Close

 

-Trezirea celui de al treilea ochi

Ajna sau al treilea ochi este cunoscut sub numele de ochiul interior. Trezirea celui de al treilea ochi se referă la poarta care duce în a tărâmuri și spații de conștiință interioară mai mare.

În Matei 6.22 Iisus spune: “Luminătorul trupului este ochiul (atenţie ochiul, adică al 3 lea ochi, nu ochii). Dacă va fi ochiul tău curat, tot trupul tău va fi luminat.”

Trezirea sau deschiderea celui de al treilea ochi se face in timp iar daca in vietile anterioare ați avansat spiritual, deschidea celui de al treilea ochi poate dura un timp foarte scurt acum.

Ajna sau al treilea ochi este adesea asociat cu viziuni religioase, clarviziunea, intuiţia, capacitatea de a observa chakre și aure, previziune, și experiențe de decorpolizare. Ar trebui să avem o minte spirituală solidă nu o minte bazată pe frică. Nu toată lumea este pregătită pentru o astfel de experiență.

După deschiderea chakrei Ajna sau a celui de al treilea ochi se pot obține experiențe pe nivelul de vibratie a fiecarei persoane trezite spiritual.

De aceea unele experiențele ce se pot obține sunt placute, altele nu sunt. Daca sunteti o persoana pozitiva veti avea vibraţiile inalte si veti accesa dimensiunile superioare sau invers daca sunteti o persoana negativista veti accesa dimensiuni de vibratie joasa.

Creşterea vibraţiei se obtine prin aceesarea starii de acceptare, de gandire pozitiva, de pace, iubire, recunoștință și fericire.

Dacă vedeți culori deschise foarte vii și când aerul pare a fi plin de o lumină aurie. Culorile aurii / albe vor fi cele mai importante din aceste dimensiuni.

Uneori puteţi obține un exces de informații, și să nu fiţi în măsură să înţelegeţi aceste dimensiuni; vor putea trece prin ochii dvs, uneori, imagini foarte repede, diferite, în fiecare secundă. Dacă sunteți noi în această experiență, poate nu știți cum să opriți vederea celui de al treilea ochi, şi asta s-ar putea să vă sperie.

Dacă doriți să închideți al treilea ochi, va puteți  masa zona din mijlocul frunţii. Pentru a închide pe o perioadă mai lungă, puteți face acest lucru prin consumul de alimente grele – carne, sport de echipă, vorbind despre lucruri lumești și evitarea practicilor spirituale pentru moment, mergerea în locuri aglomerate, restaurante, etc.. Atenţie: dacă întrerupeți practicile spirituale poate dura foarte mult timp pentru a vă recupera puterile spirituale.

Atunci când se întâmplă deschiderea Ajnei, în timpul meditaţiei, de exemplu, deoarece pentru a închide ochiul interior, tot ce trebuie să faceţi este să deschideţi ochii.

Cei care şi-au deschis cea de-a şasea chakra sunt sensibili la energia din jurul lor şi sunt uşor afectaţi de factorii externi, precum hrana pe care o mănâncă.

După trezirea celui de-al treilea ochi veţi deveni mai sensibili la energiile altor persoane. Veți avea posibilitatea de a întâlni ambele energii bune şi rele. Este benefic de a vă ridica pe energii bune pe care alții le oferă, pentru că vă influenţează pozitiv.

Voi prezenta câteva tehnici pe care vi le puteți face pentru reducerea efectelor energiilor negative.

Puteți utiliza o anumită protecție atunci când simțiţi că sunteţi printre oameni negativi. Această protecție poate fi obţinută prin a vă imagina:

-că sunteţi intr-o sfera de o lumină albă sau aurie (sau ambele) și imaginaţi-vă cum energia negativă nu poate trece prin această lumină.

– tehnica de protectie cu crucea de lumina sau un zid de lumina intre tine si celelalte persoane

-o oglinda cu spatele spre tine si fata spre persoana care va agreseaza.

-rugaciunea sfantului Patrick: Doamne Iisus Hristos faca-se voia ta: Iisus Hristos esti in mine; Iisus Hristos esti cu mine; Iisus Hristos esti in fata mea; Iisus Hristos esti in spatele meu; Iisus Hristos esti in dreapta mea; Iisus Hristos esti in stanga mea;  de desubtul picioarelor mele, deasupra capului meu, Multumesc Doamne.

-dusul de lumina

-dusul cu apa : când veniţi acasă faceţi duș, cu apă mai rece, dar nu la fel de caldă ca cea cu care sunteţi obişnuiţi.

-imaginați-vă că apa care curge pe dvs. spală toate energiile nedorite pe care le-aţi cules .

Dupa aceste tehnici de curatare veti deveni mai energici,extrem de fericiţi datorita scoaterii energiilor negative din organism si taierii stringurilor si blocajelor.

După deschiderea celui de al treilea ochi puteți simti vibrații în corpul dumneavoastră (ce trebuie doar sa le simtiti), veti putea vedea aura sau veti putea simti persoanele mincinoase. Nici o persoană nu vă poate înșela, pentru că orice spune este lipsit de sens dacă nu corespunde cu aura sa. Poate spune că este o persoană care nu se înfurie niciodată, dar aura sa roșie va arăta că este plină de furie. Orice spune poate fi judecat prin intermediul aurei sale, fie că este corect sau greșit.

ˮAcest ‘al treilea ochi’ ar putea fi activat pe frecvenţe ale lumii spirituale şi ar permite unei persoane să deţină sensul autocunoaşterii, al euforiei divine şi al unităţii din jurul sau”, a spus dr. Panagariya.

Omul cunoaşterii este cel care, fără grabă şi fără să se abată din drumul său, poate să descifreze secretele puterii şi ale cunoaşterii. El şi-a înfrânt cei mai mari inamici: frica, dorinţa de dominare, ura, vârsta, etc.
El vede energia cum curge liber prin univers, vede ţesătura universală şi fibrele prin care suntem toţi legaţi intrinsec, vede desfăşurarea evenimentelor într-un permanent Acum şi Aici şi mai ales vede fără patimă că toţi suntem sclavii minţii predatorului. Singurul său ţel neabătut este căutarea libertăţii şi saltul final.

„Ai grijă ce-ți dorești?ˮPentru unii oameni, deschiderea celui de al 3-lea ochi le pot arăta lucruri pe care nu doresc să vadă.Pentru alții, este o călătorie de iluminare.

„Dacă aţi vedea ce e în jurul vostru acum, aţi înnebuni pe locˮ spune Parintele Cleopa.

Cum să știm că s-a trezit al treilea ochi

Se simte o presiune la baza craniului

Căldură în centrul frunţii

Puteți fi siguri că al treilea ochi este trezit dacă închideţi ochii şi veţi vedea:

Culori (albastru, violet, alb, auriu)

Puncte albe intense

Cer negru cu numeroase stele. Dacă aveți astfel de vedere, înseamnă că aţi ajuns în dimensiunea a 4 și că s-ar putea ajunge în lumi diferite de acest loc.

Forma de ochi / pătrat / cerc / alte forme umplute cu culoare albastră sau purpurie.

Dacă simțiți presiune sau o activitate în al treilea ochi, înseamnă că al treilea ochi este trezit și în curând veţi putea vedea cu el.

Dorința de a fi departe de negativismul celor din jur. Gânduri pozitive; optimism; știind totul este în regulă

S-ar putea să aveți o conexiune mai puternică cu lumea spiritelor

Dorința de a mânca alimente sănătoase

Vise vii

Sensibilitate sporită

Puteţi descoperiți că auzul este sporit, vedeți sclipiri de lumină, sau „cevaˮ din colțul ochiului.

Clarvederea este acel vritti ce apare în momentul când Ajna Chakra este perfect curăţată şi iluminată prin urcarea integrală a lui Kundalini. Nu există clarviziune fără Kundalini şi fără perfecta curăţare a petalelor de pe ajna chakra, care sunt 96, împărţite în 2 mari felii: EGO şi SUPRA-EGO.

Ajna (cunoscută şi chakra celui de-al treilea ochi), este situată în centrul frunţii. Este centrul imaginaţiei şi al spiritului. Când este blocată sau dezechilibrată este posibil să pierdeţi legatura cu realitatea lumii fizice. Când aceasta este echilibrată sunteţi capabili să îmbinaţi intuiţia cu raţiunea; constientizaţi al şaselea simţ, să fiţi receptivi la el şi să folosiţi vizualizarea creativă pentru a vă manifesta speranţele şi visele. Se crede ca activarea celui de-al treilea ochi îmbunătăţeste percepţia şi comunicarea.

Elementul acestei chakre a 6-a este lumina, iar simţul este intuiţia. Planeta care guvernează această chakra este Jupiter, planeta expansiunii, a evoluţiei. Safirul, Ametist, Sodalit, Lapis lazouli sunt 4 dintre pietrele pe care le putem folosi pentru a lucra cu Ajna. Sodalitul aduce claritate la nivelul minţii şi eliberează blocajele care vă ţin pe loc.

Dieta benefăcătoare pentru această chakra este postul. Putem ţine post negru, post cu apă, cu sucuri, cu ceaiuri…etc.

Inhibitorul acestei chakre este iluzia.

OSHO spune că atunci când pentru prima oară se mișcă energia în această zonă se simte căldură, este o senzație de arsură. Și pentru că canalul trebuie creat și forțat, poate deveni asemenea focului. Este energie concentrată lovind cel de-al treilea ochi. Dar dacă simțiţi că energia a devenit un mare foc ca și cum un glonț viu ar fi acolo, care vrea să penetreze craniul – opriţi orice metodă folosiţi. Deschideţi ochii și mișcaţi-i cât de mult puteți.

Nivelelele de trezire celui de al treilea ochi

În funcţie de conştiinţa omului, avem diferite nivele:

Nivelul 1 : impresii intuitive, aşa numitele presimţiri, bănuieli

Nivelul 2: vederea unei imagini dintr-o situaţie din trecut, prezent sau din viitor în legătură cu un om, sau mai multe persoane

Nivelul 3: vederea unor imagini, situaţii din trecut, prezent sau din viitor în legătură cu un om, sau mai multe persoane

Nivelul 4: capacitate de vedere conştientă a unor imagini, situaţii din trecut, prezent sau din viitor în legătură cu un om, sau mai multe persoane

Nivelul 5: Omul ştie! Dumnezeu este ca un organism infinit şi noi suntem o celulă din EL. Suntem scânteia divină din EL. Astfel omul dispune de toate informaţiile necesare. Aici, accentul este pus  pe « necesar », care înseamnă că nu ştie şi nici nu trebuie să ştie totul, doar atât cât este necesar omului sau oamenilor.

Dezechilibrul sau blocajul Ajnei

E posibil ca Ajna să fie închisă sau dezechilibrată dacă vă confruntaţi cu următoarele:

– Dureri de cap şi migrene (Ce anume nu vrei să vezi în viaţa ta? Oare asta cauzează durerea de cap?)

– Nu crezi că poţi să te schimbi

– Ai probleme cu vederea, cu ochii şi/sau cu vizualizarea
– Ai coşmaruri sau halucinaţii
– Sinuzita sau probleme cu sinusurile
– Te simţi neînţeles şi nesusţinut în ceea ce crezi.

– Ţi se pare că ideile tale nu sunt niciodată acceptate. (Tu nu eşti acceptat. Nu poţi fi tu însuţi în faţa celor din familie.)

– Ai nevoie de suport exterior ca să crezi în ideile tale sau/şi ca să iei decizii.

– Te simţi gol, deconectat, prins în iluzii, confuz, pierdut, stresat, anxios, ca şi cum ai fi o povară, ca şi cum ai fi în calea tuturor.

– Ai gânduri negative, ţi-e teamă să-ţi fie teamă, nu-ţi auzi vocea interioară sau nu poţi avea încredere în ea.

– Credinţe negative şi tipare moştenite din familie care te ţin blocat.

– Te întrebi la fiecare pas: E ok dacă fac asta? E asta bine pentru mine şi pentru cei din jur? Oare ce crede familia mea? Am nevoie de aprobarea lor. Vreau ca şi ei să fie de acord cu asta. Am nevoie ca ei să fie de acord ca să pot s-o fac. Iar când ei nu sunt de acord, te înfurii.

– Nu poţi să vizualizezi.

– Eşti uşor influenţabil.

– Vedere slabă, lipsa discernământului.

– Confuzie cu privire la viaţa ta, cu privire la menirea vieţii tale. Confuzie în general, lipsa clarităţii, îţi umblă gândurile în toate direcţiile, nu le poţi ţine focalizate

– Nepotrivirile de orice fel – spre exemplu nepotrivire între ceea ce gândeşti şi ceea ce exprimi, între ceea ce vrei şi ceea ce faci… etc.

– Nu-ţi asumi responsabilitatea pentru acţiunile sau vorbele tale.

– Teamă să fii tu însuţi.

– Îndoială, teamă să nu alegi greşit.

– Neîncredere în tine şi în ceilalţi.

Cel de-al treilea ochi are foarte mult de-a face cu a fi deschis către evoluţie. A crede că poţi să te schimbi, a vedea că lucrurile pot merge bine pentru tine. Adică a renunţa la mentalitatea de victimă şi a te deschide către mai bine, către vindecare, către evoluţie. Este o provocare pt tine să-ţi vezi viaţa diferită decât este acum?

Blocaj

Poţi să-ţi vezi viaţa aşa cum ţi-o doreşti? Poţi să crezi că viaţa ta se va schimba în bine? Dacă te simţi blocat în probleme şi nu vezi cum ai putea să te schimbi sau să se schimbe situaţia, înseamnă că există un blocaj în cel de-al treilea ochi. Pentru asta poţi să foloseşti afirmaţia: „Îmi văd viaţa devenind mai plăcută cu fiecare nouă zi!ˮ Vizualizează viaţa ta ca fiind aşa cum ţi-o doreşti!

Pentru deschiderea şi echilibrarea  chakrei Ajna

– Exerciţiile  pentru Ajna sunt cele care lucrează cu memoria (scene văzute cu detalii, culori)

– Să ţineţi un jurnal al viselor este o altă activitate foarte benefică pt Ajna.

Seara, la culcare stabiliţi intenţia să visaţi şi să vă amintiţi ce aţi visat. Puteţi chiar cere un vis pe o temă specifică. Spre exemplu, un vis care să aducă mai multă claritate legat de ceva ce se întâmplă în viaţa dvs. Puneţi un caiet şi un pix la îndemână, iar dimineaţa, imediat după trezire, notaţi tot ce vă amintiţi (imagini, senzaţii, emoţii, detalii, culori). Acest exerciţiu făcut zilnic aduce o percepţie clară şi o intuiţie puternică. Dacă la început nu visaţi sau aţi uitat ce aţi visat, notaţi doar senzaţia cu care v-aţi trezit sau frânturile de vise pe care vi le amintiţi. O piatră care poate ajuta cu somnul şi visele este Opalitul. Această piatră elimină insomnia şi eliberează stresul pentru a avea vise frumoase.

– Exerciţii de relaxare a ochilor

– Cromoterapia

– Privitul soarelui la răsărit şi apus

– Desenul şi pictura

– Meditaţia de orice fel, dar mai ales meditaţia ghidată cu vizualizări

– Meditaţie, yoga sau respiraţie cu atenţia pe cel de-al treilea ochi

– Poziţia copilului de la yoga este foarte benefică pentru Ajna. La fel şi statul în cap.

– Când vă uitaţi în sus activaţi memoria vizuală, lateral – dreapta, stânga – memoria auditivă, iar când priveşti în jos, activezi memoria emoţională. Astfel, puteţi elimina o traumă din toate cele 3 planuri.

AFIRMAŢII vindecătoare pentru Ajna:

-Doamne vino in inima mea (opreste-ti gandurile si simte prezenta divina in centrul pieptului tau).

-Doamne ma abandonez in mainile tale, tie iti incredintez toate actiunile mele.

-Sunt lumina divina, sunt iubire divina, sunt puritatea dorita de Dumnezeu

-sunt magnetul care atrag fericire, iubire,

-sunt liber/ă să fiu eu însumi/ însămi

-adevarul si toate răspunsurile sunt în interiorul meu

-am libertatea să aleg ce-i mai bun si bine pentru mine

-sunt recunoscător pentru o minte clară şi intuiţiea mea

-am încredere în intuiţia mea care creşte pe zi ce trece

-ştiu care este vocea mea interioară, îmi cunosc adevărul interior.

-sunt conectat/ă la energia divină, la calea şi menirea mea

-mă eliberez de credinţele limitative din familia mea şi îi dau libertate deplină familiei mele să-şi menţină aceste credinţe sau să se elibereze odată cu mine. fiecare este liber să-şi creeze propriile experienţe.

-aud vocea divinităţii

-am un potenţial nelimitat

-merit sa am armonie, prosperitate si abundenta

-merit sa fiu iubit/a, fericit/a, sanatos/a

 

 

Trimite și prietenilor

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now Button