Close
 • Asculţă-ţi inima
 • Ce este intuiţia?

Intuiţia vine din interiorul tau, din inteligenta inimii si o poti dezvolta pentru binele personal.

Inteligenta inimii este cu mult mai puternica decat inteligenta mintii. Conectarea cu Sinele tau superior/Divin te ajuta in dezvoltarea intuitiei.

Intuitia este mai presus de minte. Asadar nu trebuie confundata intuitia cu gandurile. Mintea nu accepta decat ceea ce a invatat si stie. Oamenii ancorati puternic in rational cu greu vor accepta sa se lase ghidati de inima si intuitie. Adevarul este in tine, degeaba il cauti in exteriorul tau, este deja in tine.

Atunci cand iti pui o intrebare primul gand care iti vine, desi nu ai apucat de pus intrebarea pana la capat, acela este raspunsul. Celelalte ganduri sunt produse de minte. Asculta-ti inima sau vocea interioara, ai incredere in ea.

 • Fii „observator”! Starea de prezenta te ajuta sa fii observator si atat, fara sa analizezi sau sa fii critic la gadurile care trec pe langa tine. Atunci cand apare un disconfort/o durere fii prezent in locul durere si observator iar dupa cateva minute durerea dispare pentru ca tu ai blocat mintea care a creat durerea. Intuiţia poate fi dezvoltată dacă există voinţă, prezenţă fizică şi psihică şi conştientizare. Observa tot ce se întâmplă în jurul tău şi acorda importanţă emotiilor si sentimentelor interioare si exterioare. Cu cât absorbi mai multă informaţie, cu atât inconştientul tău are mai mult material pentru a-l analiza şi a-l procesa. Nu trebuie să uiţi nici măcar o clipa că inconştientul comunică informaţii conştientului, prin intermediul intuiţiei. De aceea, ori de câte ori ai gânduri spontane, sentimente puternice, inspiraţie sau pur şi simplu impulsuri de moment, nu le scapa din vedere si a acordă-le importanţă şi atenţie dacă vrei să-ţi dezvolţi abilitatea intuitivă. În funcție de starea pe care ți-o transmit (pozitivă sau negativă) ele îți pot arăta dacă ești pe drumul bun sau nu.
 • Încearcă să vezi viitorul! Poate părea puţin exagerat să-ţi ghiceşti viitorul, însă există mici trucuri prin care ai putea să-ţi dezvolţi intuiţia. Spre exemplu, în staţia de autobuz, încearcă să ghiceşti numărul maşinii care va veni. Sau să te gândeşti cam cum va fi vremea în zilele următoare, sau de ce nu, când îţi sună telefonul să te întrebi cine este apelantul. Fă aceste mici exerciţii şi, treptat, ele vor deveni o obişnuinţă care-ţi vor dezvolta intuiţia.
 • Meditează! Acordă-ţi în fiecare zi, câteva minute pentru a medita şi pentru a-ţi lăsa mintea liberă. Ascultă-ţi sentimentele, impulsurile şi vibraţiile. Lasă gândurile să plece şi conectează-te la emoţii şi trăiri. Făcând aceste exerciţii te vei putea conecta la o sursă de cunoaştere mult mai amplă, iar intuiţia va deveni şi mai solidă.
 • Comunica cu tine! Întrebările pot fi un mod excelent de a consolida intuiţia. Nu degeaba, cele mai puternice perspective creative vin după o lungă sesiune de întrebări şi răspunsuri. O forţă majoră ţi-o oferă întrebările şi nu răspunsurile, ele stimulând apariţia de noi întrebări şi noi răspunsuri. Prin astfel de sesiuni, îţi vei dezvolta capacitatea intuitivă.
 • Fara frica/teama! Majoritatea dintre noi au dezvoltat o teamă faţă de spaimă. Greşit! E mai sănătos să te lupţi cu ea şi să o descifrezi, decât să o eviţi sau să fugi din calea ei. În situaţii stresante, e clar că nu vei lua decizia corectă. Fiindu-ţi frică nu-ţi vei putea asculta intuiţia şi, drept urmare, nu vei fi capabil să oferi răspunsuri concrete, sănătoase pentru tine şi pentru situaţia creată.
 • Lasă inconştientul să lucreze în timp ce dormi! Înainte de culcare, reflectă la problemele la care nu ai găsit răspuns în timpul zilei. Gândeşte-te la cât mai multe variante posibile şi adormi cu ele în gând. În timpul somnului, imaginaţia se va activa şi inconştientul îţi poate oferi soluţiile mult dorite.
 • Ai incredere în tine sau credinta maxima si frica zero. Un om care are o încredere mare în el şi în capacităţile sale, este un om cu performanţe, un om care poate realiza tot ceea ce şi-a propus, unul care oferă şi inspiră încredere şi celor din jur. Ascultă-ţi vocea interioară şi, mai ales ai încredere în ea. Nu contează că la început vei face, probabil, şi alegeri mai puţin inspirate, pe parcurs, intuiţia ta va deveni mai solidă şi alegerile vor deveni mai inspirate.
 • Asadar, ai incredere in tine!
 • Asculta-ti inima – Adevarul este in tine si asculta-ti inima!

 

Trimite și prietenilor

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now Button