Close

Acum poti afla ce emotii negative sunt stocate in organele tale:

Oricat am incerca nu vom putea niciodata rupe legatura dintre emotii si sanatatea organismului nostru. Fiecare emotie pe care o traim are un efect profund asupra corpului fizic si asupra organelor sale. In timp ce acest mecanism uimitor nu a fost pe deplin dezlegat de catre cercetatori, este foarte cunoscut faptul ca emotiile joaca un rol esential in experienta durerilor fizice si in dezvoltarea unor boli cronice.

Bolile au cauze mult mai profunde si de cele mai multe ori de natura emotionala. Aparenta vindecare determina migrarea bolii catre alt segment, daca nu este inteleasa problema si constientizata.  Corpul acumuleaza toxine din cauza miscarilor gresite, a mancarii nepotrivite, a unei conditii fizice, emotionale si mentale proaste. Aceste toxine sunt depozitate  in anumite locuri din corp, dar mai ales in incheieturile mari, sistemul limfatic, organele interne si cap.

Daca trupul, mintea si ceea ce ne inconjoara traiesc si lucreaza bine, corpul isi elimina toxinele. Calea interna de eliminare este tractul intestinal, ficatul, rinichii, vezica urinara si lichidele corporale. Unele toxine sunt eliminate prin glandele sudoripare si, insa daca ceva nu merge aici, corpul le elimina tot asa de bine prin piele. Daca, din anumite motive, toxinele nu pot fi eliminate toxicitatea creste in balanta corpului pana cand acesta ajunge la boala. Primul pas catre boala poate fi tensiuneaÔÇŽla toate nivelele! Daca trupul nu iese corect din tensiune, atunci organele interne devin intoxicate si bolnave.

Iata unde sunt stocate blocajele emotionale si poti afla ce emotii negative sunt stocate in organele tale:

  1. Inima

Este pompa vascular─â a sistemului sanguin, ea are 4 camere, cele dou─â din dreapta sunt ├«n leg─âtur─â cu pl─âm├ónii, cele dou─â din st├ónga sunt ├«n leg─âtur─â cu restul corpului. Inima prime┼čte s├óngele neoxigenat prin partea dreapt─â ┼či-l pompeaz─â ├«n pl─âm├óni. S├óngele oxigenat de la pl─âm├óni se ├«ntoarce ├«n partea st├óng─â ┼či de acolo este trimis ├«n restul corpului. ├Än trupul emo┼úional (├«n dublu vital) se stocheaz─â ├«n dreptul inimii anumite blocaje emo┼úionale: regrete, dezolare, triste┼úe profund─â, pierderea unui obiect sau a unei persoane iubite, frica, triste┼úea cauzat─â de respingerea de c─âtre al┼úii, jignirea ┼či orice te r─âne┼čte, c├ónd cineva se fere┼čte ┼či ascunde ceva de fric─â (de a muri sau de a tr─âi), blocaje din cauza iubirii, precum ┼či dezechilibru dintre a da sau a primi.

  1. Plamanii

Aduc aer pentru a fi absorbit ├«n s├ónge ┼či descarc─â s├óngele de gazele toxice. La nivelul lor ├«n dublu vital, se stocheaz─â blocaje emo┼úionale: furia, frica ┼či lipsa de vitalitate. Acestea stau la baza astmului bron┼čic. Tusea este un reflex care ├«ncearc─â s─â elimine durerea provocat─â de trauma emo┼úional─â.

  1. Stomacul

Prime┼čte m├óncare ┼či ├«ncepe procesul de digestie, preg─âte┼čte m├óncarea pentru a fi luat─â de intestinul sub┼úire. Blocajele depozitate ├«n dublul vital ├«n dreptul stomacului sunt vechi norme, idei, provenite din familie, colegi de ┼čcoal─â, munc─â, profesori, preo┼úi, doctori etc.

Ulcerul este materializarea furiei, care mu┼čc─â din stomac.

Trepidatiile la nivelul stomacului provin de la fric─â, anxietate.

Indigestia provine de la g├ónduri, sentimente ├«nvechite, idei, care nu-┼či mai au loc ├«n via┼úa individului, frica de schimbare precum ┼či de frica ┼či de a fi dezaprobat.

  1. Intestinul subtire

Umple cavitatea abdominal─â ┼či este m─ârginit de intestinul gros, prime┼čte hrana digerat─â din stomac ┼či folose┼čte secre┼úiile din pancreas ┼či ficat pentru a digera m├óncarea. El este responsabil pentru digerarea substan┼úelor digestive, inclusiv a vitaminelor.

  1. Splina

Este un organ limfatic, filtreaz─â s├óngele ┼či ac┼úioneaz─â ├«n sistemul imunitar. La nivelul s─âu sunt stocate blocaje emo┼úionale ca: ingrijorare, emo┼úii datorate unor probleme nefinalizate, datorate unor rela┼úii cu alte persoane din trecut, moartea unei persoane, pierderea unui loc de munc─â sau al unui stil de via┼ú─â care te ┼úin legat de trecut.

  1. Rinichii

Men┼úin echilibrul electrolitic, chimic, al tuturor fluidelor din organism, men┼úin nivelul de ap─â din organism ┼či proceseaz─â plasma din s├ónge. Men┼úin echilibrul ├«ntre acizi ┼či baze ├«n organism. Aici, la nivelul lor, se stocheaz─â blocaje emo┼úionale (rinichi ┼či suprarenale). ├Än dreptul lor, se afl─â centrul energetic ┼čoc-traum─â care poate crea supraactivitate a sistemului nervos vegetativ simpatic, care duce la declan┼č─âri mari de adrenalin─â. Suprarenala ┼či rinichiul au rol ┼či ├«n vindecarea sistemului de autoimunitate. Se trateaz─â aceast─â regiune a corpului ├«n caz de ┼čoc, traum─â, boal─â, interven┼úii chirurgicale, dezechilibre emo┼úionale, stres de orice fel, alergii, lips─â de vitalitate, precum ┼či reac┼úiile automate de fric─â.

Locuri secundare unde sunt depozitate emotiile:

  1. Capul

Este locul unde se afl─â centrul de comand─â al corpului. El este locul unde ne proiect─âm via┼úa. Echilibrul ├«n aceast─â zon─â este important pentru echilibrare general─â: psihic─â, emo┼úional─â, fizic─â ┼či mental─â.
Durerile de cap sau migrenele sunt de cele mai multe ori sentimente refulate care cauzeaz─â dezechilibre, ├«n timp ce partea con┼čtient─â ├«ncearc─â s─â g─âseasc─â cauza pentru care lucrurile nu merg sau nu sunt cum ar trebui s─â fie.

  1. Ochii

Sunt ├«n leg─âtur─â cu vederea interioar─â, sentimentele ┼či auzul (├«n leg─âtur─â cu al treilea ochi sau centrul clarviziunii). A nu fi luat ├«n seam─â de al┼úii, a nu vedea dorin┼úele altora, a nu vrea s─â vezi chiar ce este sub nasul t─âu (miopie) sau a nu vedea ceea ce este ├«n alte locuri ├«ndep─ârtate (vedere scurt─â) sunt sentimente care se stocheaz─â la nivelul ochilor. Ochii sunt lega┼úi de canale cu sinusurile unde sunt depozitate lacrimile. Ochii sunt de asemeni ├«n conexiune cu ovarele, uterul, testicolele ┼či prostata.

3. Urechile

ÔÇ×Ascult─â pe al┼úii pentru a fi ascultatÔÇŁ. La nivelul lor se produc blocaje provenite din sentimente: ceea ce nu vrem sau n-am vrut s─â auzim. Ele sunt legate de tensiunea arterial─â, de echilibru ├«n sens general ┼či de claritate.

4. Gatul

Laringele este sediul vorbirii, expresii verbale personale. La nivelul g├ótlejului sunt blocaje emo┼úionale cauzate de ├«n─âbu┼čirea cuvintelor sau ideilor, g├óndurilor sau credin┼úelor. Se produc aceste blocaje atunci c├ónd omul nu spune ceea ce trebuia s─â fie spus, vorbe┼čte prea mult, face s─â tac─â sensibilitatea.

G├éTUL: verbalizeaz─â ┼či exprim─â. Blocajele din zona g├ótului sunt cauzate de idei sau cuvinte sau g├ónduri sau credin┼úe, care ├«┼úi r─âm├ón fixate ├«n g├ót ┼či cu care te ├«neci. De asemeni, blocajele pot proveni din a nu spune ceea ce trebuie spus sau de a vorbi prea mult ┼či de a-┼úi fi ├«nchis─â gura. Blocajele ├«n aceast─â zon─â sunt ├«n leg─âtur─â cu greut─â┼úile ┼či responsabilit─â┼úile pe care le duci ├«n spate, ┼či care te apas─â prea greu. Blocajele sunt, de asemenea, ├«n leg─âtur─â cu oamenii cu vederi de cal (nu vede nimic nici ├«n dreapta, nici ├«n st├ónga), c├ónd ├«┼úi lipse┼čte ajutorul celor din jur sau c├ónd ai o g├óndire neflexibili─â.

5. Tractul intestinal

Constipaţia se datorează refulării unor sentimente de obicei de furie, de frică sau vinovăţie. Colita (diareea) este datorată eliminării unor sentimente vechi, gânduri, idei, pe care nu le-ai înfruntat sau rezolvat.

6. Ovarele si uterul

La nivelul lor se stocheaz─â ura ├«mpotriva b─ârba┼úilor ┼či probleme generale legate de na┼čtere, avort, avort provocat, viol,┬á frica, vinov─â┼úia ┼či furia ├«n leg─âtur─â cu sexualitatea.

7. Vezica urinara

Vezica urinara stochează sentimente de furie, vinovăţie, legate de sexualitate.

8. Prostata

La nivelul prostatei se stochează vinovăţia legată de sex, furia împotriva femeilor, sentimentul de neputinţă, lipsa ajutorului.

9. Coapsele

Sunt un sistem de suport al trupului, la nivelul lor de obicei se acumuleaz─â sentimentele de furie ┼či fric─â (se manifest─â ca depozite lipidice), sentimentul de vulnerabilitate ┼či lipsa protec┼úiei (lipsa de depuneri la nivelul coapselor).

10. Genunchii

Sunt r─âspunz─âtori de flexibilitatea ├«n g├óndire ┼či de siguran┼ú─â (suportul) ├«n via┼ú─â. Genunchiul st├óng este resposabil de suportul emo┼úional intern. Genunchiul drept ┼úine de suportul emo┼úional extern pe care ┼úi-l produce slujba, banii, prietenii. Suportul de la mam─â se depoziteaz─â ├«n genunchiul st├óng, suportul de la tat─â ├«n genunchiul drept. P─ârin┼úii care ┼či-au inversat rolurile vor avea simptomatologie revers─â ├«n genunchi (dreptul se va comporta ca st├óngul).

11. Glezna

Glezna este leg─âtura ei este cu g├óndirea, analiza, ├«n┼úelegerea ┼či ├«ntrebarea ÔÇ×De ce?ÔÇŁ.

12. Labele picioarelor

Acestea au leg─âtur─â cu atitudinea (ce reprezent─âm noi prin atitudinea noastr─â). Aici sunt stocate sentimentele: dac─â suntem ├«n stare s─â lu─âm atitudine pentru noi ┼či pentru al┼úii, dac─â suntem ├«n stare s─â d─âm exemplu de comportament altora, dac─â te sim┼úi ├«mplint suflete┼čte. Talpa piciorului con┼úine proiec┼úii ale tuturor organelor din corp. De asemeni, este ├«n leg─âtur─â cu sim┼úul realit─â┼úii practicului ├«n via┼ú─â.

13. Umerii

Um─ârul drept poart─â greut─â┼úile ┼či responsabilit─â┼úile datorate familiei, meseriei, lumii sau altora. Um─ârul st├óng poart─â emo┼úiile interne precum ┼či responsabilit─â┼úile pentru propria via┼ú─â fizic─â, spiritual─â, emo┼úional─â, mental─â, precum ┼či responsabilitatea cre┼čterii (evolu┼úiei) ├«n aceste domenii. Aici sunt stocate de asemeni sentimentele de vinov─â┼úie

14. Partea de sus a spatelui

Partea dreapt─â stocheaz─â furie, dezechilibre datorate excesivei d─ârnicii, stocheaz─â sup─âr─âri banale, irita┼úii, atunci c├ónd din cauza acestor mici tulbur─âri r─âbufne┼čti sau ┼úii ├«n tine, c├ónd ascunzi sau exteriorizezi aceste mici sup─âr─âri, atunci c├ónd te dezvinov─â┼úe┼čti ├«n leg─âtur─â cu dezechilibrul pe care ├«l creeaz─â datul sau primitul (fie dai prea mult, fie prime┼čti prea mult). Partea st├óng─â stocheaz─â sentimentele de triste┼úe la pierderea unei persoane dragi, p─ârerile de r─âu, pierderea unor lucruri, vinov─â┼úia. De cele mai multe ori, partea st├óng─â rezoneaz─â la primitul excesiv, f─âr─â a da ├«n schimb suficient de mult.

15. Regiunea dorso-lombara

Stochează furia, sentimente neverbalizate, stres legat de sex,  bariere care te despart de sexul opus.

16. Regiunea cocso-sacrata

Aceasta regiune are de-a face cu supravieţuirea, activarea lui kundalini , frica de succes, frica de a trăi, frica de a acţiona.

Sursa: http://www.e-dimineata.ro

Trimite și prietenilor

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Call Now Button