Close

Masajul este o practic─â terapeutic─â de care pot beneficia oameni de toate v├órstele, de la nou-n─âscu┼úi ┼či p├ón─â la persoane de v├órsta a treia. Masajul poate s─â stimuleze sau s─â calmeze, ├«n func┼úie de ritmul ┼či de profunzimea manevrelor aplicate.
De aceea masajul poate s─â fac─â o persoan─â s─â se simt─â vioaie, energic─â dup─â masaj sau, dimpotriv─â, s─â se simt─â relaxat─â ┼či somnoroas─â.Totodat─â masajul poate atenua tensiunea, stress-ul, poate calma durerile , s─â relaxeze mu┼čchii ├«ncorda┼úi , s─â ├«ndep─ârteze starea de apatie ┼či s─â dea o senza┼úie de bine. Prin masajul de relaxare,corpul este ajutat s─â elimine toxinele, conduc├ónd astfel la imbun─ât─â┼úirea circula┼úiei s├óngelui ┼či a limfei, dezvoltarea amplitutinii de mi┼čcare la nivelul articula┼úiilor av├ónd ca efect imediat eliminarea tensiunii musculare.

Reducerea tensiunii musculare este ├«n str├óns─â leg─âtur─â cu inducerea unei st─âri mentale pozitive, prin care se mic┼čoreaz─â anxietatea ┼či depresia , se ├«mbun─ât─â┼úe┼čte capacitatea de concentrare ┼či se creeaz─â st─âri de relaxare profund─â,se ├«nl─âtur─â somnolen┼úa din timpul zilei ┼či insomnia,┼či se men┼úine o bun─â stare de s─ân─âtate.
Oricine s-a lovit cel putin o dat─â in via┼ú─â ! Instinctiv punem m├óna pe locul care ne doare, o mi┼čc─âm ├«ncet, cu bl├ónde┼úe ┼či durerea a disp─ârut ! Se presupune c─â a┼ča a ap─ârut masajul. Cu c├ót durerea era mai mare, cu at├ót mai intens era efortul de a o alunga. Prima dovad─â scris─â a existen┼úei masajului, ├«n formele lui mai elaborate, dateaz─â din anul 2700 IC. Este vorba despre „Cartea de medicin─â a ├Ämp─âratului Galben” ├«n care erau recomandate exerci┼úii de respira┼úie, masajul pielii ┼či al mu┼čchilor, exerci┼úii ale m├óinilor ┼či picioarelor ca tratament ├«mpotriva paraliziilor, frisoanelor ┼či febrei. Cam ├«n aceea┼či perioad─â, masajul ┼či alte arte vindec─âtoare erau predate ├«n templele budiste din China, Tailanda ┼či Tibet pentru preg─âtirea „c─âlug─ârilor vindec─âtori”. ├Än India astfel de inv─â┼ú─âturi au dat na┼čtere sistemului numit Ayurveda ÔÇô Arta/┼×tiin┼úa Vie┼úii. Grecii foloseau masajul pentru a-┼či ajuta razboinicii s─â se refac─â dup─â lupte, ├«n timpul Imperiului Roman boga┼úii aveau maseuri personali; oamenii de r├ónd beneficiau ┼či ei de acest tratament in b─âile publice numite terme. Hammamul este varianta arab─â a termei, cu deosebirea c─â s-a p─âstrat ┼či este folosit ┼či in zilele noastre.

Trimite și prietenilor
Call Now Button