Close

In cadrul initierii in tehnica de vindecare si autovindecare spirituala Reiki,  beneficiarii primesc terapie pentru problemele lor de sanatate. Aceasta este o metoda simpla si puternica de vindecare naturalabazata pe canalizarea unei energii vindecatoare  in beneficiul propriu si al celorlalti.Daca esti interesat sa-ti dezvolti anumite capacitati, sa ai un bun control asupra mintii, sa te vindeci in plan fizic si emotional, sa progresezi in plan spiritual, Reiki-ul este o cale ce-ti poate deschide usa transformarii tale armonioase pe toate planurile vietii.Reiki -ul se adreseaza tuturor oamenilor care doresc sa evolueze. Puteti sa practicati  indiferent de credintele pe care le aveti. Acesta nu apartine nici unei religii sau curent filozofic si ofera cea mai mare libertate de a fi, fiind foarte flexibil, adaptandu-se realitatilor vietii cotidiene. Reiki este potrivit oricarei probleme ce implica o rezolvare energetica si psiho-spirituala.Reiki te poate ajuta:ÔÇó sa-ti imbunatatesti starea de sanatate si sa ai o capacitate de vindecare crescuta

 • sa-ti diminuezi nivelul stresului prin cultivarea echilibrului interior
 • sa-ti dezvolti abilitatile de a-ti atinge obiectivele personale
 • sa intri in  armonie cu tine insuti si cu cei din jurul tau
 • sa ai o minte clara si o viziune mai ampla asupra vietiiReiki Usui este cea mai important─â aramur─â a  tradi┼úional. In cadrul acestei metode se realizeaza o serie de acordaje in urma carora poti sa incepi sa folosesti energia si simbolurile in autotratament, tratarea altor persoane, pana la a deveni maestru Reiki. In cadrul acestui curs Reiki grad I iti vor fi oferite indrumari necesare pentru a putea practica Reiki precum si initierea corespunzatoare acestui grad.Cateva din temele abordate:
 • invatarea notiunilor de istorie a sistemului Reiki
 • notiuni de auto-vindecare
 • invatarea pozitiilor mainilor pentru autotratment
 • metode de dezvoltare a abilitatilor si sensibilitatii la energie.In cadrul programului de initiere vor fi prezentate notiuni de baza despre sistemul energetic uman precum si cateva metode de curatare a campurilor energetice.
Trimite și prietenilor

Originile spirituale

Reiki a ap─ârut ├«n secolul al XIX-lea prin cunoa┼čterea lui Mikao Usui, profesor ┼či c─âlug─âr japonez. Metoda lui Usui are la baz─â o descoperire proprie ┼či o ini┼úiere personal─â pe care acesta a primit-o ├«n timpul unei retrageri. Fiind crescut de misionari cre┼čtini ├«n Japonia, Usui a studiat ├«n copil─ârie Biblia ┼či ├«nv─â┼ú─âturile lui Iisus.

La r─âd─âcina terapiei Reiki se afl─â conceptul conform c─âruia boala este cauzat─â de dezechilibrele energiei vitale din corp, iar armonizarea acesteia aduce cu sine s─ân─âtatea. Usui este considerat a fi descoperit acest concept str─âvechi al sursei energei inepuizabele care poate fi folosit─â pentru vindecare. Prin procesul de ini┼úieri, un maestru Reiki (Usui fiind primul) poate ├«nv─â┼úa ┼či pe al┼úii aceast─â cunoa┼čtere. ├Än 1937, Hawayo Takata aduce Reiki ├«n Occident ┼či ├«ncepe s─â popularizeze acest tratament, conform Centrului Interna┼úional de Reiki.
Plecand de aici, tehnica s-a raspandit in majoritatea tarilor occidentale. Astazi se intalnesc mai multe scoli de gandire in Reiki.

Mikao Usui spunea: ÔÇ×Metoda mea, Usui Reiki Ryoho, este o metoda originala, ce are la baza puterea (de vindecare) naturala a Universului. Prin aceasta putere, trupul devine sanatos, isi potenteaza fericirea vietii si linistea mintiiÔÇť. In zilele noastre, oamenii au nevoie de o imbunatatire si de o reconstructie interioara si exterioara a vietii lor, deci scopul reiki este de a ajuta oamenii ce au vatamari ale trupului si mintii.

Iata o foarte scurta selectie din ghidul lui Usui si cel al dr. Hayashi de afectiuni si situatii comune copiilor (dar nu numai) care pot beneficia de reiki: boli ale copilariei, crampe, colici, diaree, constipatie, dureri dentare, enuresis (mai ales cel de cauza emotionala), febra, insomnii, lipsa poftei de mancare, regurgitare, raceli, tuse, rau de masina, stare de agitatie, de neliniste, sangerari ale nasului, sughit, arsuri, contuzii, taieturi, zgarieturi (palma practicantului reiki este tinuta la distanta de zona respectiva, lucrandu-se in campul energetic al persoanei, fracturi (se acorda reiki la locul acccidentului, in drum spre spital, si dupa ce fractura a fost imobilizata in ghips sau cu orteza).

Copiii au nevoie de mai putin timp pentru a se echilibra si a ÔÇ×absorbiÔÇť reiki, astfel incat tratamentul lor dureaza mai putin decat la adulti (20-30 de minute), punand mainile pe cap, trunchi, abdomen si spate, chiar si zilnic. De fapt, senzatiile pe care parintele le avea in palme, il vor ghida in ceea ce priveste durata fiecarei pozitii, precum si a intregului tratament.

Este important ca si parintele sa isi faca autotratamentul zilnic, copilul fiind foarte influentat de starea mamei, mai ales in primii ani de viata, precum si de mediul in care creste si se dezvolta. Un parinte stabil, linistit, este de mult mai mare folos copilului, atat prin starea pe care o transmite acestuia, cat si prin deciziile mai limpezi pe care le ia.

Reiki nu este energie pozitiv─â, a┼ča cum nu este nici negativ─â. Este, pur ┼či simplu, energia suprem─â a vie┼úii, la care oricine poate avea acces, este energie Universala, nepolarizata si neinformatizata.

Reiki functioneaza pe principiul atractiei ÔÇô daca o zona a corpului are nevoie de energie, atunci prin apropierea palmelor si prin simpla intentie de a lucra cu Reiki, acea zona isi va atrage Reiki. Deci nu se poate face rau cu Reiki, deoarece Reiki este o energie care este atrasa, nu trimisa.

Nu este: o religie, un cult, o secta, o dogma, spiritism, o doctrina, o forma de control a mintii, hipnoza, vindecare psihica, imaginatie, psihoterapie, autosugestie, o tehnica mentala, o tehnica de diagnostic, un panaceu universal, o medicina alternativa ( chiar daca de multe ori este incadrata aici din ratiuni practice ).

Ce este Reiki? Este un sistem de evolutie spirituala prin care omul poate accesa sursa universala de energie. In toate sistemele existente la ora actuala pe Pamant oamenii vorbesc despre acceasta energie, fie ii spun Lumina, fie prana la hindusi, fie chi la chinezi sau ki la japonezi, ea este acceasi. Diferenta intre sisteme este modul de a prelua aceasta energie si modul de utilizare. In qigong, tai chi, tao, ea este luata din atmosfera, de la stele, etc; in crestinism e luata prin rugaciune, prin impartasanie, prin apa sfintita de la preot care are acces direct la sursa universala, iar prin Reiki ai de asemenea acces direct la sursa.

Reiki este o tehnic─â holistic─â neinvaziv─â ce permite receptarea ┼či transmisia energiei vitale naturale. Reiki este o practic─â extrem de personal─â. Fiecare om tr─âie┼čte o experien┼ú─â unic─â legat─â de Reiki, dar cu to┼úii ne folosim de aceea┼či energie universal─â. Ne ofer─â un acces nelimitat la for┼úa universal─â a vie┼úii, cu ajutorul c─âreia ne putem vindeca pe noi ├«n┼čine, dar ┼či pe al┼úii.

Reiki este ┼čtiin┼úa ┼či arta utiliz─ârii energiei universale ├«n beneficiul propriu ┼či al celorlal┼úi. Cu ajutorul ei vrem s─â ├«nfrumuse┼ú─âm natura ┼či via┼úa, vrem s─â cur─â┼úim oamenii de relele pe care ei le suport─â, le g├óndesc ┼či le fac.

Energia universal─â vine din Cosmos ┼či ne str─âbate pe to┼úi, dar unii o recepteaz─â mai mult, iar al┼úii mai pu┼úin. Printr-un tratament REIKI se restabile┼čte circula┼úia normal─â a energiei ├«n organism ┼či se completeaz─â necesarul de energie curat─â. Energia universal─â inund─â, dilueaz─â energia uzat─â ┼či o ├«mpinge pe traseele energetice, elimin├ónd-o din corp.

Reiki este o metod─â natural─â de vindecare a trupului, sufletului ┼či min┼úii, ├«ntruc├ót energia universal─â ac┼úioneaz─â benefic asupra tuturor nivelelor energetice ale omului (fizic, eteric, astral, mental, cauzal).
Mai exista o diferenta, accea de vibratie a Luminii, iar la acest capitol Reiki-ul este la un nivel foarte ridicat; Maestrii Reiki au o vibratie mult superioara celorlalte practici, mai putin a preotilor, cu sublinierea ca exista maestrii Reiki care au vibratie superioara chiar si preotilor.

Reiki este vibratie, lumina, Energie Universala.

Vei deveni un canal curat pentru vibratia Reiki si vei folosi Reiki pentru vindecarea corpului si a mintii si pentru propria crestere spirituala.

Reiki te va conduce spre ceea ce esti cu adevarat.

Reiki este un sistem terapie energetica in care nu se foloseste energia personala a terapeutului ci „energia universala” (rei = spirit, universal; ki = energie).

Cuv├óntul japonez „REIKI” ├«nseamn─â”energie vital─â (ki) de provenien┼ú─â spiritual─â (rei)”. ├Än Occident s-a popularizat denumirea de „energie universal─â”, pe care am preluat-o ┼či noi. Energia ┬áReiki este o energie de natur─â necunoscut─â ┼čtiin┼úei actuale, dar care exist─â ┼či se manifest─â ├«n mod clar prin efectele sale benefice asupra fiin┼úei umane.

Reiki este un sistem de terapie prin punerea palmelor extraordinar de simplu ┼či de puternic. Reiki este ├«n intregime pozitiv ┼či nu poate provoca r─âni nici unei fiin┼úe vii, indiferent de starea acesteia. B─âtr├ónii ┼či copiii r─âspund foarte bine la terapia prin Reiki. Dac─â un om este bolnav, sufer─â sau este tulburat emo┼úional, Reiki┬á├«l ajut─â. ┬áPentru oamenii s─ân─âto┼či relaxeaz─â ┼či revigoreaz─â.

Reiki este pur ┼či simplu o metod─â de canalizare a energiei vitale c─âtre fiin┼úa care are nevoie de ea, iar terapeutul este doar canalul prin care curge aceast─â energie. To┼úi oamenii, ├«nc─â de la na┼čtere, posed─â acest dar, dar ├«l folosesc ├«n mod incon┼čtient, a┼ča cum mama pune palma pe genunchiul julit al copilului ei, a┼ča cum cu m├óna ei caut─â s─â aline febra ce-i chinuie micu┼úul.

C├ónd ne doare stomacul, spre exemplu, avem tendin┼úa de a pune palma ├«n locul unde ne doare, iar dup─â un timp constat─âm cu mul┼úumire c─â durerea a cedat ┼či presupunem c─â motivul ar fi c─âldura din palm─â. Acesta este adev─ârul: c─âldura din palm─â este doar energia vital─â transmis─â.

Ca metod─â de terapie, Reiki necesit─â din partea practicantului primirea unei ini╚Ťieri corespunz─âtoare ╚Öi instruire temeinic─â.

AVANTAJELE PRACTIC─éRII TEHNICII REIKI:

 • Este accesibil─â tuturor, indiferent de religie
 • Reiki ac┼úioneaz─â la toate nivelurile: fizic, mental, emo┼úional etc.
 • Reiki functioneaz─â exclusiv ├«n sens benefic; simpla inten┼úie a cursantului ini┼úiat ├«n reiki de a folosi aceasta energie ├«n scopuri malefice sau de manipulare, nu va duce dec├ót la ├«nchiderea canalului energetic pentru totdeauna
 • Prin Reiki, corpul se echilibreaz─â energetic, restabilindu-se s─ân─âtatea
 • Dezvolt─â capacit─â┼úile extrasenzoriale
 • Ajut─â la identificarea cauzelor care au generat dezechilibrul energetic
 • Stimuleaz─â capacit─â┼úile de ap─ârare ale sistemului imunitar
 • ├Äi putem ajuta pe cei din jur prin tratament Reiki
 • Ofer─â posibilitatea purific─ârii spa┼úiului, obiectelor etc.
 • Este compatibil─â cu tratamentul alopat ┼či cu celelalte terapii complementare
 • Persoanele ini┼úiate ├«n Reiki nu depind de maestrul care le-a ini┼úiat
 • Practicantul Reiki are un ecran de protec┼úie care ├«l ajut─â s─â fie ap─ârat din punct de vedere energetic atunci c├ónd face terapie pentru alte persoane

IMPORTANTA GANDIRII POZITIVE

G├óndirea pozitiv─â este important─â nu numai pentru practicarea reiki, ci pentru toate terapiile complementare ┼či este foarte util─â ┼či ca modalitate de a trece peste vicisitudinile ├«n fa┼úa c─ârora ne pune via┼úa.
Este adevarat c─â reiki func┼úioneaz─â benefic, chiar dac─â la momentul c├ónd solicit─âm terapia reiki nu suntem convin┼či c─â va func┼úiona, dar o atitudine pozitiv─â ar face ca rezultatele amelior─ârii/vindec─ârii s─â apar─â mult mai repede.

├Än general, ├«n via┼ú─â atragem oamenii care sunt asem─ân─âtori mai mult sau mai pu┼úin nou─â, dar ┼či pe cei de la care avem de ├«nva┼úat anumite lec┼úii de via┼ú─â.
Cum functioneaza Reiki? Simplu si natural. Actioneaza holistic, in unitatea fizic-emotional-mental, eliminand haosul si cauzele bolilor. Ne ajuta sa respectam si sa iubim propria noastra persoana. Ne ajuta sa invingem prapastia pe care am creat-o intre noi si anturajul nostru si restabileste armonia divina/primordiala.
Reiki actioneaza asupra fiecarei persoane intr-un mod diferit si isi face efectul acolo unde este necesar si in felul in care este cea mai mare nevoie de ea. Reiki creeaza echilibru, ne ajuta sa descoperim si sa intelegem cauzele bolilor, sprijina procesele de vindecare, amelioreaza durerile si elimina stresul. Ea reface echilibrul fizic si emotional, indeparteaza gandurile si sentimentele negative, contribuie la eliminarea sentimentelor de frica si de suparare. In acelasi timp creste creativitatea, ajuta si armonizeaza dezvoltarea personalitatii si contribuie la imbunatatirea relatiilor interumane.
Pentru realizarea pacii interioare si exterioare tot mai multi recurg la invataturile spirituale in locul religiilor consacrate. Reiki este una dintre aceste cai spirituale, o metoda de dezvoltare a personalitatii bazata pe initieri, in acelasi timp fiind si o forma de medicina naturista. Energia  Reiki este forta vitala inteligenta care ajuta la restabilirea echilibrului fizic, emotional si spiritual.

Toata lumea se naste cu capacitatea de vindecare si autovindecare, insa din varii motive aceasta se pierde in perioada primei copilarii ramanand intr-o stare de adormire, ascunsa undeva in adancul fiintei.

Reiki este mai mult decat o terapie holistica, pentru ca unul din scopurile sale fundamentale este sa incurajeze dezvoltarea si constiinta spirituala.

In mod normal, tratamentul dureaza aproximativ o ora, in afara cazului cand Reiki se combina cu alta terapie.

Un tratament REIKI este un lucru minunat pentru oricine, indiferent de varsta: sugarii si copii de cativa ani, pentru femeile insarcinate are un efect puternic de alinare atat pentru ele cat si pentru fat, oricum, adultii de orice varsta vor gasi in Reiki un tratament de mare ajutor pentru orice problema de sanatate sau cauzate de stres.

In jurul nostru se afla obiecte, plante, animale, fiinte umane- totul este materie, materia este energie si informatie organizata dupa un algoritm stabilit. Aceste materii au diferite vibratii datorita informatiei diferit organizate de la materie la materie.

Reiki poate sa-l elibereze pe om intr-o maniera delicata si treptata de stravechile limite si legaturi si sa-i permita ca, in timp, sa se bucure pentru prima oara de o sanatate si de un echilibru debordant si armonie.

Reiki nu are interdictii sau conditii, poate accepta orice mod de a vedea lumea, poate fi practicat de catre oricine indiferent de sex, religie, statut social sau nivel de pregatire profesionala. Reiki este o tehnica simpla, care se invata si se practica usor. Poate fi aplicata in paralel cu alte tehnici si cu mentinerea tratamentului medical.

 

Printre beneficiile Reiki se numara: dezvoltarea personalitatii, echilibrarea diferitelor nivele energetice ale corpului, stimularea functiilor organismului, intensificarea eliminarii toxinelor din corp, reducerea durerilor, depasirea situatiilor psihice dificile, starilor de stres si de frica, dezvoltarea relatiilor interumane, dezvoltarea creativitatii si intuitiei, autocunoasterea, etc.

ÔÇŁ┼×tiin┼úa este acum de acord c─â tot ceea ce ne ├«nconjoar─â este energie vitala. ├Än interiorul corpului aceast─â energie curge prin meridiane. C├ónd aceste c─âi sunt blocate, de exemplu ├«n urma stresului sau unor blocaje emo┼úionale, atunci apar bolile. Aici intervine Reiki prin armonizarea circuitului interior. Reiki poate fi perceput ca cea mai pur─â form─â de energie care poate avea un efect profund asupra s─ân─ât─â┼úii ┼či bun─âst─ârii, reechilibr├óndu-ne. Reiki reprezint─â o cale spiritual─â, dar nu este singuraÔÇŁ, explic─â Andreea Lada, fondator al ┼×colii Iubirii ┼či maestru Reiki.

├Än ultimii ani, tratamentul Reiki a fost integrat ├«n mai multe centre de s─ân─âtate din Statele Unite, inclusiv ├«n spitale. Studiile realizate pe paneluri de pacien┼úi arat─â c─â ├«ntr-adev─âr aceast─â terapie are un rol ├«n reducerea anxiet─â┼úii ┼či durerii, ├«n inducerea relax─ârii, ├«mbun─ât─â┼úirea simptomelor depresiei, a┼ča cum arat─â datele Centrului de Spiritualitae ┼či Vindecare al Universit─â┼úii din Minnesota.

Ce este un simbol REIKI?

Este o „cheie” universala care inlesneste deschiderea unei „porti”- sinoleum = puntea dintre mintea noastra constienta si eul superior. Aceste simboluri au fost create, cu scopuri precise, inalt pozitive pentru binele tuturor, neputindu- se manipula cu ele.

Folosirea simbolurilor Reiki fac, ca posibilitatile noastre de utilizare a Energiei Universale Reiki, sa fie mult mai mari.
Simbolurile Reiki au functii deosebite si au fost create pentru a fi folosite in spiritul daruirii neconditionate a iubirii si dragostei. Folosirea lor in tratamentele Reiki, ne dau capacitati mai mari de vindecare si dezvoltare personala, avand posibilitatea de a-i ajuta pe altii mai bine si mai rapid.
Simbolurile Reiki si mantrele acestora sunt prezentate la gradul al doilea in Reiki.

In Reiki Usui fiecare simbol reprezinta anumite energii metafizice. Sunt considerate semne caligrafice care si au originea in sanscrita, fie in Kanji, alfabetul japonez. Formele lor sint vibrationale, tridimensionale, avand nu doar latime si lungime, ci si inaltime sau adancime.

Dimensiunea lor nu este limitata, pot fi oricat de mici sau de mari e nevoie, pentru ca reprezinta o forma de energie spirituala cu constiinta proprie, vibrand cu o frecventa foarte ridicata.

Simbolurile nu reprezinta puterea energiei Reiki, ci un adaos al acesteia, fiind o cale minunata si uimitoare de a ne conecta la aceasta putere superioara.

Expresia Reiki este o combinatie a doua kanji (silabe):

REI = divin, vital, cosmic, universal, dumnezeiesc, spiritual, sfant;

KI = energie, forta, forta vitala omniprezenta.

In fizica cuantica, la fel ca si in stiintele ezoterice, energia este recunoscuta drept natura fundamentala a existentei. Asadar, corpul omenesc, gandurile si emotiile sunt toate compuse din energie care oscileaza la diferite frecvente. Cu cat vibratia este mai densa, cu atat sunt mai multe sanse sa ne simtim rau, ÔÇŁne-placutÔÇŁ. Cu cat vibratia este lipsita de ingradiri, cu atat vor creste sansele de a avea parte de sanatate, abundenta, frumusete, multumire si bunastare. Aducand corpul/ mintea pe aceeasi lungime de unda cu Energia Vitala Universala, insusi substratul sau, Reiki, poate sa-l elibereze pe om intr-o maniera delicata si treptata de stravechile limite si legaturi si sa-i permita ca, in timp, sa se bucure pentru prima oara de o sanatate si de un echilibru debordant si armonie.

Reiki nu are interdictii sau conditii, poate accepta orice mod de a vedea lumea, poate fi practicat de catre oricine indiferent de sex, religie, statut social sau nivel de pregatire profesionala. Reiki este o tehnica simpla, care se invata si se practica usor. Poate fi aplicata in paralel cu alte tehnici si cu mentinerea tratamentului medical.

Printre beneficiile Reiki se numara: dezvoltarea personalitatii, echilibrarea diferitelor nivele energetice ale corpului, stimularea functiilor organismului, intensificarea eliminarii toxinelor din corp, reducerea durerilor, depasirea situatiilor psihice dificile, starilor de stres si de frica, dezvoltarea relatiilor interumane, dezvoltarea creativitatii si intuitiei, autocunoasterea, etc.

Folosirea universal─â a simbolurilor

Simbolurile au fost folosite ├«n toate culturile ├«nc─â din cele mai vechi timpuri, preced├ónd cuvintele scrise. Ele au o putere ce o surclaseaz─â pe cea a cuvintelor, av├ónd o multitudine de semnifica┼úii ce se adreseaz─â intelectului, emo┼úiilor ┼či sufletului. Multe simboluri care continu─â s─â ├«┼či exercite influen┼úa ├«n zilele noastre ├«┼či au originea ├«n culturile antice, care le foloseau ├«n art─â ┼či ├«n ritualurile religioase.

De multe ori, noi nu putem exprima ├«n cuvinte semnifica┼úia unui simbol, dar suntem con┼čtien┼úi c─â acesta ne vorbe┼čte, de┼či nu ├«i putem ├«n┼úelege semnifica┼úia dec├ót cu inima, nu cu mintea. Simbolurile ne provoac─â s─â transcendem semnifica┼úiile evidente, ┼či de multe ori cele mai simple dintre ele au semnifica┼úiile cele mai complexe.

Unele simboluri par s─â aib─â o specificitate cultural─â, dar la fel ca ├«n cazul convingerilor religioase, dac─â privim imaginea de ansamblu constat─âm c─â ele se reg─âsesc inclusiv ├«n alte culturi, av├ónd o semnifica┼úie universal─â, chiar dac─â forma pe care o iau variaz─â u┼čor. Un astfel de exemplu este crucea, care poate ap─ârea ├«n diferite forme (vezi ilustra┼úiile de pe pagina al─âturat─â).

Crucea

Crucea este asociat─â ├«n principal cu cre┼čtinismul, fiind unul din cele mai puternice simboluri universale, inclusiv datorit─â r─âsp├óndirii acestei religii. Un alt exemplu de cruce este cea celtic─â, a c─ârei form─â unific─â simbolul crucii cu cel al cercului. Av├óndu-┼či originea ├«ntr-o religie mult mai veche, ea simbolizeaz─â unitatea dintre principiul masculin ┼či cel feminin. Cercul reprezint─â energia procreatoare feminin─â, iar crucea energia masculin─â. Ankh-ul egiptean reprezint─â cheia dezleg─ârii misterelor cerului ┼či p─âm├óntului. La fel ca ├«n cazul crucii celtice, forma lui combin─â energia masculin─â cu cea feminin─â. Ambele cruci sunt anterioare apari┼úiei crucii cre┼čtine.

Spirala

Un alt simbol care apare de-a lungul multor culturi ┼či care prezint─â un interes special ├«n Reiki este cel al spiralei. Spiralele ┼či buclele nesf├ór┼čite sunt evidente cu deosebire ├«n decora┼úiunile celtice. Spirala simbolizeaz─â mi┼čcarea energiei, iar buclele nesf├ór┼čite reprezint─â eternitatea. ├Än tradi┼úia yoghin─â, energia kundalini care conduce la iluminare este simbolizat─â de un ┼čarpe ├«ncol─âcit, cu alte cuvinte, de o spiral─â.

Se crede de asemenea c─â toate formele de energie curg ├«n spiral─â, fapt care evoc─â din nou energia solar─â ┼či cea lunar─â, sau masculin─â ┼či feminin─â. Conceptul str─âvechi al spiralei care reprezint─â for┼úa vie┼úii este confirmat de descoperirea recent─â a ADN-ului uman, care reprezint─â tot o spiral─â.

Ilustraţie

CRUCEA LATIN─é

CRUCEA CELTIC─é

ANKH-UL EGIPTEAN

SPIRALA PREISTORIC─é

DECORAŢIUNE CELTICĂ ÎN BUCLE

Principalele patru simboluri

├Än timp, au ap─ârut numeroase sisteme Reiki. Unele recupereaz─â tehnici ╚Öi simboluri descoperite ├«n vechile manuscrise esoterice orientale, altele se bazeaz─â pe experien╚Ťa ├«nnoitoare a mae╚Ötrilor contemporani. Astfel, pe l├óng─â Reiki tradi╚Ťional au ap─ârut ╚Öi sunt practicate cu succes Karuna Reiki, Gendai Reiki, Shambala Reiki, etc.

   Cho Ku Rei

Simbolul puterii ÔÇô ÔÇ×Pune puterea aici!ÔÇť. Concentreaz─â ╚Öi amplific─â energia.

Cho Ku Rei

Sei He Ki

Simbolul mental-emo╚Ťional ÔÇô ÔÇ×Spiritul ╚Öi omul sunt ├«mpreun─âÔÇť. Deschide chakre, c├ómpuri, dimensiuni.

   Sei He Ki

Hon Sha Ze Sho Nen

Simbolul de distan╚Ť─â ÔÇô ÔÇ×Fara trecut, prezent sau viitorÔÇť. Permite transmiterea la dista╚Ť─â a energiei.

Hon Sha Ze Sho Nen

Dai Ko Mio

Simbolul de maestru ÔÇô ÔÇ×Marea Lumin─â Str─âlucitoareÔÇť. Deschide c─âtre sursa de Lumin─â universal─â.

Dai Ko Mio

 

Cum funcţionează Reiki

Tratamentele Reiki sunt f─âcute de o persoan─â care are o ini┼úiere ├«n aceast─â tehnic─â dat─â de un maestru, fie pe gradul I, II sau maestru. Cu c├ót gradul ini┼úierii este mai mare cu at├ót energia transmis─â este mai puternic─â. ├Än timpul tratamentului pacientul sta culcat pe patul de masaj, iar terapeutul ├«┼či mi┼čc─â palmele deasupra corpului acestuia ├«n diferite puncte (cele corespondente centrilor de for┼ú─â). Reiki poate fi f─âcut ┼či altora, dar ┼či sub form─â de autotratament. Fiecare tratament Reiki este diferit de la o persoan─â la alta. De obicei pacien┼úii afla┼úi ├«ntr-un dezechilibru mai puternic simt cu prec─âdere armoniz─ârile la nivelul fiin┼úei, fie prin c─âldur─â sau senza┼úie de frig, furnic─âturi, frisoane ├«n locurile atinse de terapeut. Se poate sim┼úi de asemenea energia cum str─âbate corpul, pot ap─ârea ┼či dureri de cap, dar indiferent de senza┼úii nu trebuie s─â ne ag─â┼ú─âm prea mult de ele. Fiecare este diferit ┼či fiecare tratament este diferit. Reiki poate fi transmis inclusiv la distan┼ú─â, cu acelea┼či efecte. Acest lucru se datoreaz─â c├ómpului electro-magnetic al fiec─ârei persoane, care prin inten┼úia Reiki interac┼úioneaz─â.

 

Este important de ├«n┼úeles c─â Reiki nu vindec─â direct o afec┼úiune, Reiki este lumina interioar─â, energia care ne tranziteaz─â, iar accesarea ei ne aduce pacea interioar─â ┼či lini┼čtea, care sunt de fapt cei mai importan┼úi indicatori ai s─ân─ât─â┼úii ÔÇô acea stare ├«n care te afli ├«n complet─â pace cu tine, indiferent de circumstan┼úe. A┼čadar este important ca pacientul s─â cread─â ├«n acest tratament ┼či s─â aib─â inten┼úia de a se vindeca. Un alt aspect de luat ├«n calcul este faptul c─â Reiki nu are nici un fel de efect secundar. La ┼×coala Iubirii noi oferim gratuit ini┼úierea ├«n Reiki gradul I, moment ├«n care se face un acodaj, iar persoana ini┼úiat─â poate ├«ncepe s─â-┼či fac─â autotrament. Ulterior pentru cine dore┼čte ┼či merit─â se poate face ┼či acordajul ├«n gradele urm─âtoare.

Gradele REIKI

Initial, sistemul Reiki era impartit in 6 nivele (grade), incepatorii avand nivelul 6, iar practicantii cei mai avansati nivelul 1. Denumirile acestora erau: Shoden sau Prima Invatatura (primele 4 grade), Okuden sau Invatatura Interioara (gradul 5), Shinpiden sau Invatatura Misterioasa (gradul 6).
Ulterior, d-na Takata a reunit primele 4 grade in unul singur, predat acum in intreaga lume ca gradul 1 de Reiki Usui. Din acest motiv, la gradul 1 se fac 4 acordaje.

REIKI-ul este ├«mp─âr┼úit ├«n 3 sau mai multe nivele de preg─âtire, dup─â cum consider─â fiecare maestru. La fiecare nivel elevul cap─ât─â noi abilit─â┼úi ┼či descoper─â posibilit─â┼úi neb─ânuite ale metodei.

 

Gradul I ├«n REIKI (tratamentul prin punerea m├óinilor): confer─â discipolului capacitatea de a transfera energie universal─â prin palme c─âtre o alt─â fiin┼ú─â vie (sau sie┼či) pentru echilibrare energetic─â ┼či ├«nl─âturarea durerilor sau bolilor. La acest grad ve┼úi lucra numai cu m├óinile pentru propria persoan─â (autotratament). Prin ini┼úiere ve┼úi fi conectati la o surs─â de energie, de for┼ú─â vital─â, pe care mai apoi voi o transmite┼úi prin palme. Ve┼úi ├«nv─â┼úa cela 13 pozi┼úii de autotratament pentru vindecarea corpului fizic, dar ┼či influen┼úele acestuia asupra corpului mental, emo┼úional ┼či con┼čtiin┼ú─â superiara (supracon┼čtient), primind ini┼úierea pentru acestea. Cum ┼či ├«n ce fel pute┼úi afla particip├ónd la cursurile unui Maestru Reiki. Dup─â ini╚Ťiere, practicantul poate face autotratament, si dupa un timp si tratament. Pozi╚Ťiile de punere a m├óinilor sunt simple ╚Öi intuitive, se merge pe principiul de sus ├«n jos, urm─ârindu-se chakrele, pe fa╚Ťa ╚Öi pe spatele trupului. De asemenea se aplic─â m├óinile ├«n locurile dureroase.

Terapia REIKI const─â ├«n simpla punere a palmelor ├«n zona bolnav─â. Energia universal─â vine din Cosmos, intr─â prin cre┼čtetul capului ┼či iese prin palmele practicantului Reiki c─âtre organismul care manifest─â un deficit energetic. Efectele pot fi resim┼úite imediat sau dup─â un timp oarecare. ┬áEle sunt ├«ntotdeauna benefice pentru s─ân─âtatea fizic─â, psihic─â ┼či mental─â.

├Äntre energia corpului uman-animal ┼či Energia Universal─â Luminoas─â, numit─â Reiki, exist─â o deosebire esen┼úial─â. Energia Universal─â Luminoas─â vine de la Sursa Suprem─â Infinit─â, numit─â DUMNEZEU, este curat─â, nepoluat─â ┼či nepericuloas─â, este binef─âc─âtoare oricui, oric├ónd ┼či oriunde.

Energia emis─â de corpurile umane, animale, vegetale ┼či minerale este impur─â pentru c─â ele stau l├óng─â suprafa┼úa P─âm├óntului, tr─âg├ónd de la acesta emisiile nocive ce vin de pretutindeni. Ele sunt dotate cu magnetismul specific solului terestru, devenind ┼či ele surse de emisie sau absorb┼úie magnetic─â. Astfel, este u┼čor de ├«n┼úeles de ce majoritatea oamenilor au corpul bolnav, energia murdar─â, putred─â, emisia energetic─â distorsionat─â, aura p─âtat─â, asimetric─â, la unii chiar cu u┼čoare perfora┼úii. Deducem c─â nici celelalte fiin┼úe de pe P─âm├ónt, sau obiectele, nu pot fi pure ├«n cel mai ├«nalt grad. Este necesar─â, a┼čadar, o Putere ├«nsufle┼úitoare pentru to┼úi ┼či toate, care s─â men┼úin─â via┼úa ┼či s─â cure┼úe, pe c├ót posibil, ceea ce este murdar pe P─âm├ónt ┼či ├«n Univers. Aceasta este Energia Universal─â Luminoas─â Reiki.

Energia Universal─â vine din Cosmos ┼či str─âbate pe toat─â lumea, dar unii o recepteaz─â mai mult, iar al┼úii, mai pu┼úin. Cei care au blocaje energetice ├«n corpul lor sunt prea pu┼úin permeabili la ac┼úiunea Energiei Universale.

 

TRATAMENTUL REIKI

 1. Palmele se aplic─â ├«ntotdeauna direct pe bolnav, nu deasupra lui. Dac─â pielea transpir─â sau este bolnav─â, se folose┼čte ├«mbr─âc─âmintea sa sau buc─â┼úi de p├ónz─â ori ┼červe┼úele. ┼óin├ónd m├óinile la distan┼ú─â, pielea se ├«nc─âlze┼čte, dar aceea nu este adev─ârata terapie Reiki. Reiki ├«nseamn─â vindecare cu m├óinile prin atingerea direct─â a pielii sau a hainelor pacientului. Cei care trateaz─â cu m├óinile dep─ârtate de corp fac o transmitere incomplet─â a energiei universale Reiki ce eman─â din m├óinile lor.
 2. C├ónd testezi bolnavul, fii atent la semnalele emisiei sale energetice, care pot fi ├«n┼čel─âtoare pentru diverse simptome. De exemplu, po┼úi sim┼úi ├«n┼úep─âturi ├«n caz de infec┼úii, suprasolicitare nervoas─â, reumatism, boli de inim─â ┼či toate bolile unde este vorba de o supraaglomerare a celulei umane cu energie malefic─â. Vei trimite bolnavul la medic ├«nainte de a ├«ncepe tratamentul pentru a-i stabili diagnosticul. Este bine ca el s─â-┼či fac─â analize complete ├«nainte de a ├«ncepe terapia Reiki.

S─â fii cu grij─â c├ónd sim┼úi o r─âceal─â ca de ghea┼ú─â, c─âci acolo este un focar de infec┼úie acut─â, ce degenereaz─â ├«n cancer. Nu interveni acolo cu Reiki, pentru c─â ├«nc─âlzirea locului ├«nseamn─â amplificarea num─ârului de celule bolnave ┼či extinderea bolii. Bolnavii de cancer vor fi trimi┼či la medicul specialist. Numai dup─â dispari┼úia tumorii canceroase reikistul poate interveni pentru ameliorarea s─ân─ât─â┼úii.

 1. Nu ai voie s─â intervii la: cancer, declan┼čat ┼či observat pe cale medical─â; hepatit─â cronic─â sau acut─â; tuberculoz─â de toate formele; rinitele alergice rebele la orice tratament; tumori cerebrale; afec┼úiuni maligne; inima care a avut preinfarct sau infarct miocardic; candidoze; infec┼úii cu stafilococ; sifilis ├«n orice stadiu; boli de piele transmisibile. Nu vei reu┼či s─â vindeci SIDA. Fere┼čte-te de bolile virale, c─âci te po┼úi ├«mboln─âvi ┼či nu le po┼úi trata! Las─â-le s─â se vindece ┼či apoi vei interveni pentru restabilirea s─ân─ât─â┼úii.
 2. Prin terapia Reiki se pot vindeca: bolile de inim─â, dac─â n-au existat manifest─âri de preinfarct sau infarct; boli de piele necontagioase ; orice fel de boli de nervi, cu excep┼úia alcoolismului cronic; tumorile necanceroase pot fi foarte bine vindecate prin Reiki corect aplicat; toate bolile digestive; toate bolile ginecologice, ├«n afar─â de cele canceroase ┼či cele contagioase; toate formele de reumatism; deregl─âri circulatorii neprovocate de infarct; toate bolile de ochi, ├«n afara celor contagioase; se restabile┼čte activitatea ├«ntregului sistem endocrin; bolile psihice ca astenia nervoas─â, schizofrenia ┼či paranoia ├«n faza incipient─â; foarte bine reac┼úioneaz─â sindroamele neuro-vegetative.

Nu vei putea trata alcoolicii! Pe toată durata efectuării tratamentului, pacienţii nu vor consuma nici o picătură de alcool. Alte contraindicaţii alimentare nu sunt.

 1. Terapeutul stabile┼čte num─ârul de ┼čedin┼úe necesar dup─â gravitatea bolii ┼či reac┼úia pacientului. ├Än mod normal, este indicat─â o ┼čedin┼ú─â la 2 zile. ┼×edin┼úele zilnice sunt foarte eficiente ┼či se vor face c├ónd este posibil.

La bolile de piele se fac at├ótea ┼čedin┼úe p├ón─â c├ónd vor dispare erup┼úiile ┼či apoi ├«nc─â 1-2 ┼čedin┼úe, pentru uscarea cicatricelor.

La bolile digestive, num─ârul este variabil dup─â gravitatea bolii, vechimea ei ┼či reac┼úia organismului. ┼×edin┼úele vor dura p├ón─â la dispari┼úia simptomelor.

Bolile de nervi ┼či cele psihice se trateaz─â mult mai greu dec├ót cele organice. Chiar dac─â pacientul se simte mai bine sub tratament, dup─â ├«ncetarea sa manifest─ârile patologice pot re├«ncepe. Nu sunt suficiente 10 ┼čedin┼úe, ci sunt necesare cel pu┼úin 15-20 ┼čedin┼úe, din 2 ├«n 2 zile. Se face pauz─â 1-2 luni ┼či se recheam─â pacientul pentru o nou─â serie de ┼čedin┼úe.

├Än cazul nodulilor, se fac at├ótea ┼čedin┼úe p├ón─â c├ónd ace┼čtia se retrag. Evolu┼úia bolii se opre┼čte sub tratament ┼či stagneaz─â la ├«ncetarea lui, dar boala nu dispare dec├ót continu├ónd tratamentul p├ón─â la retragerea nodulilor.

Bolile de ochi se tratează foarte greu, iar reacţia pacientului diferă de la caz la caz. Se va insista asupra locului bolnav până la vindecarea afecţiunii.

 1. Fiecare ┼čedin┼ú─â va ├«ncepe cu pozi┼úile pentru cap. Dac─â nu este absolut necesar, se vor elimina cele pentru ochi ┼či g├ót.

├Än orice afec┼úiune se aplic─â palmele pe locul bolnav sau dureros, se ┼úin 15-45 minute ├«n acela┼či loc, ├«n func┼úie de gravitatea afec┼úiunii ┼či de puterea vindec─âtorului.

┼×edin┼úa se ├«ncheie cu o nou─â aplicare a m├óinilor pe cre┼čtet ┼či la ceaf─â, pentru echilibrarea nervoas─â a bolnavului.

Se va folosi simbolul CHO KU REI la ├«nceput ┼či la sf├ór┼čit, de c├óte 3 ori. Este util ┼či semnul crucii deasupra capului pentru ├«nchiderea din punct de vedere energetic a chakrei superioare, pentru ca omul s─â nu fie prea receptiv la orice influen┼ú─â exterioar─â.

 1. Îngrijirea reikistului

Este contraindicat─â aplicarea palmelor pe o ran─â sau o zon─â infectat─â. ├Än acest caz, se va acoperi zona cu o p├ónz─â sau h├órtie, iar imediat dup─â tratament, m├óinile se vor sp─âla cu ap─â ┼či s─âpun.

Este contraindicată efectuarea tratamentului când vindecătorul este foarte răcit sau are o criză dureroasă de altă natură. Simptomele sale pot trece la pacient.

Este obligatoriu auto-tratamentul zilnic, câte 2 minute pentru fiecare aplicare pe zonele principale ale corpului.

Nu se impune un anumit regim de via┼ú─â, ├«ns─â se impune restric┼úia asupra consumului de alcool. Se poate bea cafea sau ceai tare, dar nu ├«n exces. Dac─â reikistul simte nevoia de carne, poate s─â o consume, c─âci la el digestia este foarte intens─â ┼či reziduurile alimentare nu mai sunt toxice (se produce o auto-purificare a tuturor resturilor eliminate de organism).

Se impune o viaţă sexuală normală, fără excese sau abstinenţă prelungită care ar deregla sistemul energetic al vindecătorului, cu repercusiuni asupra mentalului pacientului.

Dac─â terapeutul consum─â carne, pe┼čte, fructe de mare, se impun anumite zile de post alimentar, pe care le alege fiecare dup─â cum simte nevoia.

 1. Utilizarea cristalelor este o ├«ntreag─â ┼čtiin┼ú─â, care necesit─â un studiu ├«ndelungat cu mae┼čtri competen┼úi. Utilizarea incorect─â poate fi d─âun─âtoare sau ineficient─â.

├Än terapia Reiki, utilizarea cristalelor este foarte benefic─â dac─â este aplicat─â cu ┼čtiin┼ú─â, conform cu calitatea cristalelor de┼úinute de terapeut. Astfel, cristalul cu un v├órf se orienteaz─â spre cap sau picioare, ├«n func┼úie de scop. C├ónd se trateaz─â zona superioar─â, v├órful se ┼úine ├«n sus, iar c├ónd se trateaz─â zona inferioar─â, v├órful se ┼úine ├«n jos. Partea superioar─â a corpului este foarte sensibil─â ┼či eman─â ├«n aer energii nocive. Partea de jos necesit─â un ajutor suplimentar de la cristal, pentru eliminarea energiilor c─âtre sol. Eliminarea lor este contracarat─â de emana┼úia energiilor telurice de jos ├«n sus. De aceea, bolile din partea de jos se vindec─â mult mai greu dec├ót cele de sus.

Când zona de lucru este restrânsă, fiind necesară o mare cantitate de energie focalizată prin mână, se aplică palma dreaptă pe locul bolnav, iar în stânga, un cristal cu vârful în sus, pentru intensificarea captării energiei universale Reiki.

 1. Prin acordajul f─âcut de un maestru bun, ambele m├óini ale vindec─âtorului transmit energia c─âtre pacient. Exist─â oameni cu aura extrem de receptiv─â la stimulii exteriori. La ace┼čtia, m├óna st├óng─â capteaz─â ├«n permanen┼ú─â informa┼úii din mediul ├«nconjur─âtor. Chiar dac─â ei sunt vindec─âtori Reiki ┼či cu toate c─â m├óna st├óng─â transmite energie, totu┼či, atunci c├ónd m├óna st├óng─â se apropie de o fiin┼ú─â vie sau ne├«nsufle┼úit─â, ea r─âm├óne la fel de sensibil─â ca la cei care nu au primit acordajul Reiki. Acesta este un neajuns ├«n unele privin┼úe, mai ales c├ónd trateaz─â oameni deosebit de dornici de vindecare, c─ârora le este foarte u┼čor s─â-┼či ├«mpr─â┼čtie ├«n exterior energia murdar─â ce o au pe din─âuntru.

Unor astfel de vindec─âtori, foarte sensibili la detectarea bolilor, le este strict interzis s─â-┼či propun─â testarea bioc├ómpului bolnavului cu m├óna st├óng─â. Ei vor apropia pentru detec┼úie doar m├óna dreapt─â, iar cea st├óng─â va fi ┼úinut─â pe l├óng─â corp, cu degetele spre sol. Exist─â foarte multe cazuri de vindec─âtori care s-au ├«mboln─âvit de bolile pacientului tocmai din aceast─â cauz─â prezentat─â mai sus.

 

Gradul II ├«n REIKI(practica parapsihologic─â): ├«nt─âre┼čte puterea emisiv─â a terapeutului. Acesta ├«nva┼ú─â s─â transmit─â energie universal─â la distan┼ú─â (chiar la sute de kilometri) ├«n diverse scopuri, dar numai ├«n beneficiul celui care prime┼čte energia. La acest grad acordajele pot fi f─âcute la o surs─â mai ├«nalt─â de energie, cu o frecven┼ú─â viratorie mai mare care poate fi activat─â ÔÇô dup─â ini┼úiere ÔÇô cu puterea g├óndului ┼či pe care o pute┼úi folosi pentru transmiterea energiei ├«n timp ┼či spa┼úiu. La acest grad discipolii primesc ini┼úierea pentru trei simboluri magice, acestea lucr├ónd ├«n afara timpului ┼či spa┼úiului dimensiunii 3D (tridimensionale) ├«n care corpurile noastre fizice exist─â. Unul dintre aceste simboluri ne ofer─â accesul la subcon┼čtinet ÔÇô sursa multor ÔÇ×un necaz nu vine niciodat─â singurÔÇŁ iar cu altul putem trimite energie pentru noi sau ceilal┼úi ├«n trecut, viitor sau ├«n celalt cap─ât al P─âm├óntului.
Tehnica de gradul II permite influen┼úarea ├«n bine a celor din jur ┼či ├«nl─âturarea multor obstacole din via┼ú─â prin transmisii energetice. Dup─â ini╚Ťiere, practicantul prime╚Öte primele simboluri Reiki, cu ajutorul c─ârora ├«╚Öi poate activa palmele pentru o mai mare eficien╚Ť─â ╚Öi poate face tratament ╚Öi prin realizarea ╚Öi vizualizarea simbolurilor ├«n anumite puncte bine precizate. Poate efectua tratamente la distanta si tratamente mai eficiente folosind simbolurile. De asemenea, simbolurile permit cur─â╚Ťarea ├«nc─âperilor de energii negative, d─âun─âtoare, cur─â╚Ťarea ╚Öi energizarea m├ónc─ârii, dar ╚Öi trimiterea luminii la distan╚Ť─â, crearea c├ómpurilor de protec╚Ťie.

 1. ENERGIA REIKI

Energia Universal─â de tip Reiki este cea pe care o folosim noi spre binele omenirii, deci a semenilor no┼čtri. Cu ajutorul ei vrem s─â ├«nfrumuse┼ú─âm natura ┼či s─â cur─â┼úim oamenii de relele pe care le g├óndesc ┼či le fac. A folosi aceast─â energie ├«n scopuri murdare, egoiste ┼či agresive, este un non-sens. Ea nu va ac┼úiona ├«n scop distructiv ┼či efectele se vor ├«ntoarce ├«mpotriva emi┼ú─âtorului, pentru a-l pedepsi ┼či a-l purifica pe acesta.

Persoanele r─âuvoitoare, cu inten┼úii de dominare sau distrugere, extrag din energia emis─â de planetele universului ├«n care ne afl─âm partea impur─â a acesteia, care li se potrive┼čte lor. Exist─â anumite corpuri cere┼čti ┼či anumite fiin┼úe ├«n univers care sunt purt─âtoarele ┼či emi┼ú─âtoarele unei energii opuse Energiei Universale Reiki. Acest lucru este normal, dac─â accept─âm ideea contradic┼úiei eterne existente ├«n univers. De altfel, cei afla┼úi ├«n tab─âra opus─â nou─â ne consider─â ei pe noi c─â suntem r─âi, egoi┼čti, ├«nseta┼úi de a acapara lumea. Dar punctele de vedere ┼či ac┼úiunile opuse au marele rol de a scoate adev─ârul la lumin─â. F─âr─â aceast─â lupt─â permanent─â dintre aceste dou─â tabere antagoniste, echilibrul din univers n-ar exista ┼či ceva s-ar pr─âbu┼či ireparabil.

 1. CELE TREI SIMBOLURI

C├ónd folose┼čti cele trei simboluri de baz─â, ├«┼úi declan┼čezi singur ┼či automat trapa de intrare a Energiei Universale prin cre┼čtet, iar dup─â ce ai ├«nceput s-o recep┼úionezi, o focalizezi ├«n creier ┼či o transmi┼úi mai departe, spre binele t─âu sau al altora.

Prin HEN SHI ZEI SHO NEN ├«┼úi extinzi efectul lui CHO KI REI (sau Cho Ku Rei, cum ├«i spune┼úi voi) oriunde dore┼čti ┼či pentru orice durat─â. Totul depinde de ceea ce ├«┼úi pui ├«n g├ónd ├«nainte de folosirea codific─ârii. Practic, ├«┼úi propui s─â realizei cutare lucru, apoi faci CHO KI REI ┼či HEN SHI ZEI SHO NEN, sau CHO KI REI ┼či SEI HEI KI, sau CHO KI REI ┼či alte simboluri secundare. ├Än continuare, vei ├«ncepe s─â tratezi bolnavul, sau vei a┼čtepta efectul ac┼úiunii tale declan┼čatoare de reu┼čit─â.

Rolul celor trei simboluri REIKI de baz─â este urm─âtorul :

 • CHO KI REI – declan┼čeaz─â ┼či amplific─â emisia energetic─â a fiin┼úei tale.
 • HEN SHI ZEI SHO NEN – asigur─â ┼či protejeaz─â emisia ta informa┼úional─â.
 • SEI HEI KI – protejeaz─â psihicul uman ├«n situa┼úii de pericol.

 

HEN SHI ZEI SHO NEN ├«nl─âtur─â impurit─â┼úile ce pot diminua emisia telepatic─â a subiectului ┼či ├«l protejeaz─â pe acesta de atacurile malefice din jur. C├ónd pronun┼úi HEN SHI ZEI SHO NEN tu ├«nsu┼úi devii un focar de emisie energetic─â pur─â. Este bine s─â-l folose┼čti dup─â CHO KI REI. F─âr─â CHO KI REI, compara┼úia mea se refer─â ca la o fiin┼ú─â f─âr─â cap. Sau este ca ┼či cum capul t─âu ar ├«ncerca s─â trimit─â ni┼čte g├ónduri care ├«nc─â n-au ap─ârut.

Dac─â folose┼čti unul, dou─â sau cele trei simboluri principale de REIKI f─âr─â s─â-┼úi propui o inten┼úie, ele n-au nici un efect, dec├ót o oarecare m─ârire a cantit─â┼úii de energie emis─â de corpul t─âu. Este ca atunci c├ónd vrei s─â faci o mi┼čcare cu corpul t─âu, dar nu ┼čtii ├«n care direc┼úie ┼či cu care organ s─â o execu┼úi.

 1. CODIFICAREA TELEPATIC─é

C├ónd vrei s─â transmi┼úi ceva cuiva, tu e┼čti cel care emite fascicolul telepatic-informa┼úional sau ├«ntreb─ârile la care dore┼čti r─âspuns. Dac─â altcineva ├«┼úi declan┼čeaz─â emisia telepatic─â ├«n mod voluntar sau involuntar pentru tine, atunci cel─âlalt este emi┼ú─âtorul care te transform─â ├«ntr-un receptor al inten┼úiilor sale, ┼či apoi, ├«ntr-un emi┼ú─âtor al propriilor tale informa┼úii.

A codifica o emisie telepatic─â ├«nseamn─â a-┼úi propune s─â ob┼úii ceva de undeva, de la o persoan─â sau un grup de persoane, de la un fenomen natural, pe o durat─â de timp limitat─â sau nelimitat─â, ├«n condi┼úiile impuse de tine ┼či corespunz─âtor inten┼úiilor ce le ai.

├Än practic─â, este un lucru simplu. ├Ä┼úi stabile┼čti g├óndul semnificativ pentru tine, care con┼úine inten┼úia ta pentru perioada imediat urm─âtoare. Dup─â aceea, folose┼čti simbolurile, pe care le alegi conform inten┼úiilor tale. Chiar ┼či atunci c├ónd vrei s─â rezolvi o problem─â din prezent sau din trecut, ac┼úionezi cu g├óndul tot ├«n viitor. Astfel, po┼úi s─â-┼úi clarifici anumite situa┼úii de via┼ú─â, po┼úi s─â-┼úi neteze┼čti calea spre anumite realiz─âri, po┼úi s─â-┼úi trimi┼úi ├«n viitor energia necesar─â rezolv─ârii ├«n bune condi┼úii a unor situa┼úii prev─âzute de tine, po┼úi s─â ┼čtergi din subcon┼čtientul t─âu sau al altora urmele impresiilor din anii trecu┼úi sau din vie┼úile anterioare.

├Än ceea ce prive┼čte durata codificat─â a emisiei tale telepatice, aceasta depinde de tehnica de lucru. Dac─â vrei ca ac┼úiunea ta s─â dureze o perioad─â nelimitat─â, atunci asta ├«┼úi propui. ├Än caz contrar, ├«┼úi vei programa ac┼úiunea pe o durat─â limitat─â de timp.

 

 1. DAI KO MYO

Expresia DAI KO MYO a parvenit pe cale oral─â, de-a lungul timpului suferind mai multe modific─âri de pronun┼úie ┼či transcrip┼úie grafic─â. Ceea ce pronun┼úi tu, este o form─â u┼čor occidentalizat─â, ├«ncerc├óndu-se apropierea pronun┼úiei sale de transcrip┼úia latin─â ┼či american─â. ┬áCorect ar fi s─â se pronun┼úe DAI KI MAYO, ceea ce ├«nseamn─â ├«n limba japonez─â veche „RAZA SOARELUI NE ├ÄNC─éLZE┼×TE ┼×I NE D─é VIA┼ó─é”. Pronun┼ú├ónd acest simbol extrem de puternic, un maestru cu o anumit─â inten┼úie ├«┼či transform─â mintea ├«ntr-un focar de emisie energetic─â cuadri-dimensional─â, put├ónd ac┼úiona at├ót ├«n plan fizic, c├ót ┼či ├«n plan mental. Este un simbol cu rol de emi┼ú─âtor ┼či receptor energetic, purt├ónd un mesaj ini┼úiat de maestru cu un anumit scop ┼či o direc┼úie bine stabilit─â. Acest simbol ├«nso┼úe┼čte de obicei toate simbolurile folosite de mae┼čtrii ├«n disciplina REIKI. Utilizarea lui se face de obicei prin tehnica mental─â a emiterii de unde purt─âtoare de informa┼úie c─âtre un obiectiv anume, pentru a se amplifica scopul proiectat de c─âtre maestru.

Simbolul nu se va folosi niciodat─â la ├«nceputul emisiei telepatice. ├Änt├ói, maestrul ├«┼či va formula inten┼úia ac┼úiunii sale energetice. Apoi, c├ónd tehnica de lucru ┼či scopul sunt foarte bine precizate, el ├«┼či va ├«ncepe ac┼úiunea asupra unui subiect fizic, sau unui fenomen, cu simbolul CHO KI REI. Acesta are rolul de a declan┼ča influen┼úa telepatic─â ┼či energetic─â a maestrului sau specialistului Reiki, ┼či de a amplifica starea energetic─â a corpului s─âu. Dup─â CHO KI REI se va folosi urm─âtorul simbol, cel care define┼čte ┼či ├«nso┼úe┼čte ac┼úiunea propus─â. Un maestru cunoa┼čte mai multe astfel de simboluri, corespunz├ónd scopurilor sale asupra subiectului. ┼×i abia ├«n final se va folosi codificarea DAI KI MAYO (sau DO KI MAYO).

 1. HEN SHI ZEI SHO NEN

Simbolul HEN SHI ZEI SHO NEN are mai multe scopuri utilitare:

 • Amplificarea energetic─â a formulei informa┼úionale transmise telepatic ├«n timp ┼či spa┼úiu;
 • Asigurarea acurate┼úei codific─ârii telepatice a informa┼úiei mentale propuse de specialistul Reiki
 • Asigurarea parcurgerii instantanee a informa┼úiei c─âtre ┼úint─â ┼či ├«nl─âturarea obstacolelor perturbatoare, ce exist─â pretutindeni ├«n spa┼úiul eteric;
 • Men┼úinerea comenzii formulate de c─âtre specialist pe durata stabilit─â, ├«n direc┼úia dorit─â ┼či cu efectul scontat;

Asigurarea unei protecţii maxime a emiţătorului telepatic.

Avem ├«n vedere faptul c─â orice ac┼úiune telepatic─â, inten┼úionat─â ┼či de bun─â calitate, este supus─â din start unui bruiaj exterior, ce se exercit─â aproape instantaneu cu lansarea informa┼úiei ├«n spa┼úiu. Este un bruiaj ce ├«ncearc─â s─â contracareze emisia respectiv─â, fiind ├«ncadrat perfect ├«n Legea ac┼úiunilor contrare din univers. Dac─â nu ar exista aceast─â Lege, nici o ac┼úiune din partea fiin┼úelor ┼či nefiin┼úelor nu ar mai putea fi st─âvilit─â ┼či explozia universal─â s-ar produce instantaneu.

Simbolul HEN SHI ZEI SHO NEN se utilizeaz─â obligatoriu ori de c├óte ori dorim s─â ob┼úinem un efect al dorin┼úelor noastre ├«n timp ┼či spa┼úiu. El este liantul ce asigur─â leg─âtura ├«ntre ┼úint─â ┼či emi┼ú─âtorul din creierul nostru ┼či, totodat─â, este paznicul ce ├«nso┼úe┼čte informa┼úia lansat─â de raza noastr─â energetic─â ├«n c─âl─âtoria sa spa┼úial─â.

 1. ┼×TIIN┼óA MAE┼×TRILOR REIKI

Atunci c├ónd maestrul Reiki vrea s─â-┼či condi┼úioneze anumite situa┼úii conform dorin┼úei sale, trimi┼ú├ónd-o ├«n univers ┼či fix├óndu-┼či o anumit─â dep─ârtare, unul sau mai mul┼úi subiec┼úi ┼či o durat─â de timp, el va folosi pentru efect maxim cele trei simboluri de codificare energetic─â: CHO KI REI, HEN SHI ZEI SHO NEN ┼či DAI KI MAYO. ├Än func┼úie de gradul de ini┼úiere, fiecare practicant face c├ót poate, dar un om ajuns la nivelul de maestru Reiki trebuie s─â le st─âp├óneasc─â pe toate trei. El va ┼čti s─â formuleze foarte clar obiectivul, durata, ┼či-┼či va stabili ┼úinta dup─â dorin┼ú─â. ┬á├Ä┼či poate propune ca ac┼úiunea sa telepatic─â s─â dureze o perioad─â limitat─â sau nelimitat─â, ├«┼či poate trimite fascicolul telepatic-informa┼úional pentru anularea unor situa┼úii penibile din trecutul s─âu sau al altora, pentru reorganizarea situa┼úiei prezente sau pentru facilitarea reu┼čitei unor prezumptive situa┼úii din viitor.

Aceste trei simboluri au rolul de a dezvolta emisia telepatic─â a specialistului sau maestrului Reiki, care, cu timpul, ├«n urma utiliz─ârii lor, va atinge cu mintea sa culmi neb─ânuite. Din aceste motive, un specialist sau maestru Reiki nu trebuie s─â transmit─â oricui aceste mari secrete ale sale, deoarece acela trebuie s─â duc─â o via┼ú─â nobil─â ┼či s─â aib─â inten┼úii nobile. Dac─â aceste secrete vor ajunge ├«n m├óinile unor detractori, atunci se pot ├«nt├ómpla mai multe incidente:

 • Denigrarea celui ce le folose┼čte ┼či denaturarea interpret─ârii rezultatelor acestora;
 • ├Äncercarea de a le folosi cu scop distructiv, ceea ce este total interzis unui maestru autentic;
 • Transformarea lor ├«n alte simboluri, u┼čor modificate, dar cu rea inten┼úie, pentru a fi folosite ├«n scopuri egoiste ┼či la bunul plac al unora.

ACORDAJUL REIKI

Ideea de vindecare ÔÇ×prin punerea m├óinilorÔÇŁ, m─âcar ca o simpl─â m├óng├óiere ╚Öi gest de compasiune, este arhetipal─â.

Dup─â cum oricine poate s─â regleze (acordeze) un aparat de radio pe o anumit─â frecven┼ú─â pentru a asculta postul dorit, ├«n mod similar „acordajul REIKI” v─â pune ├«n leg─âtur─â subtil energetic─â cu┬á┬á Sursa Cosmic─â de energie binef─âc─âtoare pentru o perioad─â nelimitat─â (toat─â via┼úa). ├Äns─â transferul propriu-zis de energie universal─â se face doar c├ónd palmele intr─â ├«n contact cu o fiin┼ú─â pe care dori┼úi s─â o energiza┼úi.

Acordajul Reiki trebuie s─â fie acceptat ├«n mod con┼čtient de c─âtre candidat (de aceea nu se primesc la curs bolnavi psihici sau copii). Nu cere nici un efort sau preg─âtire special─â. Nu prezint─â nici un risc. Nu creeaz─â nici o obliga┼úie celui ini┼úiat. Nu are implica┼úii religioase (metoda┬á┬á Reiki este practicat─â pe tot mapamondul de credincio┼či ai diverselor religii). Chiar dac─â Reiki nu este o religie ├«n sine, scopul s─âu este la fel de nobil. Reikistul prefer─â s─â fac─â binele dec├ót s─â vorbeasc─â despre facerea de bine, av├ónd ┼čtiin┼úa ┼či puterea de a-l face. Un adev─ârat reikist se va apleca cu evlavie asupra ├«nv─â┼ú─âturilor spirituale autentice ┼či le va corela cu propria sa experien┼ú─â parapsihologic─â, dob├óndit─â prin practic─â.

Reiki -ul este compatibil cu toate formele spirituale (isihasm, yoga, chi kung, medita┼úie etc) ┼či cu toate tehnicile energetice (acupunctur─â, masaj, reflexologie, bioenergoterapie etc). Reiki -ul se poate combina armonios cu tot ceea ce vine spre binele oamenilor.

Vindecarea prin Reiki are efect asupra afec┼úiunilor fizice. ├Än acela┼či timp, te ajut─â s─â con┼čtientizezi blocajele de la nivel emo┼úional ┼či mental. Astfel, po┼úi ajunge ├«n profunzime la cauzele bolilor fizice.

Reiki are efect asupra oric─ârei afec┼úiuni, de la simple dureri de cap p├ón─â la boli grave. Dar, ca ├«n orice terapie, este nevoie de consecven┼ú─â ┼či voin┼ú─â. Un tratament Reiki nu atrage dup─â sine stoparea tratamentelor conven┼úionale. El poate fi un adjuvant, iar rezultatele care apar sunt pe m─âsura implic─ârii pacientului.

Beneficiile Reiki sunt simtite in plan fizic, emotional- mental si spiritual, dintre care enumeram cateva: accelereaza procesele de vindecare ale organismului, reduce durerea, intensifica eliminarea toxinelor din corp, stimuleaza functiile organismului, dezvolta personalitatea, echilibreaza diferitele nivele energetice ale corpului, ajuta la depasirea situatiilor psihice dificile, a starilor de stres si de frica, dezvolta creativitatea, intuitia si autocunoasterea, influenteaza modul de gandire prin inlocuirea gandurilor negative cu unele pozitive.

 

Ce se poate obtine prin Reiki Usui?

 • Iti poti imbunatati starea de sanatate;
 • Poti ajuta alte persoane in drumul lor spre vindecare;
 • Iti poti trasa noi itinerarii ale vietii;
 • Poti deveni propriul Maestru.

 

Ce rezolva Reiki?

– stimuleaza capacitatile de aparare ale sistemului imunitar.

– echilibreaza corpul energetic, restabilindu-I astfel sanatatea.

– este o tehnica accesibila tuturor persoanelor indifferent de religie, orientare politica, sex etc.

– functioneaza exclusiv benefic si nu poate fi manipulate.

– inseamna iubire neconditionata, lumina, evolutie spiritual, intelepciune.

– nu este o metoda de atac energetic si nu foloseste ÔÇťsabii de luminaÔÇŁ

– este inscris in codul nostrum genetic lucru marcat prin faptul ca atunci cand ne doare ceva punem instinctive mana pentru a ne alina durerea.

– dezvolta capacitatile extrasenzoriale.

– este o tehnica naturala de vindecare cu palmele.

– prin Reiki ii putem ajuta pe cei din jurul nostrum cand sufera de anumite dureri.

– se poate purifica spatial, obiectele, mancarea cu Reiki.

– este compatibil cu tratamentul alopat si cu celelalte terapii complementare.

Folosind Reiki avem nenumarate beneficii cum ar fi:

 • Stimularea imunitatii si bineinteles accelerarea proceselor de vindecare elimininand consumul abundent de medicamente;
 • Elimina durerea si ajuta la constientizarea cauzei bolii;
 • Detoxifica corpul, eliminand blocajele la toate nivelele;
 • Echilibreaza energiile corpului si sistemul nervos, eliminand stresul, nervozitatea, anxietatea, frustrarile, fricile;
 • Ofera organismului posibilitatea de a se detoxifia;
 • Purifica corpurile fizic, emotional, mental si spiritual;
 • Prin pacea interioara care se instaleaza, practicantul simte o mare bucurie, i se dezvolta intuitia, creativitatea, gandirea logica si profunda;
 • Simte puternic ce inseamna compasiunea si devine constient de respectul pentru viata;
 • Constiinta spirituala creste din ce in ce mai mult;
 • Devine constient de tot ce este prioritar in viata lui si cat de mare valoare are;
 • Si multe altele;

Ce boli vindec─â Reiki

Trebuie precizat c─â, ├«nainte de toate, Reiki este o practic─â spiritual─â. Ea nu se substituie medicinei clasice, ci are un rol complementar ╚Öi alternativ, fiind eficient─â ├«n special ca mod de prevenire a ├«mboln─âvirii. ├Än nici un caz nu poate fi folosit─â ca metod─â de diagnostic. Se trateaz─â cu energie ├«ntregul corp, reechilibrarea realiz├óndu-se de la sine la nivelul local al afec╚Ťiunii. Lucr├ónd la nivelul cauzelor ╚Öi nu al efectelor, e de bun-sim╚Ť s─â nu ne a╚Ötept─âm ca Reiki s─â vindece paralitici ╚Öi s─â redea vederea orbilor. Reiki nu ╚Ťine nici locul stomatologului, nu-╚Ťi va face detartraj ╚Öi nici nu-╚Ťi va plomba m─âselele.┬á De asemenea, un ╚Ťesut distrus ireversibil ca cel afectat de cancer nu mai poate fi vindecat. ├Än afar─â de acestea, Reiki poate vindeca orice fel de afec╚Ťiune, de la insomnie, nevralgii temporare, tulbur─âri hormonale, p├ón─â la boli cronice, cum ar fi cele cardiace sau ale sistemului digestiv. De asemenea, este un remediu excelent pentru tulbur─âri nervoase ╚Öi psiho-emo╚Ťionale. Reiki ├«mbun─ât─â╚Ťe╚Öte capacit─â╚Ťile intelectuale, stimuleaz─â metabolismul, ├«nt─âre╚Öte imunitatea, echilibreaz─â toate procesele interne ale organismului.

Reiki ├«i ajut─â pe oameni s─â-┼či men┼úin─â sau s─â-┼či reg─âseasc─â s─ân─âtatea; s─â-┼či clarifice ideile ┼či s─â-┼či dezvolte mintea; s─â fie optimi┼čti ┼či s─â-┼či fac─â planuri de viitor. ├Äi ajut─â s─â cunoasc─â realitatea ├«n mod obiectiv ┼či s─â fie reali┼čti ├«n aspira┼úiile lor; ├«i ajut─â s─â ├«┼či dezvolte latura spiritual─â ┼či chiar ascensiunea spiritual─â.
Reiki actioneaz─â strict individual, niciodat─â nu-i face pe oameni s─â semene unul cu altul. Fiecare va fi el ├«nsu┼či, dar va fi ├«n cea mai buna form─â fizic─â, mental─â, emo┼úional─â, cu cea mai bun─â memorie ┼či cu leg─âturile spirituale optime care s─â-i permit─â s─â se dezvolte ├«n interesul s─âu propriu.
Aplicarea celor 5 principii Reiki┬á ├«mpreun─â cu tratamentul zilnic ne dezvolt─â capacitatea de vindecare, ├«n┼úelepciunea, compasiunea ┼či for┼úa interioar─â.

Iat─â mai jos prezentate succint c├óteva din efectele ┼či Beneficiile Reiki:
– ajut─â corpul ├«n procesul de vindecare
– elimin─â durerea
– reduce stresul, anxietatea, frustrarea
– echilibreaz─â glandele ┼či organele
– ofer─â echilibru mental ┼či emo┼úional
– echilibreaz─â sistemul nervos
– echilibreaza energiile organisului
– detoxific─â ┼či cura┼ú─â corpul (purific─â)
– curat─â ┼či elimin─â blocajele energetice
– accelereaz─â procesele de vindecare prin stimularea sistemului imunitar
– diminueaz─â efetele secundare ale medicamentelor de sintez─â
– reduce cosumul de medicamente
– dezvolt─â compasiunea ┼či respectul pentru via┼úa
– aduce bucurie, pace interioara , echilibru
– cre┼čte intui┼úia, creativitatea, g├óndirea clar─â
– aduce exact ce este necesar ├«n via┼úa practicantului
– nu are efete d─âunatoare sau nocive
– nu creaz─â dependen┼ú─âAplica┼úii Reiki – poate fi util ├«ntr-o serie larg─â de aplica┼úii ca:- managementul stresului
– parapsihologie
– realizarea scopurilor
– protec┼úia ├«mpotriva r─âului
– tratarea tuturor formelor de via┼ú─â (oameni, animale, plante)
–asocierea cu alte modalit─â┼úi de tratament cum ar fi: homeopatia, ftoterapia, cristaloterapia, meloterapia, aromoterapia, hidroterapia, sacroterapia, masajul ATEN┼óIE ! nu se recomand─â asocierea cu alte tipuri de tratament energetic.
– tratamentul total, complet ┼či complex al corpurilor energetice – fizic, emotional, mental ┼či spiritual
– completarea tuturor tratamentelor medicale alopate
– tratarea obiceiurilor daunatoare ┼či a dependen┼úelor
– tratarea cauzei unei afec┼úiuni ┼či nu doar al simptomelor acesteia
– modelarea personalit─â┼úii ┼či a caracterului┬á┬á …┼či lista poate continua…

Stresul, neatentia si lipsa de focusare asupra factorilor care ne ghideaza linia vietii, care s-a strecurat subtil, si isi largeste tot mai mult spatiu in toate aspectele legate de existenta, a devenit factorul principal al devierii atentiei de la radacinile vindecatoare si necesare pentru a avea o viata echilibrata si plina de roade. Aproape ca am uitat dreptul nostru deplin asupra sentimentelor noastre, motivatiei interioare de a incepe fiecare zi cu o pagina curata, de a petrece timp calitativ cu familia si prietenii, sau al momentelor solitare, acestea din urma fiind chiar evitate, avand in zilele noastre o conotatie negativa, fals dezvoltata in societatea contemporana.
Terapia Reiki este o metod─â de transfer energetic ├«n care se acceseaz─â sursa de energie universal─â ┼či se intr─â ├«n conexiune cu ea, prelu├óndu-se ├«n mod natu┬şral o cantitate de energie care va fi transferat─â cuiva ├«n interesul ┼či spre binele acestuia.
Fiind o disciplin─â foarte complex─â, Reiki trebuie ├«nv─â┼úat ┼či asimilat treptat, gradat, pornind de la simplu ┼či ajung├ónd la lucruri din ce ├«n ce mai complexe, de la u┼čor la greu.
Energia Reiki nu este dual─â, ci integral─â. Nu este nici pozitiv─â, nici negativ─â ├«n esen┼úa ei, caracteristici pe care le con┼úine ├«n echilibru ┼či armonie.

Toti oamenii poseda capacitatea de vindecare, atat in plan fizic cat si in plan emotional, mental si spiritual. Acest potential trebuie sa fie activat pentru ca din maini sa emane o energie binefacatoare si tamaduitoare. Aceasta energie va putea fi folosita pentru autovindecare sau la vindecarea celor care o doresc prin simpla aplicare a mainilor. Aceasta abilitate se dobandeste prin transmiterea energiei de la initiat/Maestrul Profesor la elev, conferindu-i acestuia puterea de vindecare a propriului corp si a altor oameni, asa cum faceau Iisus, Buddha si numerosi alti   Avatari. La nivelul evolutiei actuale a umanitatii, aceste capacitati de vindecare sunt accesibile tuturor dupa o initiere in gradul I, care dureaza 2 zile. Aceasta invatatura si initiere este deasupra oricarei dogme si religii.

10 motive pentru a invata  Reiki

1) Reiki ne conecteaza la energia universala astfel ca ne putem vindeca ori de cate ori sim┼úim nevoia. Dedicand zilnic un anumit timp pentru auto-vindecare, ne putem echilibra corpul, mintea ┼či spiritul.

2) Daca avem senza┼úia ca in via┼úa noastra ceva nedeslu┼čit lipse┼čte, este posibil ca neimplinirea sa fie la nivelul spiritualita┼úii. Inva┼úand Reiki, ne reconectam la SINELE nostru superior, ceea ce inseamna ca vom deveni cu mult mai intuitivi, mai capabili sa luam decizii inspirate ┼či vom percepe mai acut unicitatea ┼či plenaritatea vie┼úii.

3) In societatea moderna, stresul se afla la originea multor boli. Reiki are un efect extrem de calmant, transmi┼úandu-ne o senza┼úie de pace ┼či seninatate interioara, ceea ce va impiedica stresul sa ne mai guverneze existen┼úa. Prin Reiki, o stare de limpezime interioara ne va invalui ┼či vom capata convingerea, netraita inainte, ca via┼úa noastra are un sens.

4) Agita┼úia i┼či pune amprenta tot mai mult pe via┼úa noastra de zi cu zi ┼či ne submineaza sanatatea afectandu-ne ┼či celelalte paliere ale existen┼úei. Folosind tehnicile Reiki ┼či prin efort continuu de autovindecare la nivel fizic nu numai ca se poate preveni imbolnavirea in stadiul precoce, dar putem trata afec┼úiunile corpului fizic.

5) Daca ne lipse┼čte un ┼úel in via┼úa, prin arta Reiki vom putea deveni con┼čtien┼úi de scopul real al vie┼úii noastre personale. Multe persoane traiesc ani de-a randul convingerea ca au o slujba nepotrivita sau se afla in situa┼úii fara ie┼čire; Reiki ne deschide mintea ┼či spiritul spre lucrurile de care avem cu adevarat nevoie, pe care uneori nu le dorim, dar ne sunt necesare fara sa o ┼čtim.

6) Unele persoane simt ca au primit mai mult de la via┼úa decat au oferit la randul lor ┼či nu ┼čtiu cum sa corecteze aceasta situa┼úie. Daca urmam un curs de Reiki, vom fi capabili sa vindecam sau sa u┼čuram suferin┼úa celor bolnavi. Nimic nu este mai inal┼úator decat sa alini suferin┼úa altora restabilindu-ne totodata respectul fa┼úa de propria persoana, via┼úa noastra devenind mai luminoasa. Nimic nu este mai mul┼úumitor decat sa po┼úi imparta┼či darul, de a vindeca, unei persoane care are nevoie disperata de acesta ┼či de a aduce fericire in via┼úa unui om.

7) Daca practicam zilnic autotratamentul ┼či ne urmam intui┼úia, Reiki are capacitatea de a transforma in bine via┼úa din jurul nostru, Astfel, intreaga via┼úa devine mai limpede ┼či con┼čtientizam lucrurile cu adevarat importante pentru via┼úa. Inva┼úam sa apreciem multe lucruri anterior ignorate ┼či inva┼úam care sunt adevara┼úii no┼čtri prieteni .

8) Majoritatea oamenilor poarta in suflet, con┼čtient sau nu, traume majore, iar mul┼úi nu ┼čtiu ca energia care inso┼úe┼čte aceste traume persista de-a lungul anilor ┼či exercita un efect negativ asupra lor, probabil pentru toata via┼úa. Traumele psihice sunt o frana in aspira┼úia naturala a omului spre inal┼úare spirituala. Folosind Reiki asupra propriei persoane putem elimina aceasta energie, astfel ca nu vom mai suferi din cauza evenimentelor neplacute din trecut. De indata ce ne-am eliberat de aceasta energie, devenim liberi ┼či cu adevarat noi in┼čine.

9) Este u┼čor sa ramai prins in cercul vicios al tiparelor ┼či habitudinilor caracteristice ┬ástilului comod de via┼úa. De pilda: dietele sau habitudinile alimentare care nu func┼úionaza sau ne afecteaza, promisiunile facute la fiecare inceput de an de care suntem convin┼či ca nu le vom respecta, capcanele financiare in care cadem uneori cu ┼čtiin┼úa, suprasolicitarea nejustificata, lupta surda dusa in rela┼úiile cu ceilal┼úi. Aceste stereotipuri pot continua toata via┼úa. Reiki ne poate schimba modul in care abordam existen┼úa, modul in care gestionam situa┼úiile dificile ┼či rela┼úiile cu ceilal┼úi intr-o maniera mult mai inspirata ┼či echitabila. Uneori, aceasta schimbare se va petrece subtil ┼či nu neaparat manifest. Astfel, o persoana care abuzeaza constant de bunatatea noastra va fi surprisa atunci cand ii vom cere cu fermitate sa ne trateze cu respect. Vom inva┼úa sa ne iubim mai mult ┼či sa-i iubim pe ceilal┼úi, astfel incat sa ne inva┼úam cu to┼úii lec┼úiile de via┼úa.

10) Fondatorul sistemului Reiki, Mikao Usui, afirma ca Reiki este arta de „a invita fericirea”, ceea ce este foarte adevarat. Daca intreba┼úi o persoana oarecare daca este fericita, ma indoiesc ca va raspunde afirmativ. Oamenii au o parere gre┼čita despre fericire, pe care o asociaza, de regula, cu boga┼úia, bunurile materiale sau cu o cariera de succes. Fericirea este mult mai mult decat atat.┬á┬á ┬áFericirea vine dintr-o in┼úelegere profunda a Universului ┼či din con┼čtientizarea locului nostru in acest univers. Daca alegem sa inva┼úam arta Reiki, ne vom plasa pe calea care duce la Iluminare. ┬áPentru unii aceasta cale este scurta, pentru al┼úii este mult mai lunga ┼či trudnica dar, de indata ce ne-am angajat pe acest drum, vom descoperi cu bucurie cum ne transformam in bine, gra┼úie artei Reiki. Reiki nu este doar o noua terapie complementara (in raport cu medicina), ci este calea de integrare con┼čtienta ┼či plenara cu Universul.

 

Exista o mare diferenta intre a trata si a vindeca. Astfel, metoda reiki (autotratamentul si practicarea celor cinci principii) poate fi folosita in tratarea multor afectiuni, insa nu garanteaza vindecarea. De altfel, practicantul reiki este sfatuit sa nu puna diagnostice si sa nu ofere sfaturi medicale, acestea fiind de competenta medicilor autorizati. Nu in ultimul rand, este necesar sa precizam ca ceea ce intelegem noi (in cadrul culturii neasiatice) prin ÔÇ×vindecareÔÇť este foarte diferit de ceea ce se intelege in cadrul culturii si spiritualitatii asiatice, mai ales in cadrul unui sistem spiritual si de tratament precum reiki

Principiile Reiki

Ideile care stau la baza celor cinci principii mostenite de la Usui au fost formulate initial de catre imparatul japonez Meidji ca reprezentand bazele unei vieti implinite. Principiile Reiki sunt invataturi cu valabilitate vesnica, care ajuta sa ne descurcam mai usor in viata de zi cu zi; ele nu constituie niste reguli morale in sensul unor ÔÇ×ordineÔÇŁ sau ÔÇ×interdictiiÔÇŁ. Formula ÔÇ×doar aziÔÇŁ este o referire la faptul, ca trebuie sa traim in prezent, realitatea spirituala cunoscand doar eternul prezent. Aceste principii trebuie aplicate atunci c├ónd meditezi asupra principiilor spirituale ┼či c├ónd aplici exerci┼úiile de respira┼úie.

Principiile Reiki:

 1. Doar astăzi trăiesc fără nici o îngrijorare
 2. Doar ast─âzi tr─âiesc f─âr─â nici o sup─ârare.
 3. Doar ast─âzi sunt plin de gratitudine, ├«mi respect p─ârin┼úii, profesorii ┼či str─âmo┼čii.
 4. Doar ast─âzi tr─âiesc cinstit.
 5. Doar astăzi respect toate formele de viaţă din jurul meu.
 1. Principiul spiritual ÔÇ×Nu te enerva!ÔÇŁ

├Änainte de a medita asupra fiec─ârui principiu sau precept, este foarte important s─â ├«┼úi aminte┼čti c─â Usui ne instruie┼čte s─â aplic─âm ÔÇ×ast─âziÔÇŁ acest lucru. ├Än acest fel, el ne invit─â s─â ne focaliz─âm asupra momentului prezent. Occidentalii sunt familiariza┼úi cu acest concept din ÔÇ×Programul celor 12 Pa┼čiÔÇŁ de tratare a dependen┼úelor. Aceast─â instruc┼úiune nu numai c─â ne ajut─â s─â ne focaliz─âm mai bine asupra momentului prezent, dar ne ┼či faciliteaz─â acest lucru, c─âci este ├«ntotdeauna mai u┼čor s─â faci ceva pe moment dec├ót s─â te angajezi s─â faci lucrul respectiv o perioad─â lung─â de timp.

Evenimentele din via┼úa noastr─â sunt create de g├óndurile ┼či de convingerile pe care le-am nutrit de-a lungul timpului, dar ele exist─â ├«n trecut, iar ast─âzi le putem ├«nlocui cu g├ónduri ┼či convingeri diferite, prin care ne putem crea o via┼ú─â mai fericit─â.
Nervozitatea, supararea este de fapt un sentiment fara rost. Supararea, ca si majoritatea reactiilor sentimentale necoraspunzatoare, provine din acea remuscare pe care o simtim datorita ruperii noastre de Constiinta Universala. Nervozitatea de fapt ├«nseamna dorinta de a fi condus/ ajutat, si apare cand simtim ca lucrurile ne scapa din maini, ca nu suntem sinconizati cu telul universal sau divin al vietii noastre. Ca s─â putem medita asupra acestui precept, trebuie mai ├«nt├ói de toate s─â ├«n┼úelegem natura m├óniei. Cu siguran┼ú─â, ├«n timpul medita┼úiei vor ie┼či la suprafa┼ú─â amintiri dureroase din perioadele c├ónd ┼úi-ai pierdut cump─âtul sau c├ónd altcineva s-a enervat pe tine, iar corpul t─âu s-a tensionat sub impactul furiei sale. Noi ├«ncerc─âm de regul─â s─â evit─âm furia altor oameni, dar nu suntem la fel de grijulii cu propria noastr─â iritare, acord├óndu-ne libertatea de a ne desc─âtu┼ča cum dorim furia.

M├ónia tinde s─â apar─â atunci c├ónd tr─âim senza┼úia c─â am pierdut controlul asupra unei persoane sau a unei situa┼úii. Atunci c├ónd ne enerv─âm pe o alt─â persoan─â, noi sim┼úim c─â ne rec├ó┼čtig─âm controlul asupra ei. De bun─â seam─â, este vorba de o percep┼úie gre┼čit─â. ├Än realitate, noi ne pierdem controlul asupra noastr─â.

Dac─â ├«┼úi vei observa m├ónia chiar ├«n timp ce se manifest─â, vei constata c─â aceasta reflect─â un aspect personal care necesit─â aten┼úia ta, ┼či nu at├ót un defect al persoanei pe care te enervezi. Oamenii pe care ├«i atragem ├«n via┼úa noastr─â ac┼úioneaz─â ca ni┼čte oglinzi. De aceea, prive┼čte-i cu aten┼úie pe cei care te irit─â, c─âci ei reflect─â anumite aspecte personale de care nu e┼čti con┼čtient. Devino observatorul m├óniei tale ├«nainte de a-i da curs, ┼či astfel vei ├«n┼úelege c─â nu ai niciun motiv s─â te enervezi. Atunci c├ónd ne desc─âtu┼č─âm m├ónia, noi sim┼úim nevoia de a ne rec├ó┼čtiga controlul asupra altor persoane, dar ├«n realitate ne pierdem autocontrolul.
Nu este nimic rau in a fi suparat; aceasta ne arata doar ca incercam sa inotam impotriva curentului si ca lucrurile nu evolueaza conform asteptarilor noastre. Cel mai bine este sa lasi aceasta suparare sa dispara imediat, dar daca esti cuprins totusi de ea incearca sa constientizezi ca tu esti cel care face jocul, tu stabilesti regulile vietii tale si tu iti impui limitele propri. Mediul in care traiesti este o oglinda pentru tine ca sa poti masura pana unde ai ajuns in viata. ÔÇ×DusmaniiÔÇŁ sunt de fapt prietenii tai adevarati: iti arata punctele tale slabe, vechile conditionari si te ajuta sa-ti schimbi comportamentul negativ. Daca reusesti sa-ti surprinzi sentimentele, sa intelegi cum si de ce apar ele, puterea lor asupra ta va scadea.
Data viitoare, inainte sa te ÔÇ×infierbintiÔÇŁ, incearca sa cuprinzi clipa, emana dragoste din tine. E foarte greu sa fi suparat in timp ce zambesti. Poate ca zambatul tau va fi rasplatit… Bucura-te de viata, astfel incat viata sa se poata bucura la randul ei pentru tine.

 1. Principiul spiritual ÔÇ×Nu fi ingrijorat !ÔÇŁ

Este o idee bun─â s─â plasezi o h├órtie pe care ai notat principiile spirituale ├«ntr-un loc ├«n care s─â le po┼úi vedea ├«n fiecare zi, spre exemplu pe frigider. Alternativ, le po┼úi nota cu un scris artistic pe o h├órtie special─â, le po┼úi ad─âuga ilustra┼úii ┼či le po┼úi ├«nr─âma. Le po┼úi plasa de asemenea ├«n mai multe locuri din cas─â, inclusiv la birou, astfel ├«nc├ót s─â ├«┼úi reaminte┼čti tot timpul de ele.

Po┼úi rosti preceptele cu voce tare sau ├«n sinea ta. Avantajul rostirii lor cu voce tare const─â ├«n faptul c─â acest lucru te va ajuta s─â stabile┼čti o conexiune mai puternic─â cu semnifica┼úia lor, la fel cum incantarea mantra-elor cu voce tare te ajut─â s─â beneficiezi inclusiv de vibra┼úiile sonore ale sunetelor lor (vezi paginile 88-89).
Ingrijorarea reprezinta teama de schimbare. Fiecare om vrea sa se simta intotdeauna bine; ne plac lucrurile placute, ne agatam de ele si incercam sa le evitam pe cele neplacute. De obicei oamenii uita de puterea lor mentala, de forta gandurilor lor. Sunt capabili sa-si alimenteze temerile cu cantitati imense de energie, isi petrec zilele cuprinsi de frica, iar mai tarziu isi ridica umerii cu resemnare: ÔÇ×am spus eu de la inceputÔÇŁ. Insa daca ar fi putin mai relaxati ar realiza usurati ca acei balauri infricosatori din viata sunt doar niste norisori purtati de vant.
Respect─â ├«ntotdeauna principiile preg─âtirii (vezi pagina 60) atunci c├ónd meditezi asupra principiilor spirituale ┼či c├ónd practici exerci┼úiile de respira┼úie.

Aplică astăzi: Nu-ţi face griji.

├Ängrijorarea este o stare de spirit cvasi-permanent─â. Toat─â lumea se teme de ceva, iar unii oameni sunt veritabili campioni ai grijilor, nev─âz├ónd dec├ót norii ├«ntuneca┼úi din zare, indiferent c├ót de puternic str─âluce┼čte soarele pe cer. Grijile genereaz─â un stres nenecesar, ┼či de multe ori noi confund─âm exprimarea grijilor fa┼ú─â de altcineva cu interesul nostru fa┼ú─â de el. ├Än realitate, grijile nu reprezint─â o dovad─â de iubire, ci o manifestare a temerilor noastre l─âuntrice, orientate c─âtre al┼úii. De asemenea, atunci c├ónd ne facem griji, noi nu mai tr─âim ├«n prezent, ci ne proiect─âm ├«n viitor. ÔÇ×Este posibil s─â nu se ├«nt├ómple niciodat─âÔÇŁ, spune pe bun─â dreptate zicala, dar atunci c├ónd ne facem griji, noi ne temem c─â o s─â se ├«nt├ómple exact acest lucru. Grijile ne priveaz─â astfel de pacea interioar─â ┼či reprezint─â o pierdere de timp ┼či de energie.

Ele arat─â c─â ne-am pierdut credin┼úa ┼či nu mai putem vedea ÔÇ×imaginea de ansambluÔÇŁ sau adev─ârul din fa┼úa nasului nostru. Noi ne facem griji legate de viitor ┼či ├«ncerc─âm s─â ├«l control─âm pentru a ne proteja de durere, ├«n loc s─â ├«l l─âs─âm s─â se desf─â┼čoare ├«n mod natural, aduc├óndu-ne experien┼úe noi, mai presus de tot ce ne putem imagina la ora actual─â.

Dar cel mai mult ne facem griji deoarece ne temem c─â aceast─â lume nu este caracterizat─â de abunden┼ú─â ┼či suntem convin┼či c─â trebuie s─â lupt─âm pentru orice ne dorim. Alege un motiv de ├«ngrijorare ┼či practic─â ast─âzi deta┼čarea de el. Cere-i Universului s─â te ajute ┼či ai ├«ncredere c─â acesta ├«┼úi va r─âspunde oferindu-┼úi ce i-ai cerut. Nu-┼úi mai pierde timpul f─âc├óndu-┼úi griji.

Atunci când ne facem griji, noi trăim mai degrabă în viitor decât în prezent. Ai încredere că Universul te va sprijini în tot ceea ce îţi propui.
Daca ti-e frica de viata, ti-e frica de tine insuti. Trebuie sa stii ca toti actioneaza in fiecare situatie de viata cum stiu ei cel mai bine, conform cunostintelor si intelepciunii care le stau la dispozitie in acel moment. E pacat sa plangi pentru ieri si sa-ti fie frica de maine. Mai bine ÔÇ×doar aziÔÇŁ fi constient de viata si crede-ma ca nu se darama lumea daca iti pui temerile la o parte putin.
Cea mai mare intelepciune o reprezinta recunoasterea faptului ca nu ai de ce sa-ti fie teama.

 1. Principiul spiritual ÔÇ×Fi recunoscator pentru toate!ÔÇŁ

Scopul acestor principii este de a te ajuta s─â ├«┼úi tr─âie┼čti via┼úa adopt├ónd o atitudine corect─â. Oamenii avansa┼úi din punct de vedere spiritual au integrat deja aceste principii ├«n via┼úa lor. Ei le aplic─â la fel de natural cum respir─â. Celor mai mul┼úi dintre oameni trebuie s─â li se reaminteasc─â ├«ns─â de ele, c─âci nu au tendin┼úa natural─â de a le transpune ├«n practic─â. Unele din aceste principii vor rezona mai mult cu tine dec├ót altele, ┼či merit─â s─â analizezi de care te sim┼úi mai atras ┼či de care nu. ├Äntreab─â-te dac─â nu cumva principiile care te atrag cel mai pu┼úin sunt chiar cele care necesit─â cea mai mare aten┼úie din partea ta.
De cele mai multe ori cautam in viata lucrurile care ne sunt ascunse. Trebuie sa incerci sa te simti bine in fiecare clipa. Daca ceva se intampla contrar asteptarilor tale, trebuie sa stii ca tu ai semanat semintele acelei situatii. Greutatile sunt niste incercari, care apar in viata ta, ele sunt cadouri de care trebuie sa te bucuri. E adevarat ca lucrurile deja invatate pot fi usor repetate, dar asta nu duce nicaieri. Fiecare zi este un nou inceput, fiecare zi este o noua incercare. E o noua posibilitate sa te apropii de tine insuti.
Respect─â ├«ntotdeauna principiile preg─âtirii (vezi pagina 60) atunci c├ónd meditezi asupra principiilor spirituale ┼či c├ónd practici exerci┼úiile de respira┼úie.

Aplic─â ast─âzi: Fii smerit.

Din p─âcate, smerenia sau umilin┼úa a ajuns s─â capete conota┼úii negative ├«n limbile occidentale. De aceea, atunci c├ónd meditezi asupra acestui precept, este posibil ca acestea s─â fie primele care ├«┼úi trec prin minte. Un om smerit este considerat a fi modest, bl├ónd ┼či o persoan─â care ├«i pune pe ceilal┼úi mai presus dec├ót pe sine. Unii asociaz─â chiar umilin┼úa cu s─âr─âcia ┼či lipsa de privilegii, sau ┼či mai r─âu, cu servitutea. Noi am ajuns s─â tr─âim ├«ntr-o societate care ├«i pre┼úuie┼čte mai presus de orice pe cei care se realizeaz─â ├«n detrimentul altora, ┼či aproape deloc pe cei care se pun ├«n slujba semenilor lor.

Esen┼úa smereniei este recuno┼čtin┼úa. ├Än fiecare zi, la trezire, exprim─â-┼úi recuno┼čtin┼úa pentru toate lucrurile bune din via┼úa ta.

De aceea, noi prefer─âm s─â nu ne asociem ├«n niciun fel cu smerenia, pe care o echival─âm cu ratarea sau e┼čecul. Pe de alt─â parte, dac─â analiz─âm via┼úa liderilor spirituali, a marilor filozofi ┼či oameni de ┼čtiin┼ú─â, sau a tuturor celor care lucreaz─â ├«n favoarea binelui suprem al umanit─â┼úii, constat─âm inevitabil c─â ace┼čtia ├«mp─ârt─â┼česc harul smereniei, care ├«i face s─â str─âluceasc─â cu at├óta putere.De aceea, atunci c├ónd te treze┼čti, spune ÔÇ×mul┼úumescÔÇŁ pentru via┼úa care ┼úi-a fost d─âruit─â, cu tot ce con┼úine ea, ┼či pentru oportunitatea de a mai tr─âi ├«nc─â o zi. Recuno┼čtin┼úa fa┼ú─â de Univers pentru tot ce ├«┼úi ofer─â (lucruri bune ┼či rele), inclusiv pentru persoanele din via┼úa ta, ├«┼úi va conferi o stare de pace interioar─â ┼či va atrage ├«n via┼úa ta abunden┼úa. A fi smerit ├«nseamn─â a-┼úi accepta adev─ârul sinelui interior ┼či a tr─âi la unison cu acest adev─âr.
Bogatia este starea noastra normala. Numai intelectul nostru programat pe lipsuri si vechile noastre conditionari sunt cele care ne impiedica sa primim lucrurile care ne apartin. Nu te rupe de la izvorul bogatiei eterne. Invata sa respecti si sa primesti tot ce ti se da si o sa ai intotdeauna tot ceea ce iti este intr-adevar necesar. Nu exista bine si rau, lumina si umbra se regasesc in toate cele existente. Daca ceva e bine sau rau, depinde numai de perceptia ta. E greu sa vezi intr-un mod nou tot ce ai invatat odata, dar sunt miraculoase momentele in care reusesti.
Tot ce descoperim cu dragoste tot dragoste este. Si cine vrea sa respinga dragostea?

 1. Principiul spiritual ÔÇ×Lucreaza cu severitate asupra ta!ÔÇŁ

Dac─â ┼úi-ai propus s─â introduci preceptele Reiki ├«n via┼úa ta, g├ónde┼čte-te pe care dintre ele le aplici deja. E┼čti con┼čtient de acestea? Le po┼úi nota ├«n scris? Acest exerci┼úiu este interesant, c─âci marea majoritate a oamenilor cred c─â se conduc dup─â anumite principii directoare, dar nu le este foarte clar ce rol joac─â acestea ├«n via┼úa lor de zi cu zi, iar uneori nu sunt tocmai sinceri cu ei ├«n┼či┼či ├«n privin┼úa regulilor pe care le aplic─â ├«n via┼úa lor.
Dezvoltarea, cresterea spirituala poate fi atins doar cu o munca severa, continua si plina de daruire. Pentru asta: cauta, descopera si creaza. Du-te spre tine oricat de departe ar fi acest loc. Daca exersezi cu daruinta, cu fiecare zi te apropii cu un pas de tel.
Fii onest în ceea ce faci.

Respect─â ├«ntotdeauna principiile preg─âtirii (vezi pagina 60) atunci c├ónd meditezi asupra principiilor spirituale ┼či c├ónd practici exerci┼úiile de respira┼úie.

Aplică astăzi: Fii onest în ceea ce faci.

Acesta este principiul pe care îl înţeleg cel mai puţin oamenii. La prima vedere, el pare să se refere la atitudinea faţă de muncă, de pildă faţă de serviciu. Personal, înclin să cred însă că îi putem da o interpretare mult mai largă, principiul sugerându-ne să ne analizăm comportamentul în toate domeniile vieţii de zi cu zi.

Dac─â reflectezi asupra semnifica┼úiei acestui principiu, ├«ntreab─â-te ce calit─â┼úi asociate cu onestitatea sunt cele mai importante pentru tine. Propune-┼úi s─â aplici aceast─â calitate ├«n tot ceea ce spui ┼či ce faci, indiferent de felul ├«n care i-ar putea afecta ea pe al┼úii. ├Äntreab─â-te dac─â onestitatea ta nu ia uneori o form─â de orgoliu egotic.

Dar mai presus de orice, acest principiu ne cere s─â fim one┼čti cu noi ├«n┼čine. De multe ori, noi nu facem acest lucru. Spre exemplu, ne trat─âm cu indulgen┼ú─â atunci c├ónd facem lucruri pe care nu le toler─âm la al┼úii. Atunci c├ónd neglij─âm practica Reiki, noi ne ├«n┼čel─âm ┼či ne min┼úim singuri. La fel ┼či atunci c├ónd nu ne urm─ârim pasiunile, ci facem ceea ce credem c─â a┼čteapt─â al┼úii de la noi. Fii onest ├«n tot ceea ce faci ├«n via┼ú─â, nu doar la serviciu, ┼či g├ónde┼čte-te la domeniile ├«n care ai putea fi mai cinstit cu tine ├«nsu┼úi ┼či la ceea ce trebuie s─â faci ├«n acest scop.

Lucrul cu oglinda. O metod─â practic─â de a lucra cu onestitatea este lucrul cu oglinda. Prive┼čte-te ├«n oglind─â ┼či spune cu voce tare un lucru pe care ├«l admiri la tine. Spre exemplu, spune: ÔÇ×Merit s─â fiu iubit.ÔÇŁ Cum te sim┼úi? Ai sim┼úit vreun disconfort atunci c├ónd ai rostit aceste cuvinte? Fii onest cu tine ├«nsu┼úi, accept─â ceea ce sim┼úi ┼či schimb─â-┼úi atitudinea dac─â este cazul.

Este foarte important s─â ├«nv─â┼ú─âm s─â fim one┼čti cu noi ├«n┼čine ├«nainte de a fi one┼čti cu ceilal┼úi.
Este important sa fi intotdeauna sincer cu tine insuti. Aceasta sinceritate inseamna sa vezi lucrurile asa cum sunt ele in realitate si sa faci totul cum stii tu cel mai bine in acel moment.
Pe calea spirituala intotdeauna apar ajutoare, invatatori, ghizi, dar rezultatele cele mai importante pot fi atinse numai de tine. De acea bate la fiecare usa si deschide-o singur. invatatorul din interiorul tau te asteapta in timp ce tu-l astepti. Cai spirituale sunt multe. Sunt unii care aleg Reiki, altii aleg o alta cale. Fiecare ce i se potriveste. Exista o singura ÔÇ×regulaÔÇŁ: sa nu te opresti niciodata, pentru ca vei obosi.

5.┬á┬á┬á┬á┬á Principiul spiritual ÔÇ×Fi prietenos cu semenii tai!ÔÇŁ

Integrarea celor cinci principii spirituale ├«n via┼úa ta necesit─â autodisciplin─â ├«n cultivarea unei practici zilnice. ├Äntre altele, ├«nseamn─â de asemenea s─â te accep┼úi a┼ča cum e┼čti cu iubire. Dac─â ├«┼úi sesizezi un defect, nu reac┼úiona prin vinov─â┼úie ┼či ru┼čine. ├Än orice om exist─â o ÔÇ×umbr─âÔÇŁ, dup─â cum o numesc psihologii, care trebuie s─â fie recunoscut─â. Din p─âcate, cei mai mul┼úi dintre oameni prefer─â s─â o ignore sau s─â o trateze ca pe un inamic. Cu c├ót ne lupt─âm ├«ns─â mai abitir cu acest aspect al fiin┼úei noastre, cu at├ót mai slabe sunt ┼čansele de a ne iubi pe noi ├«n┼čine, ┼či implicit de a-i iubi pe al┼úii. Noteaz─â-┼úi convingerile negative legate de sine ┼či ├«ntreab─â-te cine ┼úi le-a inoculat ┼či dac─â ai vreun motiv real s─â continui s─â te cramponezi de ele.
Orice manifestare a Spiritului este Spirit. De fapt noi toti avem aceasi origine. Este evident si faptul ca toate manifestarile vietii sunt ├«n legatura una cu alta. In univers totul e energie si aceasta energie creaza lumea, fiecare forma si materie, a caror multitudine noi o numim realitate. Existenta de fapt este dintr-o singura materie, care e ├«n continua miscare – se creaza, se manifesta, se schimba si se transforma.

Respect─â ├«ntotdeauna principiile preg─âtirii (vezi pagina 60) atunci c├ónd meditezi asupra principiilor spirituale ┼či c├ónd practici exerci┼úiile de respira┼úie.

Aplică astăzi: Dă dovadă de compasiune faţă de tine însuţi.

Observ─â faptul c─â noi suntem instrui┼úi mai ├«nt├ói de toate s─â d─âm dovad─â de compasiune fa┼ú─â de noi ├«n┼čine. Noi nu putem iubi cu adev─ârat pe altcineva dec├ót dac─â suntem capabili s─â ne iubim pe noi ├«n┼čine. Din p─âcate, de multe ori ne este foarte dificil s─â ne iubim pe noi ├«n┼čine, c─âci exist─â at├ótea aspecte care ne displac la noi. Esen┼úa st─ârii de compasiune sunt acceptarea ┼či iertarea tuturor acestor aspecte pe care le consider─âm imperfecte.

Pre┼úuirea contribu┼úiei pe care ┼či-o aduc al┼úi oameni la derularea vie┼úii noastre ne ajut─â s─â ne manifest─âm compasiunea fa┼ú─â de ace┼čtia. ├Än aceast─â categorie intr─â inclusiv cei care ne fac probleme, care ne irit─â sau care reprezint─â o surs─â de griji. Medita┼úia asupra scopului divin al durerii ┼či al bucuriei ├«n via┼ú─â te va ajuta s─â devii mai plin de compasiune ┼či s─â te sim┼úi una cu tot ceea ce exist─â.

Afirmaţii

Atunci c├ónd repet─âm ├«n mod regulat o afirma┼úie, noi d─âm dovad─â de compasiune ┼či de voin┼úa de a ne schimba ├«n bine.

G├ónde┼čte-te la ceea ce dore┼čti s─â schimbi ├«n via┼úa ta. F─â o introspec┼úie profund─â ┼či descoper─â convingerile care te ├«mpiedic─â s─â efectuezi schimb─ârile dorite. Noteaz─â apoi pe o foaie de h├órtie afirma┼úiile care te pot elibera de aceste convingeri. Spre exemplu, dac─â te sim┼úi nesigur, noteaz─â o afirma┼úie de gen: ÔÇ×Universul m─â sus┼úine ┼či m─â protejeaz─â ├«ntotdeauna.ÔÇŁ

Atunci c├ónd ne iubim, ne iert─âm ┼či ne accept─âm pe noi ├«n┼čine, ne este mult mai u┼čor s─â ne manifest─âm compasiunea fa┼ú─â de al┼úi oameni.
Fiecare forma a materiei vibreaza la nivele diferite, totusi fiecare forma este legata de restul, neexistand nimic care sa le desparta. De aceea cand distrugi, aceasta distrugere se rasfrange si asupra ta, dar daca te intorci cu dragoste si prietenie fata de lume si aceasta se manifesta la fel.

Tot ce este frumos, este inceputul frumosului. Dar nu uita: poti iubi pe altii doar daca descoperi minunea/miracolul din tine. In acel moment din lume se va reflecta dragostea neconditionata asupra ta.

 

Reiki este o metoda simpla si puternica de vindecare naturala,  psiho-emotionala si spirituala, bazata pe canalizarea unor energii vindecatoare de inalta vibratie in beneficiul propriu si al celorlalti.

Daca esti interesat sa-ti dezvolti anumite capacitati, sa ai un bun control asupra mintii, sa te vindeci in plan fizic si emotional, sa progresezi in plan spiritual, Reiki-ul este o cale ce-ti poate deschide usa transformarii tale armonioase pe toate planurile vietii.

Reiki-ul se adreseaza tuturor oamenilor care doresc sa evolueze indiferent de credintele pe care le aveti, neapartinand nici unei religii sau curent filozofic. Puteti deveni practicat Reiki daca sunteti initiat.

Reiki ofera cea mai mare libertate de a fi, fiind foarte flexibil, adaptandu-se realitatilor vietii cotidiene.

Reiki te poate ajuta:

ÔÇó┬á┬á┬á sa-ti imbunatatesti starea de sanatate si sa ai o capacitate de vindecare crescuta
ÔÇó┬á┬á┬á sa-ti diminuezi nivelul stresului prin cultivarea echilibrului interior
ÔÇó┬á┬á┬á sa-ti dezvolti abilitatile de a-ti atinge obiectivele personale
ÔÇó┬á┬á┬á sa intri in armonie cu tine insuti si cu cei din jurul tau
ÔÇó┬á┬á┬á sa ai o minte clara si o viziune mai ampla asupra vietii

Reiki Usui este cea mai importantă ramură a Reiki-ului tradiţional. In cadrul acestei metode se realizeaza o serie de acordaje in urma carora poti sa incepi sa folosesti energia si simbolurile Reiki in autotratament, tratarea altor persoane, pana la a deveni maestru Reiki. In cadrul acestui curs Reiki grad I iti vor fi oferite indrumari necesare pentru a putea practica Reiki precum si initierea corespunzatoare acestui grad.

Atat pentru terapie Reiki cat si pentru initieri puteti apela la Tel: 0724 395 645 / 0765 26 39 11.

In cadrul cabinetului nostru se fac la cerere  si initieri in Reiki.

Cateva din temele abordate:

 • invatarea notiunilor de istorie a sistemului Reiki
 • notiuni de auto-vindecare
 • invatarea pozitiilor mainilor pentru autotratment
 • metode de dezvoltare a abilitatilor si sensibilitatii la energie
 • Simboluri grad 2-4.

In cadrul cursului vor fi prezentate notiuni de baza despre sistemul energetic uman precum si cateva metode de curatare a campurilor energetice.

Cursurile/initierile se organizeaza in weekend sau in cursul saptamanii orele 16.00-19.00 si sunt sustinute de: dna Maria Bican ÔÇô maestru Reiki Usui, evaluator competente, Formator, psihoterapeut.

Informatii si inscrieri:
📞 0724 395 645 / 0729 449 066 / 0765 263 911
📧
📧
http://vindecativiata.ro; www.maranca.ro

Trimite și prietenilor
Call Now Button
Deprecated: get_currentuserinfo este învechită din versiunea 4.5.0! Folosește wp_get_current_user() în loc. in /home/vindlhit/terapiialternative.ro/wp-includes/functions.php on line 4859