úi.

3. Ie┼či┼úi din zona de confort

O mare parte din for┼úele de autovindecare func┼úioneaz─â dup─â o schem─â pe care medicii o numesc ÔÇťprincipiul reac┼úiei la stimuliÔÇŁ: un impuls din exterior, primit de organism, ├«i repune acestuia, ├«ncet-├«ncet, ├«n func┼úiune for┼úa destabilizat─â. Acest impuls (de obicei este vorba de ceva care irit─â) este folosit de o mul┼úime de metode terapeutice: de la tratamentele cu ap─â cald─â ┼či rece ale lui Kneipp, la acele ├«nfipte ├«n piele de acupunctori ┼či p├ón─â la masajele musculare.

┼×i puterea vindec─âtoare a mi┼čc─ârii func┼úioneaz─â, par┼úial, dup─â acest model. Activitatea fizic─â ÔÇť├«mpingeÔÇŁ dozat organismul s─â ias─â din zona sa de confort. Succesele sunt, uneori, senza┼úionale. Astmaticii ÔÇťantrena┼úiÔÇŁ fizic fac mai rar crize de sufocare, diabeticilor de tip 2 le scade nivelul glicemiei ┼či nevoia de insulin─â, iar persoanele cu depresii ├«┼či rec├ó┼čtig─â ├«ncrederea. Mi┼čcarea ca medicament ac┼úioneaz─â cu succes chiar ┼či ├«n terapia anti-cancer. Mai ales ├«n cazul cancerului intestinal, sportul reduce rata de mortalitate cu 30 de procente. Este mai mult dec├ót s-ar putea spera de la chimioterapie.

4. Făceţi-vă aliaţi de nădejde

Rela┼úiile cu familia ┼či prietenii reduc num─ârul ├«mboln─âvirilor ┼či gr─âbesc regenerarea. Este o observa┼úie pe care o fac tot mai mul┼úi medici ├«n leg─âtur─â cu pacien┼úii lor. Persoanele cu for┼úe de autovindecare puternice se afl─â, de regul─â, ├«ntr-un echilibru psihic ┼či social. Explica┼úia o ofer─â psihoneuroimunologia, care se ocup─â cu ÔÇťcolaborareaÔÇŁ dintre psihic ┼či imunitate. ÔÇťImplicat ├«n rela┼úiile sociale ┼či neap─âsat de spaime sau de stresul cronic, sistemul imunitar al organismului func┼úioneaz─â, ├«n mod evident, mai bineÔÇŁ, spun exper┼úii.

Sprijinul vine ┼či din partea unor ÔÇťsus┼úin─âtoriÔÇŁ din alte ÔÇťlumiÔÇŁ: Dumnezeu, Iisus, Maica Domnului. Sute de studii ajung la concluzia c─â oamenii care urmeaz─â regulat o practic─â spiritual─â au nevoie de mai pu┼úine calmante dup─â o opera┼úie, dep─â┼česc mai repede o depresie sau se vindec─â mai u┼čor dup─â un atac de cord. Faptul c─â spiritualitatea ac┼úioneaz─â ca un medicament are multe cauze. Stresul d─âun─âtor poate fi, de pild─â, redus, dac─â ne putem ÔÇťdelegaÔÇŁ grijile, c─âtre o instan┼ú─â superioar─â. ┼×i tr─âirea transcendental─â din timpul medita┼úiei sau al rug─âciunii reprim─â nelini┼čtile lume┼čti ┼či durerile.

5. Acordaţi-vă pauze regulate de odihnă (refacere)

Medicul din─âuntrul nostru atinge forma maxim─â atunci c├ónd organismul ├«┼či g─âse┼čte odihna. Relaxarea stimuleaz─â procese extrem de importante din trup. Irigarea cu s├ónge se amelioreaz─â, iar procesele inflamatorii cedeaz─â. ┼×i pentru c─â infec┼úiile produc numeroase boli, de la arterioscleroz─â, infarct miocardic ┼či reumatism, p├ón─â la intestinul iritabil, odihna ┼či relaxarea ac┼úioneaz─â ca un remediu universal. Practica┼úi consecvent respira┼úiile urm─ârite mental ┼či lua┼úi-v─â mai multe pauze de relaxare pe zi.

Aten┼úie! 4 simptome care cer interven┼úia medicului. Medicul ├«┼či are ┼či ea limitele ei. ├Än cazurile urm─âtoare, trebuie consultat medicul:

* Febr─â: Dac─â scade ┼či cre┼čte brusc sau dac─â ┼úine mai multe zile.

* Scăderea în greutate: Dacă se pierd peste 5% din totalul de kilograme în 3 luni (involuntar).

* Dureri de spate: Dac─â apar ├«nso┼úite de febr─â ┼či paralizie (la picioare).

* Dureri de cap: Dacă sunt puternice, însoţite de febră, ceafă înţepenită sau de simptome neurologice (de ex. dereglarea vederii).

Sursa: Formula AS

Trimite și prietenilor

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Call Now Button