Uleiul esential de patchouli

Aroma exotica a uleiului esential de patchouli considerat „parfumul hippy” vine din indepartata Indie, unde planta este cunsocuta sub numele de „puchaput”. Este considerat „parfumul hippy” deoarece in anii 60’ era folosit pentru a ascunde mirosul de marijuana.

Utilizat in vraji de dragoste, se crede ca patchouli atrage oamenii impreuna si actioneaza ca un afrodisiac puternic. Presarat pe bani si adaugat in poruleiului esential de patchoulitmonee atrage banii.

Incepand cu secolul XIX comercianti puneau frunze de patchouli intre salurile de casmir indiene pentru a proteja marfa de molii. Aroma puternica si mirosul profund de mosc i-au dat acestei plante o aura de mister si bogatie. Istoria spune ca uleiul esențial de patchouli se foloseste in scopuri magice de cateva mii de ani.

In Orient, este utilizat in potpuriuri si pliculete ce se aseaza intre rufe, pentru a tine la distanta plosnitele si paduchii.

Uleiul esential de patchouli este un ulei extras din Pogostemon cablin din familia Labiatae. Planta este perena, stufoasa, creste pana la 1 m inaltime, cu o tulpina robusta, cu frunze mari si acoperite de peri, foarte parfumate, de aproximativ patru centimetri lungime si cinci centimetri diametru. Florile sunt albe cu nuante de mov.

Uleiul esential se extrage din frunzele plantei, care sunt culese manual si uscate 3 zile inainte de distilare. Are o aroma bogata de mosc-dulce, foarte condimentata si puternic erbacee, iar culoarea variaza de la galben deschis la maro inchis si este relativ vascos.

In cosmetica, calitatile sale de hidratare, de regenerare celulara si antiseptice, il fac deosebit de potrivit pentru ingrijirea pielii imbatranite, uscate si fragile. Datorita rolului sau echilibrant poate fi folosit si pentru tenul mixt, gras, acneic, sau cu probleme (eczeme, dermatite, pori deschisi, riduri).

Inhalatiile cu ulei de patchouli ridica starea de spirit si ajuta la eliberarea tensiunilor acumulate. El aduce speranta dupa dezamagire. Atacurile epileptice sau convulsiile pot fi calmate prin inhalarea uleiului de patchouli. Adesea este folosit ca un afrodisiac, deoarece este benefic in tratarea problemelor sexuale, cum ar fi impotenta sau problemele de erectie si frigiditatea.

Uleiul de patchouli, cu toate ca a fost utilizat, de-a lungul secolelor, de diferite culturi pentru tratarea diferitelor boli sau infectii, in parfumerie a fost introdus abia in 1960. Aceasta este, probabil, cel mai popular pentru proprietatile sale afrodisiace. Prin urmare, acest ulei este un ingredient comun pentru parfumuri și alte produse cosmetice. In parfumerie, uleiul este folosit ca o nota de baza si este o componenta comuna a mai multor tipuri de parfumuri. Acesta functioneaza ca un fixativ, care ajuta la incetinirea procesului de evaporare a uleiurilor volatile si ajuta la pastrarea aromei pe o perioada mai lunga de timp.

Uleiul esential de patchouli in parfum adauga adancime prin introducerea unei arome de pamant. Uleiurile cu care se combina cel mai bine sunt: tamaie, lemn de cedru, iasomie, trandafir, muscata, lemn de santal, bergamota si smirna.

Patchouli are un miros distinct si persistent. Unii oameni il iubesc, altii spun ca mirosul sau seamana cu mirosul din mansardele vechi si mucegaite. Fie ca va place sau nu mirosul, el are locul sau ca fiind unul dintre cele mai populare uleiuri din aromaterapie.

Amestecul magic pentru atragerea banilor: 7 picaturi de patchouli + 5 picaturi de ulei de lemn de cedru. Bogatia reprezinta mai mult decat bunurile materiale, mai poate insemna si bogatia spiritului, a prieteniei si a relatiilor.

Atat patchouli, cat si lemnul de cedru ofera siguranta de sine, energie fizica, incredere, putere, tenacitate, fermitate si combat frica, anxietatea si “despicarea firului in patru”.

Aroma de patchouli atrage banii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *