Close

Acupunctura este o metoda straveche de tratament nascuta si perfectionata de civilizatia chineza. Bazele teoretice se sprijina pe bioenergetica umana.
Conform teoriei clasice a acupuncturii, viata se mentine prin consum de energie. Energia specifica viului are mai multe forme in functie de destinatia sa in organism si circula in permanenta intr-un ritm bine precizat prin trasee specifice numite meridiane. Pe aceste meridiane sunt dispuse puncte prin care energia poate fi controlata.
Energia viului ca orice alta forma de existenta din univers are o dubla polaritate, Yang si Yin. Functionalitatea si structura organismului este conceputa in termeni Yang si Yin. Exista astfel organe Yin si organe Yang, energii Yin si energii Yang, meridiane de acupunctura Yin si Yang. Spre exemplu, din cele 12 meridiane principale de acupunctura sase sunt Yin si sase sunt Yang.Sanatatea Ć®nseamna expresia echilibrului dintre energia Yin si Yang. Orice dezechilibru energetic care survine fie prin excesul fie prin insuficienta uneia din cele doua componente Ć®nseamna boala. Rolul acupuncturii este de a interveni in reglarea acestui echilibru energetic respectĆ¢nd anumite reguli si folosind ca unealta de lucru acul de acupunctura, de unde si denumirea de terapie prin ac.
Organele si functiile corpului se afla in corelatie cu un punct de pe tegument. In momentul aparitiei unei perturbari a functiei sau a organului, la acest nivel punctul devine dureros spontan sau la palpare.
Asupra acestui punct dureros de pe tegument se poate actiona prin masaj, intepare, introducere de substante chimice, biologice (apiterapie, mezoterapie), prin Ʈncalzire (moxibustie) prin stimulare electrica (electro-acupunctura). Acele de acupunctura pot fi confectionate din aur, cupru, argint sau aliaje inoxidabile. Dupa inteparea punctului medicul poate actiona printr-o miscare de tonifiere sau de dispersie in functie de rezultatul pe care vrea sa-l obtina.
Aceste ace actioneaza la nivelul punctului de acupunctura la fel ca o pila electrica.
Alegerea punctelor ce urmeaza a fi Ć®ntepate nu este intamplatoare ci se face pe baza unui diagnostic obtinut prin imbinarea datelor de diagnostic ā€žclasicā€ cu cel ā€žtraditionalā€ (culoarea pielii, a ochilor, a limbii, modulatia vocii, gesticulatia, pulsologia, aspectul electronografic).

Ā Ā  Tratamentul se compune din 10 ā€“ 12 sedinte zilnice cu durata de 20 ā€“ 30 de minute de electropunctura. Bolile recente se pot rezolva usor, de obicei in cateva sedinte, cele vechi devenite cronice putand necesita luni de zile de tratament. Exista si boli foarte vechi care nu se vindeca total, dar sub tratament se amelioreaza dand un anumit confort vietii.

Ā  Succesul tratamentul depinde si de organismul pacientului si modul de gandire al acestuia, de unde si expresia ā€žnu sunt boli ci bolnaviā€.
Indicatia majora a acupuncturii/electropuncturii o constituie in primul rand algia (durerea) de orice tip si tulburarile considerate functionale (greata, insomnie, lipsa poftei de mancare, astenie, constipatie etc). Cum marea majoritate a bolilor au o astfel de simptomatologie rezulta ca aria de adresabilitate a acupuncturii este foarte mare.
Tratamentul prin acupunctura/electropunctura poate fi asociat cu cel clasic alopat precum si cu aromaterapie, Ā homeopatia sau fitoterapia.

Vechile scrieri spun ca bolile ā€žprofundeā€ se trateaza cu leacuri, iar bolile ā€žsuperficialeā€ cu acupunctura/electropunctura. De aceea homeopatia si plantele completeaza in mod fericit acupunctura/electropunctura.

Acupunctura se practica in prezent in peste 60 de tari ale lumii, avand statut egal cu celelate discipline medicale. La noi in tara s-a autorizat introducerea acupuncturii in practica medicala incepand cu anul 1958. Desi in aparenta pare o metoda si o filozofie simpla, tratamentul prin acupunctura Ʈnseamna, cel mai adesea, un complex proces de coroborare de date si metode.

Ā Ā  In ultimul timp in loc de ace de acupunctura se utilizeaza aparate electrice numite electropunctorĀ  sau laser electropunctor.

Electroacupunctura este o metoda de tratament Ʈn acupunctura asemanatoare fizioterapiei dar care stimuleaza numai punctele blocate. Pentru tratamentul durerii se recomanda Ʈn principal electroacupunctura.Electro(acu)punctura se poate face folosind curent continuu, curent impulsional sau curent cu polaritate alternativa.

ā€“ Tematica

 • Ā Ceasul biologic
 • Tehnici de deblocare a meridianele energetice
 • Deblocarea Meridianelor energetice principale si secundare prin Lasero-electropunctura

MODUL 1

PRET PROMOTIONAL 1000 Lei/Modul in loc de 1400 Lei/modul

Tenatica:

 • Evaluarea/diagnoza meridianelor energetice
 • Meridian inima
 • Intestin subtire
 • Meridian Plaman
 • Intestin gros
 • Meridian Pericard
 • Triplu incalzitor
 • Meridian rinichi

MODUL 2

PRET PROMOTIONAL 1000 lei/Modul in loc de 1400 lei/modul

Tematica:

 • Meridian Vezica urinara
 • Meridian guvernor
 • Meridian Vas conceptie
 • Meridian ficat
 • Meridian VezicaĀ  biliara
 • Meridian splina-pancreas
 • Meridian Stomac

BONUS:

 • 3 Tehnici terapeutice pentru managementul durerii

Ā Se elibereaza Certificat de absolvire dupa promovarea examenului, dupa Modulul 2.

PROGRAMARI CURSURI: luni -joi orele 10.00-15.00 sau 16.00-20.00; vineri -duminica 10.00-15.00

 

Acte inscriere: Copie CI, Act studii Diploma de BAC, Adeverinta Medic de familie ā€žApt cursā€
In urma promovarii examenului de absolvire beneficiati de Certificat de absolvire recunoscut de Ministerul Muncii si Educatiei.

Va asteptam cu drag!

Trimite și prietenilor

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Call Now Button