Close

Curs Hipnoterapie data 10-12.06. 2016. Promotie reducere 50% din pret.

Hipnoza este o stare modificata de constiinta, asemanatoare cu relaxarea sau cu stariIe de meditatie. Hipnoterapia sau terapia prin hipnoza poate ajuta in ameliorarea/vindecarea pacien┼úilor cu┬á afectiuni nevrotice, gestionarea durerii, stresului, anxietatatii, insomniei, tulburari de atentie si memorie,┬á a traumelor, obsesiilor, atacurilor de panica ┼či a fobiilor, la eliminarea viciilor si dependentelor (fumat, alcool), producerea analgeziorei, afectiuni dermatologice, tulburari de dinamica sexuala, controlul greutatii corporale, tulburari nevrotice, cu efectele benefice asupra sistemului cardiovascular si respirator, activitatii creierului, diminuarea tumorilor. Terapia prin hipnoza este eficienta in eliminarea stresului, managementul relatiilor sociale si dezvoltarea unei gandiri pozitive.hipn

Hipnoza are aplicabilitate si in domeniile care necesita optimizarea performantelor umane. Pentru obtinerea unui echilibru emotional superior, pentru o mai buna capacitate de concentrare si pentru autoreglarea comportamentului, hipnoza este utilizata in pregatirea sportivilor si a cosmonautilor. Totodata hipnoza si autohipnoza reprezinta o modalitate eficienta de a scapa de tracul sau emotiile excesive asociate cu reprezentatiile in fata publicului si examenele din educatie.

Ignorat─â vreme de mai multe decenii de cercet─âtori din cauza reputa┼úiei ÔÇ×ne┼čtiin┼úificeÔÇŁ, hipnoza a intrat ├«n ultima vreme ├«n aten┼úia speciali┼čtilor ├«n neuro┼čtiin┼úe, care o folosesc pentru a descoperi lucruri noi despre mintea uman─â.
Hipnoterapia nu are nimic in comun cu magia sau supranaturalul ci exporeaza puterea subconstientului si capacitatea mintii umane de a se concentra si a se lasa condusa dupa un anumit scenariu.
Hipnoterapia promoveaza schimbarea si rezolvarea problemelor prin facilitarea raspunsului la sugestii si analizarea continului inconstient ce provoaca stari patologice in constient.

Cercet─âtori specializa┼úi ├«n hipnoz─â afirm─â c─â hipnoterapia este cea mai veche form─â de vindecare┬á practicat─â pe continentul european ┼či chiar pe ├«ntreaga planet─â.

Hipnoza a fost dat─â la o parte ├«n lumea medical─â dup─â descoperirea anestezicelor moderne ┼či pe m─âsur─â ce psihologia s-a dezvoltat, ├«ns─â ├«n ultimii ani acest fenomen misterios a intrat tot mai des ├«n aten┼úia cercet─âtorilor specializa┼úi ├«n neuro┼čtiin┼úe.
Cine poate fi hipnotizat?
├Än hipnoterapie este foarte importanta participarea activ─â a persoanei supuse procesului. Oamenii de ┼čtiin┼ú─â au descoperit c─â sugestibilitatea ÔÇô capacitatea de a fi hipnotizat ÔÇô difer─â de la om la om.
Test pentru identificarea oamenilor care sunt susceptibili la hipnoz─â.
Intinde┼úi bra┼úele ├«nainte ┼či ┼úine┼úi palmele fa┼ú─â ├«n fa┼ú─â, ├«nchide┼úi ochii ┼či imagina┼úi-v─â c─â o for┼ú─â magnetic─â v─â aduce palmele laolalt─â. Concentra┼úi-v─â timp de un minut la aceast─â for┼ú─â, iar apoi deschide┼úi ochii. Dac─â palmele dumneavoastr─â s-au apropiat ├«n acest minut fa┼ú─â de pozi┼úia ini┼úial─â, a┼ča cum se ├«nt├ómpl─â ├«n cazul a 70% dintre persoane, ├«nseamn─â c─â sunte┼úi sugestibil(─â) ┼či, foarte probabil, hipnotizabil(─â).
Cercet─âtorii au descoperit c─â sunt susceptibile la hipnoz─â persoanele care se implic─â foarte mult ├«n c─âr┼úi ┼či filme, sim┼úind c─â personajele sunt reale, cele care intr─â ├«ntr-o stare de trans─â atunci c├ónd fac sport ┼či cele care aveau prieteni imaginari ├«n copil─ârie.
Dialog├ónd cu pacientul, interac┼úion─âm cu mintea con┼čtient─â, care poate pune numeroase piedici pentru a evita ├«nfruntarea unor probleme dureroase.
├Än starea de hipnoz─â, terapeutul ac┼úioneaz─â direct asupra subcon┼čtientului, astfel c─â ├«i este mult mai u┼čor s─â abordeze problemele cheieÔÇŁ, pe care mintea constienta lea creeat.
Mai mul┼úi psihologi din SUA au relatat c─â au reu┼čit s─â conving─â pacien┼úii s─â se lase de fumat dup─â doar o ┼čedin┼ú─â ├«n care au folosit hipnoza. De asemenea, acest instrument a fost folosit pentru a facilita vindecarea mai multor fobii.
├Äntr-o ┼čedin┼ú─â obi┼čnuit─â, hipnoterapeutul instruie┼čte pacientul s─â se relaxeze complet, respir├ónd ad├ónc ┼či ├«ncet, iar apoi s─â-┼či concentreze aten┼úia pe sugestii. Unii hipnoterapeu┼úi le sugereaz─â pacien┼úilor s─â-┼či imagineze c─â se afl─â pe o plaj─â sau ├«n alt loc pl─âcut ┼či c─â se bucur─â de priveli┼čte, de sunete ┼či de senza┼úiile asociate acestui loc. Dup─â ce pacien┼úii ating o stare de relaxare ┼či de concentrare, terapeu┼úii le transmit mesajul relevant, precum ÔÇ×Nevoia ta s─â fumezi se diminuiaza din ce in ce mai mult pana dispare,ÔÇŁ sau ÔÇ×placerea ta de a fuma a disparut si este inlocuita cuÔÇŽ(dorinta de a bea un pahar de apa / a manca fructe,etc)ÔÇŁ.

Aten┼úia hiperconcentrat─â a pacien┼úilor face ca mesajele s─â r─âm├ón─â ├«n mintea lor ┼či dup─â ce episodul hipnotic s-a ├«ncheiat. Se da comanda subconstientului de a vindeca si regenera organele, sau de a regenera si reintineri corpul, pielea, muschii, oasele cu circa 20-25 de ani. Subconstientul trebuie sa execute comanda data de hipnoterapeut.
Spre exemplu studiu de la Stanford a demonstrat c─â sugestiile expuse ├«n timpul hipnozei produc efecte observabile ├«n corpul pacien┼úilor: atunci c├ónd participan┼úilor la studiu li s-a cerut s─â-┼či imagineze c─â m─ân├ónc─â, secre┼úiile de acid gastric au crescut cu 70%.
Eficien┼úa hipnoterapiei a fost confirmat─â de alte dou─â cercet─âri efectuate ├«n Suedia. Oamenii de ┼čtiin┼ú─â au descoperit c─â o or─â de hipnoterapie pe s─âpt─âm├ón─â, timp de 12 s─âpt─âm├óni, a dus la reducerea simptomelor sindromului de intestin iritabil cu 40% (fa┼ú─â de 12%, ├«n grupul de control), efectele pozitive men┼úin├óndu-se pe termen lung.
ÔÇ×├Än medicin─â s-a crezut mult─â vreme c─â o v─ât─âmare de un anumit nivel produce o durere de un nivel similar. Multe lucruri pot reduce, ├«ns─â, nivelul durerii percepute, iar hipnoza este unul dintre eleÔÇŁ, explic─â David Spiegel, un psihiatru care studiaz─â hipnoza de peste 40 de ani ┼či care este totodat─â directorul Centrului pentru S─ân─âtate ┼či Stres din cadrul Universit─â┼úii Stanford.
Cercetările recente aduc noi dovezi care atestă că hipnoza are o influenţă pozitivă în numeroase afecţiuni grave cu ar fi tumorile sau altele.
Cu toate acestea, din cauza imaginii pe care ┼či-a format-o de-a lungul timpului publicul larg despre hipnoza, unele cadre medicale resping folosirea sa ├«n medicin─â. Hipnoza este precum un copil bun dar cu o reputa┼úie proast─â. Nu este vorba despre controlul min┼úii altei persone.

Hipnoza continu─â s─â fie aprofundat─â de cercet─âtori, care doresc s─â o foloseasc─â pentru a descifra misterele unor afec┼úiuni rare: tulbur─ârile somatoforme. A┼čadar, chiar dac─â oamenii de ┼čtiin┼ú─â nu ├«n┼úeleg ├«nc─â pe deplin cum func┼úioneaz─â hipnoza, acest fenomen descoperit de zeci de mii de ani promite s─â duc─â la noi descoperiri despre modul misterios ├«n care func┼úioneaz─â mintea uman─â.

Sugestia in hipnoterapie reprezinta o incitatie ÔÇô situatie sugestie sau stimul sugestiv ÔÇô capabila sa obtina o reactie spontana, nemediata de instantele reflexive ale gandirii.

Sugestiile negative sunt inlocuite cu sugestii pozitive ; sugestiile pozitive intaresc adaptarea la realitate prin actualizarea disponibilitatilor latente ale psihicului; iar sugestiile neutre provoaca reactii nerelevante pentru adaptare si sunt eliminate.

Pentru a fi eficiente in terapia prin hipnoza, sugestiile trebuie sa fie acceptate de catre pacient, sa fie in acord cu sistemul de valori al acestuia, sa nu fie prea lungi, sa fie exprimate in termeni pozitivi, sa fie simple si realiste, sa fie convingatoare si sa serveasca obiectivului hipnoterapiei.
In general sugestiile in hipnoterapie sunt de natura post-hipnotica, destinate pentru a obtine o schimbare a comportamentului pe o perioada de la cateva zile pana la intreaga viata. Pentru un maximum de eficienta, sugestiile sunt repetate in mai multe sedinte de terapie.

Sugestibilitatea sau capacitatea subiectului de a reactiona la sugestii reprezinta premisa transformarii situatiei sugestie in comportamentul sugerat. Sugestibilitatea presupune existenta unor predispozitii ale subiectului: imaginatia; transpunerea ÔÇô empatizare, imitare si invatare sociala; conformarea sociala; subordonarea ÔÇô supunerea in fata incitatiei; captarea ÔÇô orientarea selectiva spre sursa incitatiei.

Inductia hipnotica
Este procedeul prin care se realizeaza transa hipnotica.

Inductia hipnotica urmeaza mai multi pasi: etapa de pregatire, inductia hipnotica propriu-zisa si adancirea transei hipnotice, urmata de dehipnotizare.

Inainte de a trece la etapa de inductie hipnotica propriu-zisa, terapeutul explica pacientului in ce consta hipnoza, ce se asteapta de la el si ce efecte poate avea terapia, apoi se testeaza gradul de sugestibilitate prin teste.

Dupa instalarea transei hipnotice terapeutul va adanci aceasta stare ÔÇô si implicit cea de relaxare, tot prin sugestii hipnotice. In momentul in care pacientul se afla intr-o stare profunda de transa hipnotica, i se administreaza sugestiile terapeutice necesare vindecarii sau conforme cu scopul terapiei hipnotice (sa nu-si mai doreasca sa consume tutun sau alcool, etc.).

Dehipnotizarea se realizeaza la fel ca intrarea in transa: gradual, prin sugestii (sugestiile de trezire din transa trebuie sa le anuleze pe cele de relaxare) si pacientului ca se va simti din ce in ce mai bine dupa incheierea tratamentului .

De obicei stima de sine scazuta ofera o susceptibilitatea hipnotica ridicata. Copiii cu varsta cuprinsa intre 7 si 15 ani sunt pacientii ideali, fiind foarte usor de hipnotizat. In ceea ce priveste inteligenta, persoanele cu retard mintal aproape ca nu pot fi hipnotizate. Totusi, pentru cei cu o inteligenta scazuta functioneaza mesajele sugestive simple, iar persoanele inteligente sunt stimulate de mesajele complexe. Pacientul trebuie sa inteleaga mesajul, sa fie stimulat de acesta si sa aiba capacitatea de a se concentra.

Participa la promotie reducere 50% din pret. Cursul de hipnoterapie dureaza 3 zile Vineri sambata duminica orele 10.00-17.00.

Platesti 200 euro in loc de 400 euro daca te inscrii pana la data de 10.06.2016

Sedinta de hipnoterapie dureaza pana la 120 minute. Programari la telefon. 0724395645

Înscrie-te acum!

Trimite și prietenilor
Call Now Button