Close

Creatorul a creat un singur suflet
Şi l-a împărţit în multe fragmente mici,
Pentru ca ele să înveţe singure
Ce înseamnă să se iubească între ele
Şi împreună să ajungă la EL

Energia transmisa prin chakra inimii este mult mai puternica (de cca 5000 de ori) decat energia transmisa prin chakra Ajna. Echilibrarea si curatarea chackelor determina corpul sa se vindece.

Fiecare cauza a bolilor incepe mai intai printr-un dezechilibru in sistemul energetic al corpului, in mod specific ca o consecinta a modului in care inima comunica cu creierul si cu corpul. Daca rezolvi acest mod de comunicare, atunci nu mai exista, niciodata, nici-o boala. Inima poate produce un camp electric de 100 de ori mai mare decat cel al creierului si un camp magnetic de 5.000 de ori mai mare. Pe care dintre cele doua (inima sau creier) il folosim pentru vindecare?

Emotiile sunt vibratii care influenteaza in mod consistent realitatea noastra. Noi nu doar gandim si ne gasim drumul inainte de-a lungul zilei, a intalnirilor, al datoriilor, insa de asemenea simtim si credem in acest drum. Rezultatul depinde de ambele aspecte. Pe scurt, cauza numarul unu a starii de sanatate este starea energetica si emotionala.  Modul in care te conectezi emotional la starea generala de sanatate si bunastare este mai important decat orice supliment, mancare, exercitiu fizic sau tratament. Exista o singura cauza a bolilor si are de-a face cu energia si dezechilibrele dintre frecventele existente in interiorul corpului nostru. Rezolvati acest aspect si boala nu poate exista… ar fi imposibil.

 

Toate emotiile sunt variatii ale celor doua emotii de baza: frica si iubirea. Frica/stresul este contagioasa si produce contractii: blocheaza creativitatea, activitatea cerebrala, sistemul imunitar, perceptia selectiva si extinsa pe perioade indelungate de timp conduce la prabusire. Iubirea (emotiile si credintele pozitive) au un impact major si cauzeaza expansiune: a creativitatii, a rezistentei fizice si mentale, mai multa productivitate intr-un timp mai scurt datorita rapiditatii luarii deciziilor, datorita receptivitatii si perceptivitatii crescute. Aceasta este o chestiune de Matematica, de Matematica a Inimii (HeartMath- pentru ca descoperirile legate de aceste campuri ale inimii le datoram Institutului HeartMath): atunci cand cineva are o informatie corecta, ia decizii mai bune.

Calitatea campului creat de fiecare din noi cu propria inima influenteaza propria realitate si experientele proprii.

Cercetarea care este in spatele evolutie HeartMath a pornit de la ideea ca raspunsurile emotionale ale corpului la evenimente nu au loc intotdeauna prin intermediul unor procesari “venite din sus in jos” (de exemplu: creierul trimite semnale catre inima si alte organe si corpul raspunde in mod corespunzator). Mai degraba, este acum demonstrat ca deseori starile noastre emotionale declanseaza un raspuns din partea inimii care transmite semnale catre creier si alte organe, iar corpul raspunde in concordanta cu acestea. De exemplu, in timp ce comunicarea bi-directionala dintre sistemul cognitiv si emotional este legata direct fizic de creier, numarul de conexiuni ce pornesc de la centrul emotional catre centrii cognitivi este mai mare decat numarul de conexiuni inverse. Ati luat vreodata o decizie “pripita“? Ati facut ceva periculos in urma unui impuls? Ati facut ceva riscant pentru ca ati crezut in acel lucru? Acest studiu explica influenta pe care emotiile o au asupra capacitatii noastre de a actiona.

De fapt, cerecetatorii de la HeartMath au aflat ca fiziologia si centrii nervosi ai inimii sunt atat de complexi si activi, incat constituie un “creier” de sine statator, numit “mini-creier“. Stim cu totii ca inima contine celule care produc si elibereaza neoreninefrina si dopamina, neurotransmitatori ce pana nu de mult se credea ca sunt produsi numai de catre creier si de catre ganglionii din afara inimii. Chiar si mai remarcabila este descoperirea faptului ca inima produce oxitocina – “hormonul iubirii” – in concentratii mai mari decat cele produse de catre creier.

Cum sa gandesti pozitiv?
  1. Ganditi numai la lucruri si actiuni pozitive: vezi doar „partea plina a paharului”
  2. Puneti-va dorinte pe care apoi le vizualizati realizate si multumiti divinitatii ca s-au realizat. Bucurati-va ca deja le aveti.Universul reactioneaza la emotii. Emotiile sunt Pozitive (bucurie, fericire) sau negative (ura, invidia, blestemele, gelozia)
  3. Mentineti sentimentele de bucurie ce se nasc in inima. Din acest spatiu faceti actiunile necesare ca sa aduceti in manifestare tot ce doriti.
  4. Gasiti moduri in care sa va ajutati colegii, sau sa ii faceti sa simta ca va pasa. Faceti un act (in)vizibil de bunatate pe zi, sau chiar mai multe daca doriti.
  5. Inainte de a va incepe ziua multumiti pentru viata si imaginati-va cum vreti sa fie.
  6. Cand va terminati ziua si va curatati de emotiile negative (care se nasc din frica ce provine din cunoasterea faptului ca ceea ce stim este o iluzie). Nu le duceti acasa si nici nu le pastrati pentru a doua zi.
  7. Zambiti – Criza este efectiv aici: ritmul innebunitor al societatii, asaltul de a face prea multe in prea putin timp si cu prea putine resurse. A fi in momentul prezent este doar un concept pe care marea majoritate dintre noi nu prea stim sa il aplicam in viata de zi cu zi. Frica este larg raspandita si ne polueaza la nivel celular: hipertensiune, boli autoimune, cancer, infertilitate, probleme cronice de spate, anxietate si depresie; lista ar putea continua pentru eternitate. Diferenta sta in modul in care noi interpretam criza pentru ca putem fi in pace completa in mijlocul haosului.

Putem sa traim viata pe care ne-o dorim? Putem sa fim autentici in ceea ce spunem? Putem sa ne identificam si sa eliberam credintele limitative pentru a putea putea merge sincer si total catre compasiune, abundenta, iubire si conexiune. Daruirea voastra se va vedea in corpul si in intentiile voastre.

Trimite și prietenilor

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now Button