Gandirea pozitiva ne ajuta sa stergem din subconstientul nostru SUFERINTA, UMILINTA, ABANDONUL, FRICA, RESPINGEREA, TRADAREA, RUSINEA si VINOVATIA?
Este greu sa iubesti pe toata lumea si sa-i ierti pe toti oamenii care ne-au ranit din copilarie pana astazi.
Trebuie sa VINDECAM si sa CURATAM buruienile din subconstientul nostru ca sa avem acces la binecuvantarile vietii, fiindca alta sansa n-avem, sa RENASTEM odata cu primavara.
Calea e greoaie si dureroasa. Nimeni nu vrea sa se intoarca la locul faptei, unde-a suferit abuzuri, abandonuri si alte traume. Vom pasi alaturi pe drumul copilariei pana ce vom face pace cu noi si cu membrii familiei care ne-au ranit profund.
Trebuie sa scapam de tot gunoiul pe care l-am acumulat in mintea noastra inca de cand am venit acasa de la maternitate si pe care inca il caram dupa noi.
Vom descoperi ce ne IMPIEDICA sa ne BUCURAM de viata.
Pentru ca, cu totii ne dorim sa fim fericiti, sanatosi, prosperi si sa avem o relatie de iubire ca-n povesti. Pe scurt, vrem ceea ce astazi n-avem.
Sa te invat FERICIREA, pentru ca ea se invata. De cand suntem bebelusi noi avem nevoie de CINEVA de la care sa invatam fericirea. Si de cineva cu care sa fim fericiti. Daca acesta n-a fost modelul casei poate intelegi de ce ne lovim de SUFERINTA mai des decat de BUCURIE in viata.
Ele nu sunt afara, unde este lumina, ele sunt in intuneric, acolo unde n-avem curaj sa intram singuri.
Importanta este CALITATEA vietii si nu cantitatea ei. CUM vrei sa traiesti?
“Parintii nostri ne-au adus pe lume si ne-au invatat cum sa ne purtam, cum sa gandim, cum sa simtim si sa percepem lumea inconjuratoare. Eliberarea de sub aceste influente nu este o treaba usoara, deoarece sunt adanc inradacinate in subconstientul nostru. “ Eric Berne.
Proverb antic –“Medicul panseaza rana si Dumnezeu o vindeca”
Atat timp cat constientul (Micul Eu) este plin de neincredere, de griji, de anxietate, emotiile negative nascute in subconstient (Marele Eu) coplesesc fiinta cu sentimente de panica si disperare. Cand se observa asta se poate comanda autoritar emotiilor negative, iratioanale, spunand:
“Taci, fii linistit, eu comand iar tu trebuie sa te supui. Te controlez pe deplin si nu trebuie sa te manifesti acolo unde nu ai ce cauta”.
Niciodata sa nu terminati o declaratie negativa, ci contraziceti-o imediat si atunci miracolele nu vor intarzia sa apara. Ex. – “subconstientul va face sa primesc acest cadou” Subconstientul cunoaste rezolvarea oricarei probleme. Daca ii sugerati inainte de a adormi “Doresc sa ma trezesc la ora 6,00”, el va v-a trezi la ora 6,00.
Orice gand este o cauza si orice situatie este un efect.
Se poate spune: “imi sta in putere sa fac orice datorita subconstientului meu”.
Legea care sta la baza este cea a credintei.
Respingeti cu fermitate orice gand ca cineva sau ceva v-ar putea face rau. Aveti incredere in uriasa putere a subconstientului de a va vindeca, inspira, revitaliza si imbogati.
Constient sau rational.
Subconstient sau irational.
Pentru a gandi ma folosesc de mentalul constient, astfel toate gandurile penetreza in subconstient, care le asculta fidel si manifesta exact situatiile sau starile psihice corespondente acelor ganduri.
Subconstientul este sediul emotiilor, dorintelor, sentimentelor si trairilor latente in om, este insasi forta creatoare in fiinta umana. Indata ce o idee a fost acceptata de subconstient, acesta incepe practic imediat sa lucreze, sa actioneze, pentru ca ideea sa devina realitate.
Cum ne golim rezervorul subconstientului, aceasta memorie de lunga durata de gunoiul acumulat?
Subconstientul, care a inregistrat din primele zile de viata si pana astazi o gramada de informatii care s-au transformat in ganduri si credinte, ne guverneaza viata. Bun sau prost, e scenariul nostru si felul in care il jucam, tine doar de nivelul nostru de evolutie.
Cum ne scapam de amintirile dureroase, de emotiile negative, de gandurile limitative, de automatisme ca sa ne fie mult BINE in aceasta viata si sa nu ne imbolnavim trupul si psihicul?
Pictand pe panza subconstientului nostru noi imagini, ganduri, senzatii, perceptii si credinte.
Noi suntem artistii. Trebuie sa pictam in culorile vietii si-ale bucuriei viata pe care ne-o dorim.
Mesajele ce le-am primit de la parintii nostri sunt sau au fost verbale si nonverbale, pozitive si negative, conditionate si neconditionate, si in urma lor am ajuns sa ne creem o imagine de sine pozitiva sau negativa.
Parintii dau mai departe ceea ce au primit. Daca ei au fost lipsiti de afectiune si iubire, vom primi aceeasi portie de raceala si distanta, asta-i mostenirea noastra.
Acum tu esti terapeutul!
Purtam asupra noastra programe interioare care ne guverneaza viata. Program inseamna “ceva ce a fost scris”, nu de noi, de cineva care a trait deja.
Riscul de-a nu cunoaste ce programe ne-au fost instalate provoaca suferinte indelungate. Ce facem noi? Deconectam programele periculoase, nefaste, care au puterea sa ne distruga viata ce ne-au proiectat-o altii pentru destinul nostru.
Noi suntem victimele unor victime. Mostenim suferintele familiei, generatie dupa generatie, fara sa intelegem ca misiunea noastra este de-a rupe lantul tiparelor familiale.
Se poate incepe ACUM procesul de vindecare si transformare prin IERATRE (este doar o tehnica)
Trebuie sa iertam din toata inima. Trebuie sa iubim din toata inima. Asta este definitia CURAJULUI de fapt.
Daca nu ne iertam parintii, nu vom putea sa ne iertam pe noi. Si daca nu ne iertam pe noi, ne imbolnavim si vom trai experiente mai dureroase ca-n copilarie.
Trebuie sa ne eliberam de judecata si de critica. Asta-i secretul vindecarii si iertarii stramosilor. Trebuie sa ne privim trecutul, familia, fostii iubiti cu ochii Maicii Tereza. Trebuie sa fim plini de compasiune si intelegere pentru greselile oamenilor din trecutul si prezentul nostru. Trebuie sa iertam pe oricine ne greseste. Mai mult decat atat, sa ii intelegem si sa-i acceptam neconditionat de faptele lor “gresite”. Pana la urma, preceptele spiritualitatii ne aduc la cunostinta ca noi insine ne-am ales parintii si suferintele.
Noi singuri creem evenimentele din viata noastra. Destinul nostru nu este scris in piatra. Este scris de mana noastra. Noi eliberam invingatorii sau invinsii!
Avem puterea sa ne transforma vietile. Fiecare zi este o oportunitate pentru noi ca sa traim altfel.
FRICILE CARE NE BLOCHEAZĂ
Trăim într-o lume în care domină frica, îndoiala şi nerăbdarea. Teama ne face să reacţionăm de multe ori altfel decât am dori şi chiar uneori într-un mod de care ne este ruşine. Cele mai frecvente frici sunt :
– frica de durere
– frica de boală
– frica de moarte
– frica de necunoscut
– frica de întuneric
– frica de ziua de mâine,
– frica de a rămâne singuri sau de a fi părăsiţi,
– frica de a nu face faţă cerinţelor,
– frica că v-ați putea acorda încrederea cui nu merită.
– frica de a vă pierde serviciul, frica de șomaj
– frica de a rămâne fără bani, dificutăţile financiare
Frica de durere, de boală, de moarte, de ziua de mâine, de necunoscut
Tipurile acestea de frică ne face laşi. Acceptăm situaţii şi compromisuri pe care altfel nici nu le-am gândi. Frica de durere, de boală nu poate fi vindecată decât prin voinţă. Exemplu cel mai frecvent este frica de dentist, destul de răspândită de altfel. Frica de moarte dispare din momentul în care putem comunica cu cei trecuţi dincolo de văl ( cei decedaţi). Frica de necunoscut, faţă de ziua de mâine se rezolvă prin ruperea de trecut (pentru că experienţele negative devin un balast în calea soluţionării problemelor prezente) şi concentrarea strict pe clipa prezentă (viitorul de mâine nu poate exista înainte de luarea deciziilor de azi).
Teama de a nu face faţă cerinţelor
Poate că nu o dată v-aţi întrebat dacă sunteţi vrednici să primiţi ceva, dacă puteţi face faţă unei avansări în funcţie, dacă sunteţi suficient pregătiţi pentru a ocupa o poziţie anume. Simţiţi că poate nu meritaţi încrederea cuiva sau poate că vă doriţi să faceţi atâtea lucruri măreţe, dar nu vă credeţi în stare pentru asta. Vă îndoiţi c-aţi putea. În tradiţia creştină, ni se spune mereu că suntem nevrednici, că suntem păcătoşi, că nu avem dreptul, că trebuie să ne mântuim. Această tradiţie a convins o lume că toate acestea se întâmplă din motive care sunt mai presusu de înţelegerea noastră. Dacă nu avem noi păcate grele, au avut părinţii noştri sau bunicii noştri sau cine ştie cine din neam. V-aţi întrebat însă vreodată de ce trebuie neapărat să fie vorba de păcate ? De ce trebuie să discutăm de lucruri rele, de suferinţe şi de ce nu putem lua lucrurile aşa cum sunt, pur şi simplu. S-a prestabilit că Iisus este maestrul de neatins. Sfinţii au existat odată. Odată s-au făcut şi minuni. Azi vi se spune „ Dar cine te crezi, Iisus ?” De câte ori auziţi remarci ameninţătoare sau sarcastice la adresa voastră, se mai bate un cui în coşciugul încrederii şi siguranţei voastre. Mai trist este faptul că le asimilaţi şi vi le însuşiţi. De ce ? Greu de spus. Din două variante, se alege cea mai rea. Din două explicaţii, se prezintă cea mai complicată. Tindem sa credem ca „oamenii sunt masochişti” „Mănâncă lucruri care le distrug organismul, se împrietenesc cu oameni care le fac rău, stau în case care nu le plac şi merg la slujbe pe care le detest”. De ce se întâmplă însă toate acestea ? Din cauza fricilor care-i macină pe oameni. Invatam din experientele si lectiile noaste de viata. „A greşi e omeneşti, dar a persevera în greşeală e deja prostie”. Am ţinut cont de asta şi mi-a prins bine.
Oricât aţi crede că sugestiile negative nu vă ating, ele vă reamintesc la nivel profund că nu meritaţi un tratament mai bun, că nu puteţi avea parte de cele mai mari bucurii ale vieţii şi că, dacă vi le însuşiţi, veţi fi aspru pedepsiţi. Chiar dacă sentimentul vostru de autopreţuire este puternic dezvoltat, într-o măsură mai mare sau mai mică, tot vă vor afecta, dându-le crezare. Până la un anumit nivel, le credem cu toţii, fie că vrem, fie că nu.
Cum se manifestă ? „ Nu este tocmai partenerul / a de care am nevoie, dar mai bine aşa decât singur /ă” Vi se pare cunoscut ?
„ Nu este tocmai locul de muncă pe care mi-l doresc, dar trebuie să am din ce-mi plăti dările la stat” Vi se pare cunoscut ? Şi am putea continusa aşa la nesfârşit.
Cum se vindecă frica de a nu face faţă ?!
Descoperindu-vă punctele forte şi dezvoltându-le până la limita la care puteţi fi consideraţi cei mai buni în domeniul vostru de activitate. Făcând din pasiune ceea ce faceţi şi nu din obligaţie. Lăsaţi-i pe angajatori să aibă nevoie de voi şi nu invers. Şefii incompetenţi ţipă, ameninţă, uneori chiar fără motiv. Nu-i lăsaţi să vă intimideze.
Nu uitaţi că doar munca voastră creează valoare, munca lor doar face să se vândă munca voastră.
Teama de a rămâne singuri sau de a fi părăsiţi
Fiecare dintre noi are, mai mult sau mai puţin sentimentul că este singur. Venim singuri pe lume şi plecăm singuri. De multe ori, chiar în cadrul unei relaţii ne simţim tot singuri sau stăm cu persoane care nu ne satisfac cerinţele în totatlitate doar de teama de a nu fi singuri. Facem compromisuri, am născocit zicala „rău cu rău, dar mai rău fără rău”, ne temem sdă schimbăm ceva în relaţiile noastre şi, de multe ori, preferăm să nu vorbim decât să declanşăm ruptura. Nu ne convine comportamentul partenerului sau partenerei, dar ne înghiţim obida şi aşteptăm timpuri mai bune. Sau mergem pe la mănăstiri, rugându-ne să-i lumineze mintea ”rătăcitului” sau „rătăcitei” şi să-i îmbuneze sufletul.
De ce să ne fie frică de singurătate ? Care ar fi explicaţia ? De ce nu ne suntem noi înşine suficienţi nouă ? Poate pentru că nu conştientizăm cine suntem, de unde venim şi unde ne ducem. Simţim pe undeva că suntem mai mult decât acest corp de carne. Înlăuntrul nostru există latura spirituală, care din când în când îşi face simţită prezenţa. Dar simţim nevoia s-o validăm într-un fel oarecare, să demonstrăm că există şi altceva în afară de lumea fizică, materială.
Senzaţia de singurătate acută este frecventă si s-a încetăţenit ideea că suntem în afara lui Dumnezeu şi că trebuie să ne purificam, să ne trudim ca să ajungem la Divinitate. La orientali şi mai ales la tibetani, Dumnezeu este pretutundeni, deci şi în noi. Noi suntem una cu Dumnezeu şi atunci nu putem fi singuri, pentru că Dumnezeu este permanent cu noi. Descoperirea codului lui Dumnezeu în 2004 şi mesajul ADN-ului a răsturnat multe credinţe şi preconcepţii. Urmărind indiciile din cartea mistică Sepher Yetzirah (sec I) s-a descoperit că fiecare din elementele ce compun ADN-ul corespunde unei litere din alfabetele arab şi ebraic, iar prin înlocuire se obţine „ Dumnezeu / Eternul înlăutrul corpului”. Uluitor, nu ?
Trăiţi cu frica de viaţă şi aceasta creează în interiorul vostru o predispoziţie emoţională, care determină apariţia unor situaţii declanşatoare de necazuri şi probleme. Stabiliţi ce este corect şi incorect, drept şi injust, ce se face şi ce nu, modul în care trebuie să se desfăşoare o anumită situaţie, etc, etc. Ca urmare, dezvoltaţi relaţii cu mediul înconjurător, care nu fac decât să oglindească fricile şi îndoielile voastre. Situaţiile imposibile, cu cât sunt mai dinamice, cu atât arată o frică mai adâncă, mai mare. Fricile apar în viaţa voastră când vă aşteptaţi mai puţin şi în momemntele cele mai nepotrivite. Le găsiţi pretutindeni, în viaţa amoroasă, în profesie şi carieră, în prietenii.
Urmăriţi tiparele care se formează. Sunteţi cel care părăseşte sau cel părăsit ? Cel care îşi dă demisia sau este dat afară ? Cel care trădează sau cel trădat ? Nu se aseamănă scenariile, indiferent de domeniu ?
Cei care părăsesc sunt cei care îşi fac singuri rău prin graba cu care îşi distrug relaţiile sau îşi părăsesc locurile de muncă. În cazul relaţiilor, nu ajung să-şi cunoască partenerii suficient pentru a putea avea relaţii solide, de lungă durată, în cazul locurilor de muncă, nu reuşesc să acumuleze experienţa necesară unui bun specialist.
Cei care sunt părăsiţi, arată veleităţi de victimă. Ei trec dincolo de gradul de suportabilitate şi încep să facă compromisuri care le refuză mai apoi dreptul la fericire (facilitează apariţia agresorilor).
Nu aveti nevoie de validarea nimanui din afara voastra ca sa afkati cine sunteti, pentru ca NUMAI VOI puteti sti asta cu adevarat. Este suficient sa treceti TESTUL TIBETANILOR – sa vindecati si sa linistiti PRIN SIMPLA PREZENTA. Puteti spune:” doar atat ?” Dar priviti ce se intampla in jurul vostru! Ati trecut testul ? Atragem ce nu ne dorim. Frica de boala atrage boala, frica de saracie atrage saracia etc.
„Greutăţile reprezintă testele existenţei. Dacă în faţa unor asemenea examene vă copleşeşte frica, îndoiala sau nerăbdarea, veţi fi traşi înapoi. Dacă vă calmaţi, vă liniştiţi şi ascultaţi vocea Sinelui vostru Superior sau a intuiţiei, sunteţi salvaţi. Numai prin felul în care reacţionaţi in asemenea cazuri, prin modul în care faceţi faţă provocărilor, situaţiilor de necontrolat, vă puteţi da seama pe ce treaptă de evoluţie aţi ajuns, cât de puternică este starea de prezenţă care se manifestă în viaţa voastră. Veţi constata singuri că, doar fiind prezenţi, se generează un câmp energetic cu o vibraţie foarte înaltă, atât în interiorul cât şi în exteriorul vostru, câmp în care nu va putea rezista nimic negativ, nici inconştienţă, nici violenţă, nici dezechilibru.
Învăţaţi să fiţi observatorul propriilor voastre gânduri şi emoţii. Veţi fi uimiţi descoperind că în starea de prezenţă timpul se dizolvă şi dispare. În schimb se instaurează o stare de pace, de linişte, de plenitudine, de împlinire. În starea obişnuită de inconştienţă, rareori apare o stare de confort interior.
Fiţi interesaţi nu numai de ceea ce se petrece în exteriorul vostru, ci şi de ceea ce se petrece în interiorul vostru. Dacă veţi sesiza corect ce se derulează în interior, lucrurile se vor aranja ca de la sine şi în exterior.
Nu uitaţi! Nu se luptă pentru fericire, alegi să fii fericit!”
Add Comment