Close

Masajul este o practică terapeutică de care pot beneficia oameni de toate vârstele, de la nou-născuţi şi până la persoane de vârsta a treia. Masajul poate să stimuleze sau să calmeze, în funcţie de ritmul şi de profunzimea manevrelor aplicate.
De aceea masajul poate să facă o persoană să se simtă vioaie, energică după masaj sau, dimpotrivă, să se simtă relaxată şi somnoroasă.Totodată masajul poate atenua tensiunea, stress-ul, poate calma durerile , să relaxeze muşchii încordaţi , să îndepărteze starea de apatie şi să dea o senzaţie de bine. Prin masajul de relaxare,corpul este ajutat să elimine toxinele, conducând astfel la imbunătăţirea circulaţiei sângelui şi a limfei, dezvoltarea amplitutinii de mişcare la nivelul articulaţiilor având ca efect imediat eliminarea tensiunii musculare.

Reducerea tensiunii musculare este în strânsă legătură cu inducerea unei stări mentale pozitive, prin care se micşorează anxietatea şi depresia , se îmbunătăţeşte capacitatea de concentrare şi se creează stări de relaxare profundă,se înlătură somnolenţa din timpul zilei şi insomnia,şi se menţine o bună stare de sănătate.
Oricine s-a lovit cel putin o dată in viaţă ! Instinctiv punem mâna pe locul care ne doare, o mişcăm încet, cu blândeţe şi durerea a dispărut ! Se presupune că aşa a apărut masajul. Cu cât durerea era mai mare, cu atât mai intens era efortul de a o alunga. Prima dovadă scrisă a existenţei masajului, în formele lui mai elaborate, datează din anul 2700 IC. Este vorba despre „Cartea de medicină a Împăratului Galben” în care erau recomandate exerciţii de respiraţie, masajul pielii şi al muşchilor, exerciţii ale mâinilor şi picioarelor ca tratament împotriva paraliziilor, frisoanelor şi febrei. Cam în aceeaşi perioadă, masajul şi alte arte vindecătoare erau predate în templele budiste din China, Tailanda şi Tibet pentru pregătirea „călugărilor vindecători”. În India astfel de invăţături au dat naştere sistemului numit Ayurveda – Arta/Ştiinţa Vieţii. Grecii foloseau masajul pentru a-şi ajuta razboinicii să se refacă după lupte, în timpul Imperiului Roman bogaţii aveau maseuri personali; oamenii de rând beneficiau şi ei de acest tratament in băile publice numite terme. Hammamul este varianta arabă a termei, cu deosebirea că s-a păstrat şi este folosit şi in zilele noastre.

Trimite și prietenilor
Call Now Button