Close

Apa alcalina

Apa pe care o bem de la robient, apa plata, apa minerala, apa de izvor este compusa din micro-structuri formate din 15-20 de molecule in fiecare grup. De aceea cand bem apa normala simtim ca ne umflam, nu hidrateaza, nu intra in celule, organismul o absoarbe lent si o eliminam. Apa Kangen, produsa de aparatul Enagic prin electroliza se transforma intr-o structura mica; moleculele din micro-structuri se micsoreaza de 3 ori, devenind o apa cu o putere mare de hidratare si inflitrare in organism, in celule. Este apa care ajunge la creier in 60 de secunde. O apa normala ajunge la creier in 10 minute.

Apa alcalină conţine o cantitate mare de oxigen faţă de apa acidă ce conţine foarte puţin oxigen, astfel încât, cu cât celulele au pH-ul mai ridicat, cu atât sunt mai oxigenate şi mai imune.
Deci primul pas spre combaterea nenumărate boli care afectează organismul, este de a face nivelul pH-ului sângelui mai alcalin. Din păcate, majoritatea alimentelor şi băuturilor existente în comerţ sunt acide: carnea, făinoasele, cerealele, zahărul, sucurile “naturale” cât şi cele carbogazoase. Pentru a funcţiona bine, organismul nostru are nevoie de 25% alimente acide şi 75% alimente alcaline. Însă în zilele noastre majoritatea oamenilor se hrănesc cu alimente acide în proporţie de 80%. Termenul de Apa Alcalina Ionizata este o denumire folosita pentru a descrie modelul ideal de apa asa cum a fost creat el de natura, una din multele denumiri ce sunt folosite pentru acest produs cu efecte surprinzatoare. Uneori, apa alcalina ionizata mai este denumita si “apa vie” sau “apa hexagonala”, “apa structurata”, “apa anti-imbatranire”, “micro-apa”, “apa redusa”, “apa usoara”, “apa energizanta”, “apa miracol”. La un nivel al pH-ului de 8 , apa ionizata alcalina are o concentratie de oxigen de 10 ori mai mare decat apa neutra si nici un fel de acid sau substanta toxica in ea. Apa alcalina ionizata cu pH 9 are o concentratie de oxigen de 10 ori mai mare decat pH 8 si de 100 de ori mai mare decat cea cu pH 7(neutra).
Apa alcalina se produce in urma procesului de electroliza al apei. Aceasta are loc intr-un spatiu denumit camera de electroliza, despartita in doua compartimente. Unul dintre ele contine electrodul pozitiv( anodul ) iar celalalt, electrodul negativ( catodul ). Sunt produse doua tipuri de apa simultan, apa alcalina ( ORP cu valoare ridicata ) si apa acida ( ORP cu valoare scazuta ). De asemenea este rearanjat continutul in minerale al apei, in functie de potentialul electric al acestora. Cand apa prefiltrata intra in camera electrolitica, catodul atrage mineralele cu incarcatura ( valenta ) pozitiva ( alcaline ), pe cand anodul atrage mineralele cu incarcatura ( valenta ) negativa ( acide ). Pe de alta parte, apa in sine, supusa procesului electrolizei, se descompune, la catod avand loc reductia ( rezultand OH si H ) iar la anod, oxidarea ( rezultand O si H ) In camera de electroliza, apa este supusa trecerii unui curent de joasa tensiune, proces care ” desparte” apa intrata in doua fluxuri: alcalin si acid. Tot procesul este controlat foarte atent de un “creier” care determina exact voltajul necesar ficarei trepte de alcalinitate setate de consumator. Alt fapt benefic este acela ca mieralele utile organismului sunt retinute in apa alcalina. Cel mai dedicat cercetator in acest domeniu, Prof. Syrahata de la Universitatea Kyushu – Japonia a demonstrat in 1997 ca potentilaul redox al apei alcaline are aceeasi valoare ca si antioxidantii cunoscuti in natura, cu rol benefic asupra detoxifierii organismului.

Care sunt efectele utilizării apei alcaline
• Te energizează
• Spală reziduurile acide din corp
• Nutrienţii sunt mai eficient asimilaţi în corp
• Îmbunătăţirea metabolismului
• Diminuarea riscului de atac de cord
• Hidratează corpul de 3 ori mai eficient decât apa obişnuită
• Excelent tratament pentru obezitate, diabet, psoriazis, osteoporoză
• Curăţă corpul de toxine mai eficient decât orice altă metodă de detoxifiere
• Stopează sau încetineşte bolile cronice, precum cancerul, diabetul, artrita, bolile cardio-vasculare
• Efecte benefice la femeile însărcinate: aproape că nu mai apare starea de vomă

De ce este apa atât de importantă?
Răspunsul ni-l dă ştiinţa: Corpul nostru este compus în proporţie de 70% din apă.

Sângele nostru este 90% apă, celulele noastre sunt 85% apă, creierul nostru este 90% apă. De asemenea, celulele noastre „înoată” într-un lichid (lichidul interstiţial).

Organismul nostru este asemănător unui acvariu şi toate procesele care se desfăşoară în el depind de calitatea lichidului din interior. Dacă apa din „acvariu” este curată (are caracteristicile corecte), celulele se simt bine şi funcţionează perfect. Dacă apa este „murdară”, funcţionarea celulelor este mult îngreunată, ceea ce duce la lipsă de energie, secătuirea resurselor organismului şi boli.

Apa pe care o bei trebuie să aibă caracteristicile fluidelor tale interne (lichid interstiţial, sânge, limfă, salivă, etc.) pentru a-ţi hrăni celulele şi a elimina deşeurile de metabolism şi celulele moarte.
De ce este atât de important?
Lichidele interne care asigură funcţionarea organismului (sângele, limfa, lichidul interstiţial, saliva) au un pH uşor alcalin. Prin funcţionarea corpului se produc deşeuri (urină, transpiraţie, expiraţie) care sunt acide.
Savantul american Robert Young spune: “Există o singură boală care se numeşte acidifiere şi un singur tratament numit alcalinizare”. Absolut toate procesele fiziologice din organism precum absorbţia, asimilarea, transportul de substanţe, eliminarea, contracţiile musculare, bătăile inimii, etc., toate au loc atunci când pH-ul mediilor interne este slab alcalin.

Sangele, pentru a mentine corpul in functiune, trebuie sa aibe un nivel de alcalinitate cuprins intre 7.35 pH – 7.45 pH. Aerul pe care il respiram este acid, mancarea si bauturile pe care le consumam sunt acide. Cum reuseste sangele sa isi pastreze alcalinitatea aceasta? Transforma aciditatea pe care o primeste din mancare in reziduuri acide, pe care le depune in diferite organe ale corpului, in rinichi sub forma de pietre la rinichi, sub forma de colesterol, la bila, pe colon, in articulatii, etc. Mai mult pentru a se ajuta ia calciu din oase si dinti generand cariile, osteoporoza.
De asemenea multi medici, printre care si Otto Warburg, care a primit premiul Nobel, au declarat ca intr-un mediu alcalin cu un pH peste 7 nu se dezvolta cancerul. Toate bolile apar in momentul in care corpul devine acid. Cu cat corpul este mai acid este mai bolnav, cu cat este mai bazic, alcalin este mai sanatos.
Anumite alimente cum ar fi carnea, produsele lactate, prajelile, conservele sau combinarea gresita a acestora (cum ar fi: carne+cartofi; branza+paine, etc) determina crearea conditiilor pentru acidoza. Lichidele cum sunt: cafeaua, bauturile alcoolice sau acidulate creaza de asemenea aciditate in corp.
Pentru a contrabalansa această situaţie, acest aparat simplu ne conduce în 5 paşi la recâştigarea sănătăţii şi victoria asupra bolilor:
1. Detoxifierea corpului – apa alcalină ionizată ajută în mod natural la spălarea corpului de toxine şi reziduuri acide, fiind un puternic antioxidant. Oxidarea este cauza îmbătrânirii. Fiind în plus microbiologic pură, deoarece curentul electric distruge microorganismele existente, apa este una dintre cele mai bune surse pentru detoxifiere.
2. Hidratarea corpului – apa alcalină ionizată, cu o microstructură de trei ori mai mică decât apa obişnuită are o putere mare de hidratare, fiind mult mai uşor absorbită la nivel celular.
3. Oxigenarea corpului – apa alcalină ionizată produce mai mult oxigen pentru celulele noastre decât orice alt tip de apă: distilată, obţinută prin osmoza inversă, sărăcită în deuteriu, filtrată, îmbuteliată etc. Celulele canceroase nu trăiesc într-un corp oxigenat corespunzător.
4. Alcalinizarea corpului- apa alcalină ionizată ajută la optimizarea pH-ului corpului. Se poate menţine starea alcalină a corpului cu ajutorul alimentaţiei, dar cu apa alcalină ionizată acest lucru se face mult mai uşor. Ca rezultat, aceasta permite corpului sa absoarbă şi să utilizeze mai bine nutrienţii, mineralele şi suplimentele.
5. Întărirea sistemului imunitar – cele patru procese mai sus menţionate permit sistemului imunitar să răspundă mai prompt şi mai adecvat în multele confruntări zilnice.

Proprietăţile apei alcaline ionizate produse cu acest aparat sunt max pH=9,5-10,5 şi potential redox ORP = -700,-500 mV . Acestea sunt de fapt proprietaţile renumitei apei Hunza.

Putem enumera, fără a fi exhaustivi, afecţiuni în cazul cărora s-au raportat pîna acum ameliorări semnificative sau vindecări: acnee, afecţiuni ale rinichilor, alergii, amigdalită, laringită, arsuri, arsuri în zona stomacului, artrită, astm, boli degenerative, cancer, colesterol, colită, constipaţii, coşuri, deficienţe ale sistemului imunitar, depresie, dermatită, diabet, diaree, dureri ale încheieturilor, dureri de cap, dureri de dinţi, dureri în piept datorate răcelii, dureri musculare după exerciţii fizice, fungi, ciuperci, transpiraţia picioarelor, gripă, guta, guturai, hemoragii, hemoroizi, herpes, hipertensiune, inflamaţii, inflamaţii ale ficatului, inflamaţii ale vaginului, mahmureală, mătreaţă, mărirea prostatei, migrenă, negi, obezitate, osteoporoză, picior de atlet, pierderea părului, pietre la rinichi, probleme ale inimii, probleme circulatorii, psoriazis, răni, zgârieturi, retenţie de apă, tuse etc.
Elimina acidoza- cauza tuturor boiilor, combate CELULITA, mentine SILUETA, HIDRATEAZA si DETOXIFICA exceptional organismul la nivel molecular, diminueaza IMBATRANIREA PREMATURA, revIgoreaza ACTIVITATEA SEXUALA, metabolizeaza rapid ALCOOLUL, vindeca URTICARIA si DERMATITELE ATOPICE, ACNEEA, ULCERATIILE si PSORIAZISUL, previne CALVITIA, combate DESHIDRATAREA COPIILOR in cazuri de voma si diaree, imbunatateste nivelul de BILIRUBINA LA NOU-NASCUTI, are efecte benefice pentru FEMEILE GRAVIDE, determinand disparitia starii de voma, ameliorarea problemelor de dinti, cresterea puterii de alaptare.
Ce reprezinta nivelul de pH?
Gradul de alcalinitate este masurat printr-o valoare cunoscuta drept pH, care este legatura de logaritm negativ al concentratiei de ioni de hidrogen. Pe scara de pH, care se intinde de la 0 ( acid ) pana la 14 ( alcalin ), un lichid are pH-ul neutru daca are valoarea de 7.

Apa este… …daca p.h-ul este acesta contine

Acida 0 ( cel mai mic ) mai mult H+ decat OH-
Neuta 7 egal H+ egal OH-
Alcalina 14 ( cel mai ridicat ) mai mare OH- decat H+

PH-ul din corpul nostru ar trebui sa fie putin alcalin si ar trebui sa fie de cam 7,5 (masurat in saliva si urina ). PH-ul normal al sangelui este de 7,365.
Apa alcalina ionizata este o apa sanatoasa. Este bogata in molecule de oxigen cu un electron in plus cunoscut si sub denumirea de ioni hidroxilici. Odata ce ionul hidroxilic elibereaza electronul care este in plus catre radicalii liberi ( molecule de oxigen care au un electron in minus ), veti beneficia de o oxigenare mai mare.
Apa alcalina ionizata contine numai cinci din cele sase molecule ale apei per buchet in loc de treisprezece cat are apa obisnuita. Structura moleculara este in forma hexagonala, forma similara cu cea a AND-ului nostru. Aceasta compatibilitate promoveaza sanatatea celuleleor si rezistenta la imbatranire. Aceasta apa “ redusa “ este mult mai hidratanta decat apa obisnuita si deasemenea un bun detoxifiant. Apa alcalina ionizata este foarte eficienta ca antioxidant. Oamenii cheltuie foarte mult pe antioxidanti care neutralizeaza radicalii liberi, radicali ce duc la boli, imbatranire si cancer.
Apa alcalina ionizata este un antioxidant sub forma lichida, si este absorbita cu usurinta in corp, ceea ce o face mai eficienta si mai putenica decat tabletele costisitoare de antioxidanti, pentru echilibrarea pH-ului in corp.
Dieta noastra este foarte acida. Bauturile nealcoolice si mancarurile de la fast food si semipreparatele depoziteaza reziduuri acide in corp care se inmultesc in timp si care creeaza un mediu propice pentru dezvoltarea bolilor. De exemplu pacientii care sufera de cancer au o aciditate foarte ridicata. Aceasta este cat se poate de adevarat, copiii care consuma bauturi nealcoolice acidulate, pot contracta o boala grava inca de la o varsta foarte frageda.
Mentinanad un pH alcalin ( 8.5 la 11.5 ) pentru apa alcalina ionizata, va fi destul de greu pentru ca bolile se se dezvolte. Vor trece probabil mai multi ani, acest lucru depinde de cat de acide sunt corpurile noastre, insa apa alcalina ionizata va elimina acizii din corp.

De ce ar trebui sa consumati apa alcalina ionizata?
Consumand apa alcalina ionizata in mod regulat veti avea urmatoarele beneficii:
 Va va energiza.
 Va elimina toxinele din corp.
 Va hidrata corpul de trei ori mai bine decat apa obisnuita.
 Va va ajuta sa asimilati mai bine nutrientii.
 Va face ca pudrele, cum ar fi faina se se amestece mai usor si mai rapid.
 Se va fierbe si raci mult mai repede decat apa obisnuita.
 Promoveaza o crestere a sanatatii si a capacitatii de vindecare prin echilibrarea pH-ului.

Cine ar trebui sa consume apa alcalina ionizata ?
Oricine ar trebui sa consume apa alcalina ionizata. Este benefica intr-o oarecare masura pentru fiecare. De exemplu, sportivii vor avea multe beneficii – consumand in mod regulat apa alcalina ionizata, nivelul de oxigen din sange va creste, rezultatul fiind o mai mare rezistenta si deasemenea va furniza tesuturilor musculare si organelor cantitati importante de oxigen.
De asemenea le va furniza copiilor o cantitate importanta de oxigen pentru ca si corpurile lor sa functioneze cum trebuie, aceasta regula aplicandu-se si celorlalti care o consuma. Avand o cantitate importanta de oxigen in sange ne ajuta sa luptam cu bolile si sa avem un sistem imunitar puternic. Cum copiii nu au acumulat prea multe toxine in corp, nu vor avea nici una din efectele detoxificarii, cum ar fi durerile de cap, diaree, etc.
Cum ar trebui sa consum apa alcalina ionizata?
Incepe cu nivelul 1 de pH al Ionizatorului de apa, consumand intre 3 si 5 pahare pe zi. Daca apa va este benefica, cresteti cantitatea si nivelul de ionizare.
Cu cat efectele antioxidantilor sunt mai puternice cu atat nivelul de pH creste, ar trebui sa cresteti nivelele. Aceasta va depinde in mare parte de forma fizica in care te afli atunci cand incepi sa bei apa alcalina ionizata. De pilda, daca ai depus un efort considerabil in a manca corect si in a-ti detoxifia organismul, atunci poti incepe sa consumi apa alcalina ionizata, de la nivelul trei.
Daca ai un tratament medicamentos de ceva vreme, sau urmati o dieta cu mancare procesata, sau o dieta bazata pe fructe si legume, s-ar putea sa trebuiasca sa incepi sa consumi apa alcalina ionizata la nivelul unu. Incepe prin a consuma 8 uncii de apa, band incet. Daca nu ai reactii adverse, mai poti bea un pahar, mai tarziu, in aceeasi zi. Daca reactiile adverse nu apar, atunci creste nivelul, in zilele care urmeaza, pana ajungi la nivelul patru. Cu cat este apa alcalina ionizata pe care o consumi, mai puternica, cu atat iti detoxifica organismul mai bine.
Este recomandat sa consumam apa intens alcalinizata si ionizata?
Da. Ar trebui sa incepem consumul de apa alcalina ionizata de la un nivel mai mic, si sa urcam incet, din moment ce o mare parte din viata am acumulat numeroase toxine in corp. Apa alcalina ionizata din Ionizator, are diferite nivele de intensitate. Daca o persoana, incepe prin a consuma apa alcalina ionizata, la un nivel ridicat, inca de la inceput, ar putea avea dureri de cap sau diaree datorita calitatii de puternic detoxifiant al apei. Aceasta se aplica in cazul varstnicilor si celor care au o dieta saraca sau au luat multe medicamente. Veti avea mai multa energie pe masura ce intensitatea ionizarii creste.
Poate o persoana sa devina prea alcalina in urma consumului de apa alcalina ionizata?
S-a stiut ca oamenii consuma cam doi litri de apa alcalin ionizata in fiecare zi si ca au numeroase beneficii. Per contrario, cel mai mare dezechilibru care duce la probleme de sanatate este aciditatea ridicata. Cu cat avem o aciditate mai ridicata, cu atat mai mari sunt sansele ca bolile, cum ar fi cancerul sau artrita sa se dezvolte. Oamenii care aproape intotdeauna sunt bolnavi, au un nivel scazut al pH-ului, cu cat sunt mai bolnavi, cu atat nivelul de pH este mai scazut.
Are apa alcalina ionizata vreo reactie adversa? Nu are nici unul, atata timp cat este folosita cum trebuie. Consumati numai apa alcalina ionizata si nu apa acida ionizata. Pana acum, nu au fost semnalate reactii adverse prin folosirea apei ionizate, atat alcaline cat si acide.
Ce este apa acida?
Apa acida este bogata in ioni de hidrogen si alte minerale acide ( fosfor, sulf, etc. ), care face din aceasta un excelent agent de curatare si sterilizare. Aceasta apa este pentru uz extern si nu trebuie ingerata niciodata. In multitudinea de beneficii, sunt incluse:
 Omoara bacteriile, in mod special cele gasite in legume, fructe, carne si peste.
 Ajuta la vindecarea taieturilor, a basicilor, a zgarieturilor si a urticariei.
 Da senzatie de usurare, in urma muscaturii de tantar, a intepaturii de albina, a iederei otravitoare si a stejarului otravitor.
 Face parul mai stralucitor si mai fin.
 Este si un bun astringent pentru piele, ajuta la tratarea acneii, a eczemelor si a ciupercilor de pe piciorul atletilor.
 Calmeaza pielea crapata, uscata si iritata.
 Este eficienta in indepartarea placii bacteriene de pe dinti, si poate fi folosita si in loc de pasta de dinti.
 Calmeaza durerile in gat si pe cele de la nivelul cavitatii bucale, cand este folosita pentru gargara.
 Promoveaza cresterea plantelor si sanatatea, in mod special a ierburilor si a graului.
 Prelungeste viata plantelor taiate.

Care este gustul apei alcaline ionizate in comparatie cu apa obisnuita?
Una din remarcile facute in legatura cu apa alcalina ionizata, este ca are un gust mai bun decat apa obisnuita. Acesta se datoreza moleculelor de mici dimensiuni adunate intr-un buchet. Deasemenea face ca gustul cafelei, al ceaiului si al sucurilor sa fie mai bun, si este indicata si pentru gatit deoarece ajuta la hidratarea mancarii, aducand si un plus de gust. Pe langa toate acestea, apa alcalina ionizata nu va baloneaza, nici chiar daca consumati o cantitate mai mare de-odata, in comparatie cu apa obisnuita.
Cat timp ramane apa alcalina ionizata, ionizata?
Cu toate ca oamenilor le este recomandat sa bea apa alcalina ionizata proaspata din Ionizator, aceasta poate fi pastrata, de preferat in sticle sigilate, deoarece proprietatile apei raman aceleasi, chiar si timp indelungat.

Proprietati Durata aproximativa de viata
Antioxidant ( ioni hidroxilici ) 18 la 24 de ore
p.H ridicat ( proprietati alkaline ) 1 la 3 zile
Molecule mici de apa ( buchetel ) 1 la 3 luni

Gateste cu apa alcalina ionizata Kangen. Apa alcalina ionizata Kangen in bucatarie – Cum folosim apa acida Kangen si apa alcalina ionizata Kangen in bucatarie
APA IONIZATA PUTERNIC ALCALINA KANGEN (pH – 11,5) dizolva pesticidele si chimicalele de pe alimente. Inmuierea fructelor 30 min. – 1h in apa puternic alcalina ionizata Kangen (pH – 11,5) lasa apa murdara si colorata, in functie de calitatea si cantitatea chimicalelor de pe alimente. Se stie, coaja fructelor si a legumelor este principalul depozitar al vitaminelor, enzimelor si mineralelor, dar datorita chimicalelor ele nu pot fi folosite fara repercursiuni toxice asupra organismului. Mai mult, coaja fructelor si legumelor are rol probiotic, hranind bacteriile din intestin pentru realizarea unui echilibru bacterian sanatos. Acest fapt are in final efectul de a minimiza riscul infectiilor si al problemelor intestinale. Apa ionizata puternic alcalina Kangen elimina pesticidele, chimicalele, metalele grele de pe suprafata fructelor si legumelor, lasand posibilitatea de a putea fi folosite in diverse combinatii. Sucurile de fructe si legume e recomandat sa inglobeze si coaja nu doar pulpa. Lasate 10-12 ore in apa alcalina ionizata Kangen cojile fructelor si legumelor se pot consuma ca atare (in loc de apa) sau se pot folosi la supe, ciorbe sau la prepararea unor maioneze de post, fara a fi fierte. Faptul ca fructele si legumele spalate cu apa ionizata Kangen puternic alcalina nu au pesticide sau alte substante toxice este foarte important, pentru ca ele sunt superioare din punct de vedere nutritiv. Putem spune cu siguranta ca valoarea lor nutritiva este mult mai mare decat in fructele si legumele spalate in mod conventional.
Inmuierea carnii si a legumelor in apa ionizata Kangen puternic alcalina (pH – 11,5) indeparteaza mirosurile puternice ale carnurilor si pestelui, precum si gustul amar al unor legume.

La gatit apa alcalina ionizata Kangen (pH 8,5 – 9,5) reduce timpul de fierbere cu aproximativ 25-30%. Legumele gatite la abur cu apa alcalina retin mai mult din aroma si culoarea lor naturala. Apa alcalina ionizata Kangen extrage savoarea ingredientelor astfel incat mancarurile dvs. vor fi fragede si suculente.Veti avea nevoie de mai putine condimente, o situatie ideala pentru cei ce doresc sa reduca consumul de sare. Datorita structurii sale fine, apa alcalina ionizata Kangen va ajuta sa preparati mamaliguta traditionala romaneasca mai usor deoarece faina se va desface uniform in apa fara sa formeze cocoloase.
Gustul si aroma sunt totul atunci cand vorbim de ceai si cafea. Folosind mai putina cafea sau ceai, insa extragand mai multa aroma, veti fi uimiti de culoare, gust si aroma. Veti obtine un gust mai plin si mai bogat.Cand apa alcalina ionizata Kangen se foloseste pentru cafea si ceai se diminueaza gustul amar. Cu apa alcalina ionizata Kangen puteti prepara la rece ceai sau cafea ( fara fierbere sau infuzare ) prin introducerea ingredientelor in apa. Veti observa imediat cum apa extrage continutul din plante, prin colorarea acesteia. Aromele vor fi mult mai puternice decat in cazul fierberii sau decoctului.
Fierberea scade pH-ul apei alcaline, pentru ca dioxidul de carbon din aer se amesteca rapid in aceasta sub influienta temperaturii. Dar fierberea nu duce la evaporarea mineralelor alcaline, deci acestea raman, in combinatii cu carbonati. Beneficiile neutralizarii acizilor din organism raman disponibile dupa ce acidul carbonic volatil se va transforma in apa prin eliminarea de CO2 in expiratie.

APA ACIDA KANGEN (pH 4-6)
Legume si fructe. Culorile intense ale capsunilor, cireselor, rosiilor, broccoli, asparagusului, vinetelelor etc…nu se vor altera atunci cand sunt spalate cu apa acida ionizata Kangen.
Alimente prajite. Mancarea prajita iese gustoasa si crocanta atunci cand aluatul este facut cu apa acida ionizata Kangen.
Alimente congelate. Pulverizati apa acida ionizata Kangen pe pestii si crevetii depozitati in frigider, pentru a nu pierde din savoarea acestora atunci cand ii decongelati.
Fierbeti pastele. Taieteii si pastele vor avea un aspect stralucitor si o textura imbunatatita ca rezultat al fierberii lor in apa ionizata acida ionizata Kangen.
Apa acida Kangen fragezeste carnea. Apa acida ionizata Kangen fragezeste carnea prin desfacerea legaturilor proteice din carne. Apa acida ionizata Kangen rupe superficial tesuturile din carne, pentru a permite condimentelor sa patrunda mai bine in textura carnii, adaugand suculenta si savoare produsului final. Aceasta metoda este deosebit de utila pentru a fragezi partile mai dure de carne, cum ar fi pulpele, in special cele de vita, porc, vanat. Atentie cand folositi apa acida la fragezirea carnii de peste care are o textura mai delicata. Nu lasati prea mult carnea de peste in apa acida deoarece carnea va deveni prea moale si neapetisanta. Nu folositi vase metalice atunci cand puneti carnea in apa acida ionizata Kangen. Potrivite sunt vasele de sticla, plastic sau ceramica.

APA PUTERNIC ACIDA KANGEN (pH 2,5)
Omoara microbii de pe alimente si de pe suprafetele de preparare in doar cateva secunde.
Stropiti legumele si fructele cu apa acida ionizata Kangen (ph 4-6) sau puternic acida (pH 2,5) inainte de a le inmuia in apa puternic alcalina Kangen!
Unele fructe sau legume precum ciresele, prunele, strugurii, capsunile, varza rosie, vinetele si sparanghelul contin culori vibrante. Spalandu-le cu apa acida ionizata Kangen isi vor pastra culorile naturale la fierbere. Aceste alimente vor arata mult mai apetisant.
Spalati carnea de peste, pui, vita,porc cu apa puternic acida Kangen (ph 2,5), dupa care lasati-o 30 min. in apa puternic alcalina Kangen ( ph11,5) pentru a distruge bacteriile din carne. Ficatul sau alte astfel de carnuri, care au un miros puternic si neplacut, se pot lasa la inmuiat,timp de 20-30 de minute in acelasi fel, pentru a neutraliza mirosurile suparatoare.

pH-ul
– pH-ul (sau „potenţialul de hidrogen”) exprimă echilibrul acido-bazic al unei ape, pe o scară de referinţă cuprinsă intre 1 şi 14. La un pH mai mic decat 7, apa are un caracter acid, iar la unul mai mare, apa are un caracter bazic.
Valoarea de echilibru acido-bazic este atinsă la pH = 7
Clasificare:
Ape acide pH < 6,8 Ape neutre 6,8 < pH < 7,2 Ape bazice pH > 7,2 ”
„Un om poate să supravieţuiască fără hrană in jur de 30 de zile, dar in lipsa apei viaţa ii este pusă in pericol după numai 3 zile.
Reinnoirea apei in corpul uman se face intr-un ritm de 10 – 15% pe zi la copil şi de 3 – 6% pe zi la adult. Cu alte cuvinte aceasta inseamnă că in cca. 4 – 5 săptămani, 60% din corpul nostru se schimbă in totalitate.
Apa pe care o bem este absorbită in organism la nivelul intestinului gros, unde intră in sange, prin intermediul căruia este transportată in tot corpul. Datorită faptului că este un solvent universal, ea contribuie la transportul nutrienţilor pană la ultima celulă. Tot apa asigură buna funcţionare a rinichilor şi ajută la eliminarea toxinelor din organism. Reglarea temperaturii corpului, hidratarea pielii sau lubrifierea
ochilor se fac tot cu ajutorul apei.
Inainte sa consumati apa alcalina.
1.“ Neutralizeaza oare apa alcalina acidul gastric?”
Aciditatea/Alcalinitatea unei substante poate fi exprimata ca pH, care poate fi de la 1 pana la 14. Valoarea de pH cea mai recomandata pentru consum este 9, iar cea de acid din stomac este cam de 2. Aceasta inseamna ca alcalinitatea apei alcaline este teoretic de aproximativ 1/105 ( 1/100,000 ) iar aciditatea acidului din stomac 1/10 ( 1/100 ). Adica, acidul in stomac este mai dens de 1,000 de ori decat apa alcalina.
Pentru a neutraliza acidul din stomac, care este produs in cantitate de 3 litri pe zi, ar trebui sa consumati 3,000 de litri de apa alcalina. Asadar, nu trebuie sa va ingrijorati ca apa alcalina va neutraliza acidul din stomac. Este doar un fel de mancare, care contine minerale benefice cum ar fi spanacul sau algele marine.
2. “ Oare apa alcalina ne alcalinizeaza corpul?”
Datorita mineralelor care se dizolva in apa, aceasta devine alcalina. Corpul nostru are un sistem tampon (buffer) care mentine pH-ul normal fara sa tina cont de cate substante acide sau alcaline se gasesc in organism ( ex: tampon de fosfat sau tampon de bicarbonat). Asadar, nu conteaza cata apa ionizata consumati, corpul dvs. nu va deveni supra-alcalin.
Per contrario, aciditatea lichidelor corpului poate cauza probleme de sanatate. De exemplu aciditatea organismului in care valoarea pH-ului este mai mica de 6.8, datorata unei acumulari de materiale acide in organism provenite de la boli ale adultilor cum ar fi diabetul sau probleme cu rinichii, pot duce la deces.
3. “ Care este nivelul de pH adecvat pentru organism?”
Suntem sanatosi atunci cand valoarea pH-ului din organism este de la 7.35 la 7.45, care este putin alcalin, iar cel al pielii este de la 4.5 la 5.8, care este putin acid. Asadar, apa alcalina este indicata pentru consum si apa acida pentru a va spala.
4. “ Ce tip de apa ar trebui sa consum cand iau medicamente?”
Cand luati medicamentele cu apa alcalina, eficienta acestora poate fi diminuata datorita absortiei prea rapide in organism sau se pot combina cu minerale. Deci ar fi bines a le luati cu apa de la nivelul 0 daca apa de la robinet are un pH de 7.0 ( aceasta este o conditie in cadrul careia nu se face electroliza apei ci se purifica).
5. “ Este apa alcalina mai buna pentru oamenii care se baloneaza usor?”
Bineinteles. Pentru cei care se baloneaza chiar si dupa ce au baut doar apa, metabolismul care include absortia, circulatia si excretia de apa nu functioneaza cum trebuie. Cu toate acestea, apa alcalina este absorbita cu rapiditate, circula si este eliminate rapid, astfel incat nu duce la umflarea corpului. Daca suferiti de edem sever, ar fi indicat sa consumati cantitati mici de apa in mod frecvent, decat sa consumati o cantitate mai mare dintr-o data.
6. “ Pot nou nascutii sa consume apa alcalina?”
Da. Conform probelor anecdotice, nou nasccutilor carora in lapte le este pusa apa alcalina de la nivelul 1, au fecalele de culoare galbena si nu sunt la fel de bolnaviciosi ca si ceilalti care nu consuma apa alcalina. Conform unui studiu facut in Japonia, nou nascutii carora li s-a pus in lapte apa alcalina erau aproape la fel de sanatosi ca si cei hraniti cu lapte mamar.
7. “ Am frisoane si as prefera sa nu beau apa.”
In unele cazuri, cei care au frisoane sau o constitutie slaba, consumand apa rece le poate provoca dureri de stomac. Apa fiarta sau apa care nu contine minerale poate cauza aceleasi simptome.
Apa alcalina este absorbita cu usurinta, deci nu cauzeaza dureri de stomac ca alte tipuri de apa. Asadar cei care au frisoane sau o constitutie slaba o pot consuma fara frica. Cu toate acestea, le este recomandat sa consume cantitati mici de apa ionizata in mod frecvent, decat sa consume o cantitate mare de apa rece dintr-o data, iar apoi sa creasca cantitatea si sa scada temperatura apei gradual. Temperatura ideala a apei pentru consum este de 4 grade.
8. “ Cata apa ar trebui sa beau?”
Unii recomanda cantitatea de 2 litri pe zi, altii 30ml/kg greutate corporala.Cu toate acestea, din punct de vedere medical, aceasta nu a fost prescrisa corect. Una dintre functiile apei este de a elimina toxinele din corp, asadar cantitatea variaza de la o persoana la alta. De exemplu, o persoana ar trebui sa consume mai multa apa pentru a elimina reziduurile din organism dup ace a facut exercitii sau dupa ce a consumat alcool. 2 litri sau mai mult de atat este cantitatea potrivita pentru majoritatea persoanelor. Mai nou, in special persoanele care sufera de o boala cronica, cum ar fi sa bea bauturi alcoolice sau sa fumeze, cei care sunt expusi la poluanti sau consuma semipreparate ar trebui sa consume mai multa apa.
9. “ Ce reprezinta particulele plutitoare din apa alcalina?”
Cand apa de la robinet are un continut bogat de minerale sau daca presiunea apei este scazuta, o parte din calciul care a fost adaugat nu s-a dizolvat in apa, pluteste. In acest caz, treceti pe < curatare manuala> punand apa acida si otet in masina pana nu se mai simte gustul de otet , pentru a proteja incaperea cu electrozi. Deasemenea, atunci and beti apa alcalina, scadeti nivelul de electroliza pentru a preveni reaparitia particulelor. Cand calciul iese afara dupa ce ati scazut nivelul de ionizare la 1, nu ar trebui sa adaugati calciu. Calciul in exces nu se va dizolva in stomac ci se va plimba prin intreg organismul.
10. “ Ce reprezinta urmele albe de pe fundul sticlei?”
Majoritatea sunt sedimente. Le puteti indeparta cu apa acida si otet.
11. “ De ce sunt constipat de fiecare data cand beau apa alcalina?”
Atunci cand consumati apa cu care nu sunteti obisnuit avand un continut bogat de minerale, puteti fi temporar constipate/i. Scadeti nivelul de ionizare al apei la 1 alcalin pentru a va obisnui cu apa inainte sa treceti la urmatorul nivel iar constipatia va disparea.
12. “ Ce ar trebui sa fac pentru a scapa de constipatie?”
Constipatia poate duce la numeroase boli incluzand hipertensiunea si cancerul etc. Este cauzata de stres, lipsa de fibre, dieta extrema si retentie de apa etc. apa alcalina va ajuta intestinul si va creste numarul de bacterii benefice, scapandu-va de constipatie. Cu toate acestea, este dificil pentru cei care sunt stresati si care prefera sa consume carne pentru a se vindeca complet de constipatie chiar daca se va imbunatati.
Pentru a va vindeca complet de constipatie, este necesar sa consumati destula apa alcalina
(de la 4 la 5 litri pe zi ) sa evitati stresul si sa va imbunatatiti obiceiurile alimentare.
13. “ Am facut urticarie dupa ce am baut apa alcalina.”
De fiecare data cand o persoana isi schimba dieta, se poate produce o asemenea reactie. De exemplu, ii putem observa pe cei ale caror functii gastro-intestinale nu sunt ata de bune, sufera de diaree atunci cand iau medicamente.
Motivul pentru care ai facut urticarie dupa ce ai baut apa alcalina este acela ca, toxinele pe care le-ai acumulat in organism s-au dizolvat si ti-au iritat pielea. Acest lucru se intampla atunci cand ai un procent mare de grasime in corp sau o boala cronica. Reziduurile dizolvate iti pot da senzate de mancarime, dar vor fi eliminate prin urina. Cand ai mancarimi ar trebui sa ajustezi nivelel la 1 alcalin.
14. “ Care este nivelul de pH pe care ar trebui sa-l am cand consum apa alcalina?”
La nivelul de 8.5 pana la 9 din valoarea de pH, apa este mai bine absorbita in organism. Cu toate acestea daca esti obisnuit sa bei apa neutra sau acida de la robinet printr-un sistem R/O, nu este prea indicat sa consum temporar apa cu un pH mare datorita diferentei continutului de minerale. Ar trebui sa consumati apa la nivelul 1 ( valoare pH-ului este de 7.5 la 8 ) la inceput, iar apoi consumati apa ionizata cu o valoare a pH-ului de 8.5 la 9 ( de obicei, nivelul 2 depinzand de presiunea apei din casa )
15. “ Cum ar trebui sa depozitez apa alcalina?”
In apa alcalina, nu se gaseste material germicid cum ar fi clorul, astfel ca aceasta apa nu trebuie pastrata la temperature camerei ci trebuie consumata in ziua in care a fost facuta. Atunci cand o tineti in frigider, ar trebui sa o tineti intr-o sticla sigilata si sa o consumati in nu mai mult de 3 zile deoarece deoarece pH-ul si ORP-ul scad.
16. “ Ce reprezinta bulele din apa alcalina?”
Cand se face electroliza apei, gazele de hidrogen sunt directionate pe partea cu apa alcalina iar gazele de oxigen sunt directionate pe partea cu apa acida. Gazele de hidrogen din apa alcalina pot steriliza bacteriile benefice din stomac.
17. “ Pot consuma apa alcalina o perioada indelungata?”
Ionizatoarele de apa au fost aprobate in Coreea ca fiind < Aparatura medicala pentru acasa> care inseamna ca poate fi folosit cu scopul de a < Promova sanatatea/Preveni imbolnavirea>, decat sa promovati boli ca < Aparat medical pentru spital>. Oamenii sanatosi care consuma in mod regulat apa alcalina vor ramane in general mai sanatosi decat cei care nu o consuma.
Mai mult de 10 milioane de japonezi au folosit apa alcalina de mai bine de 30 de ani, si s-a demonstrat ca, consumand-o pentru o perioada lunga de timp este inofensiva. Pe langa aceasta, rezultatele cu privire la factorul de risc facute de catre Ministerul Sanatatii din Japonia arata ca nu are niciun efect negativ asupra organismului uman.
18. “ De ce este important ca apa sa contina minerale?”
Chiar daca exista o cantitate mica de minerale in apa acestea:
a) Promoveaza formarea si mentinerea apei hexagonale.
b) Imbunatateste dezechilibrul alimentar al celor care au un deficit de minerale care se datoreaza consumului de mancaruri acide.
c) Face apa proaspata, imbunatatindu-i mobilitatea.
d) Previne imbolnavirile
In special mineralele din apa alcalina vor fi ionizate si vor fi mai usor absorbite in organism
19. “ Am avut menstruatie mai abundenta dupa ce am baut apa alcalina.”
Apa poate promova circulatia naturala a sangelui, asa ca va fi mai bine pentru cele care au menstruatie neregulata sau boli vasculare sa bea mai multa apa. Pe langa aceasta, atunci cand cele care sufera de dureri menstruale sau care au menstruatie abundenta cu o culoare nepotrivita trebuie sa consume apa alcalina, culoarea si cantitatea se vor echilibra deoarece apa alcalina este absorbita in organism cu usurinta si ajuta la imbunatatirea circulatiei.
20. “ Ar trebui sa consum apa alcalina fiarta?”
Atunci cand fierbeti apa alcalina, puterea de reducere scade iar unele minerale sunt dezactivate, astfel nu este prea indicat sa fierbeti apa doar daca gatiti sau faceti ceai, cafea.
21. “ Ar trebui sa o folosesc la prepararea ceaiului sau a cafelei?”
Apa alcalina va extrage mai multe ingrediente active din ceai sau cafea, astfel ca puteti sa utilizati o cantitate mai mica de ceai sau cafea.
22. ” Poate fi folosita apa alcalina ionizata cand sunt la dieta?”
Puteti tine o dieta mult mai eficient daca consumati apa alcalina pentru ca aceasta ajuta circulatia in organism.
Apa alcalina:
a)Nu cauzeaza probleme gastro intestinale deoarece este absorbita cu usurinta chiar daca consumati o cantitate semnificativa.
b) Ajuta circulatia in organism si eliminarea de grasimi.
c) Previne problemele de sanatate care ar putea fi cauzate de diete excesive cu abundenta de minerale.
d) Faciliteaza eliminarea si usureaza constipatia cauzata de o dieta saraca.
e) Indeparteza reziduurile si furnizeaza apa, prevenind stricarea pielii in urma pierderii in greutate.
Atunci cand consumati doua cani de apa alcalina dimineata, inainte de masa si inainte de culcare, si cate o cana la fiecare ora, care insumeaza de la 3 la 6 litri pe zi, cantitatea de urina si fecale creste.

Apa acida
23. “Pot folosi apa acida fiarta?”
Chiar daca fierbeti apa acida pentru a va spala , p.H-ul nu se va schimba in mod semnificativ. Cu toate acestea, este mai bine sa nu o fierbeti, daca este posibil.
24.“Mi s-a inasprit piele dupa ce m-am spalat cu apa acida.”
Apa acida are proprietatile unui astringent, astfel s-ar putea sa vi se usuce pielea sau sa aveti urticarie in urma folosirii apei acide produse la nivelul 2 si 3 pe pielea deja uscata.
Ar trebui sa o folositi in diferite moduri in conformitate cu tipul de piele. Folosti apa acida produsa la nivelul 3 sau mai mare, care este puternic electrolizata, in cazul in care pielea este uleioasa, si folositi apa acida de la nivelul 0 sau 1 in cazul in care aveti pielea uscata.
25.“Am baut accidental apa acida.”
Este apa purificata asa ca nu trebuie sa-ti faci griji in privinta sanatatii. Cu toate acestea nu o consuma pentru o perioada lunga de timp.
26.“Ce este functia electrolitica din Ionizatorul de apa?”
Apa acida care este facuta cu un electrolit puternic are o putere de sterilizare mai mare si este un astringent mai bun, pentru a combate eficient acneea, ciuperca piciorului si dermatita.
27.“Cum ar trebui sa depozitez apa acida?”
Tineti-o intr-un recipient inchis ermetic pentru ca nivelul de oxigen dizolvat sa nu scada.Acidul erodeaza recipientele din metal asa ca tineti-o intr-un recipient de plastic sau ceramica.
Ionizatorul de apa.
28. “Cat timp pot folosi un singur cartus de filtrare?”
Indicatorul de viata al filtrului determina perioada de folosinta din cantitatea de apa care a trecut prin aparat. Durata de viata a filtrului depinde si de de puritatea sursei de apa.
29. “Cantitate de apa rezultata din purificator este diminuata?”
Mai intai, verificati presiunea apei. Daca nu exista apa suficienta in aparat, chiar daca cresteti presiunea apei, este foarte probabil,
1) Cartusul filtrant sa fie plin de rugina generate de tevile invechite.
2) Verificati daca s-a format un guler alb in interiorul tevii pe unde curge apa alclina. Daca da atunci aparatul necesita o curatare manuala.
Contactati dealer-ul pentru seviciul clienti daca scaderea este mare.
30. “Pot folosi apa de fantana decat apa de la robinet?”
Sursele din municipiu sunt de preferat sin nu apa din pamant deoarece, apa din pamant are un continut ridicat de sedimente si minerale cum ar fi calciul. In orice caz, verificati apa din fantana inainte sa o consumati.
31. “Reactia de alcalinitate nu exista in apa ionizata.”
Daca apa de la sursa ( in general apa din pamant ) este foarte acida, contine acid carbonic (HCO ) sau presiunea apei este prea mare, rezultatele testului cu reactivi nu vor fi corecte.
Atunci cand testati apa alcalina cu reactivi s-ar putea sa descoperiti ca, culoarea care este la inceput albastra se schimba in cea pentru stadium neutru/acid. Este un fenomen temporar cauzat de acidul carbonic. Acidul carbonic este un gaz care produce o senzatie de arsura la fel ca la bauturile carbogazoase sau apa carbogazoasa si este inofensiv organismului uman.
Atunci cand nu va este usor sa faceti testul de mai sus pentru apa acida, scadeti presiunea apei si faceti electroliza acesteia la nivelul 3 sau unul mai mare.
Apa neprelucrata nu este acida, insa poate fi mai putin electrolizata din cauza presiunii mari a apei. Va rog sa scadeti presiunea.
32. “Ce fel de calciu este folosit in Ionizatorul de apa?”
Calciul adaugat care este adaugat in purificator este cel aprobat ca si supliment alimentar de catre FDA. Este adesea folosit in laptele praf si mancarurile pentru copii. Cantitatea maxima permisa este de 1g de calciu per 100g de mancare, si ar trebui sa fie calciu pur care san nu contina conservanti.
33. “Ce este curatarea automata?”
Este o functie care protejeaza incaperea cu electroliti, o parte esentiala a purificatorului. Cat de des trebuie curatat depinde de concentratia de minerale din sursa de apa. Pe baza apei obisnuite de la robinet aproape 40ppm TDS, curatarea ar trebui facuta la intervale de 30 de secunde pentru fiecare 10 minute de obtinere a apei alcaline. Acesta inseamna ca trebuie sa lasati apa acida sa mearga timp de 30 de secunde. Chiar si aparatele ehipate cu un sistem de curatare automata, facand o cantitate mare de apa alcalina dintr-o data, ar trebui sa va opriti si sa curatati aparatul cu apa acida pentru a preveni cladirea de calciu in incapere.
34. “Cum pot intretine ionizatorul in asa fel incat sa ma tina o viata intreaga?”
Va puteti bucura de Ionizator pentru mult timp, daca il intretineti cum trebuie.
Cand doriti sa beti apa si nu ati mai folosit purificatorul de ceva vreme, filtrul poate fi infundat cu rugina, sedimente sau calciu. In acest caz, lasati sa curga vreo 2-3 cani de apa acida inainte sa folositi purificatorul.

O data pe saptamana, curatati aparatul pentru cateva minute pe setarea de aciditate crescuta.

Cata apa ionizata ar trebui sa beau?
Unii specialisti recomanda consumul de aprox 40 ml/kg corp/zi. În medie, se recomanda aproximativ doi litri pe zi. Corpul este alcatuit din circa 70% apa, astfel încât cu cât bei mai multa apa ionizata, cu atat mai bine.

Pot sa iau medicamente cu apa ionizata?
Nu – când se iau medicamente pe baza de prescriptie medicala ar trebui sa utilizati numai apa plata – selectia H2O pe ionizatorul de apa- si ar trebui sa se pastreze o fereastra de 45 minute atât înainte, cât si dupa ce s-au luat medicamentele prescrise. Apa ionizata este foarte eficient absorbita de organism si poate interfera cu viteza cu care medicamentele prescrise sunt eliberate in corpul dumneavoastra.

Pot sa iau vitamine si alte suplimente nutritive cu apa ionizata?
Da – suplimentele luate cu apa ionizata vor fi absorbite mult mai rapid si eficient de catre organismul dumneavoastra. Unii oameni sustin ca au redus doza de suplimente nutritive, deoarece acestea par sa functioneze mai bine cu apa ionizata. Singura exceptie este Niacin care poate da o usoara coloratie a tegumentelor, deoarece intra rapid in fluxul sanguin.

Daca fac cafea sau gatesc cu apa alcalina ionizata asta înseamna ca, cafeaua mea sau orice gatesc cu ea va avea PH alcalin?
Asta este o întrebare buna, dar raspunsul este nu. Beneficiul adus de utilizarea apei alcaline ionizate la prepararea ceaiului si cafelei este capacitatea acesteia de de a extrage aroma din cafea si ceai. Cafeaua va avea un gust mai moale, mai placut, insa, in continuare, va avea un PH acid.

Ce s-ar întâmpla daca am bea accidental apa de la unul dintre nivelurile acide?
Probabil ati observa diferenta de gust imediat si nu ati bea prea multa. Chiar daca am bea o sticla plina cu apa acida, aceasta ar provoca mai putine daune decât daca am bea un pahar mare de sifon.

Daca apa alcalina turbo nu e buna de baut, la ce imi foloseste aceasta apa?
Apa alcalina este utilizata pentru îndepartarea murdariei, pesticidelor si conservantilor de pe suprafata produselor proaspete. Poate îmbunatati, de asemenea, aroma anumitor alimente cum ar fi rosiile si capsunile. Poate fi de asemenea utilizata pentru a înlocui substante chimice folosite pentru îndepartarea petelor de pe covoare si tapiterie fara a lasa în urma reziduuri chimice care pot fi daunatoare sau care atrag de fapt mai mult murdarie in acea zona.
În cazul în care apa alcalina ionizata este atat de buna pentru mine, de ce as avea nevoie de apa acida?
Apa acida poate fi utilizata in tratamentul bolilor comune ale pielii, cum ar fi ciuperca piciorului, eczeme, acnee si diverse rani. De asemenea, este eficienta pentru tratarea ulcerelor bucale, sangerarea gingiilor si ca un tratament de prim ajutor pentru taieturi minore, zgarieturi, arsuri si intepaturi de insecte. La nivelurile de apa acida TURBO se poate folosi pentru a dezinfecta suprafetele – în fapt, multe spitale si cabinete medicale au trecut la utilizarea apei ionizate acide pentru curatarea si dezinfectarea suprafetelor, ca o alternativa la dezinfectantele chimice.

Este bine sa le dau apa ionizata copiilor mei?
Da, dar copiii mai mici pot bea doar apa alcalina cu PH-uri mai mici.
Atunci cand sunt bolnavi sau deshidratati de boala sau activitate fizica in exces, un pahar de apa mediu sau puternic alcalina le va prinde foarte bine.

Este bine sa le dau apa ionizata animalelor mele de companie?
Da – la fel ca si copiilor, animalelor de companie le este indicat consumul apei alcaline cu PH mic si nu in apropierea meselor. În cazul în care animalul tau este bolnav sau batrân si suferind de o boala cronica, o mica cantitate de apa mediu sau puternic alcalina administrata zilnic poate fi benefica.

Cât timp va ionizata apa daca se pastreaza într-o sticla sau un alt recipient?
Aceasta depinde de cum si unde stocati sticla. În cazul în care sticla este bine izolata, proprietatile apei se pot pastra pâna la câteva saptamâni. De fiecare data când se deschide sticla, apa este expusa la radicalii liberi si toxinele din mediul înconjurator si va incepe sa se descompuna. Daca depozitati apa într-o sticla de sticla, ferita de lumina si caldura, apa isi poate pastra alcalinitatea pana la 7 zile. Asadar, ar fi foarte bine sa luati cu dumneavoastra la serviciu, o sticla cu apa alcalina ionizata care sa va asigure hidratarea pe tot parcursul zilei.

Pot bea apa ionizata toata ziua?
Da – cu exceptia perioadelor de 45 min dinainte si dupa mese, sau când luati medicamente. Prin consumul de apa alcalina ionizata, pe tot parcursul zilei oferiti organismului dumneavoastra un nivel de hidratare optim si o doza constanta de antioxidanti.

Ce nivel de pH-ul ar trebui sa aiba apa de baut?
La prima utilizare a apei alcaline ionizate ar fi indicat sa incepeti sa beti apa cu un PH de 8,5. Dupa utilizarea timp de cateva zile a acestei ape, dupa ce orice simptome de detoxifiere pe care le-ati putea experimenta au trecut, puteti incepe sa beti apa cu PH 9. Din nou, corpul dumneavoastra ar putea avea nevoie de cateva zile de adaptare, dupa care se trece la PH de 9,5. Din acest punct puteti bea apa alcalina la nivelul de PH dorit, in orice moment, insa nu in apropierea mesei sau atunci când se iau medicamente.

Este cineva care nu ar trebui sa bea apa ionizata?
Persoanele cu probleme renale cronice severe trebuie sa ceara acordul medicului inainte de a incepe sa bea apa ionizata.
Ai de făcut un singur lucru simplu, dar foarte important:
Bea apă suficientă şi de bună calitate.
Apă suficientă inseamnă să bei în fiecare zi circa 30 ml de apă pentru fiecare kg de corp, adică, dacă ai o greutate de :
• 50 kg : este necesar să bei cel puţin 1,5 L apă pe zi,
• 60 kg : este necesar să bei cel puţin 1,8 L apă pe zi,
• 70 kg : este necesar să bei cel puţin 2,1 L apă pe zi,
• 80 kg : este necesar să bei cel puţin 2,4 L apă pe zi, etc.

Apa alcalina este cel mai la indemana oxidant natural.
Avand in vedere modul de prelucrare a produselor primare pentru transformarea lor in alimente, precum si mediul poluat in care traim, in organismul nostru se acumuleaza aciditate in exces.
Nutrientii din hrana preparata pe care o ingeram sunt oxidati cu ajutorul oxigenului continut in celule, pentru a produce energia de care avem nevoie. Datorita tulburarilor de metabolism, arderile pot fi deficitare, caz in care o parte din nutrienti se transforma in reziduuri acide.
Organismul reactioneaza la aceste acumulari, incercand sa le elimine prin intermediul functiilor excretorii. Surplusul de reziduuri, care depaseste capacitatile de eliminare ale organismului, se stocheaza in tesuturile adipoase si in vasele sangvine.
Se pare ca aciditatea crescuta a organismului, acumularea reziduurilor acide, stu la originea celor mai multe boli.
Sursele principale de reziduuri acide sunt:
– Arderea incompleta a carbohidratilor (cand cantitatea de zahar, paste fainoase, paine ingerate depasesc capacitatea de digestie a organismului);
– Consumul in exces de carne si derivate din carne are ca rezultat cresterea cantitatii de acid uric si amoniac;
– Bauturile carbonatate si energizantele aduc in organism exces de acid fosforic;
– Galbenusul de ou consumat in exces creste cantitatea de acid sulfuric;
Toate acestea sunt nocive, dar acizii sulfuric si fosforic sunt otravitori si trebuiesc neutralizati. Daca nu aducem un aport substantial de elemente alcaline, organismul nostru este nevoit sa consume calciul din oase, pentru a neutraliza acesti acizi, transformandu-i in fosfati, sulfati si urati. Consumul calciului din oase duce la aparitia osteoporozei.
Reziduurile acide prezente in sange duc la cresterea vascozitatii acestuia si, implicit, la blocarea capilarelor, rezultand pe langa hipertensiune arteriala si deficitul de vascularizare a anumitor zone din organele afectate.
Cateva concluzii legate de cele de mai sus:
– Reziduurile acide sunt total nocive organismului;
– Odata cu aparitia hiperaciditatii incepe sa apara si obezitatea si celulita;
– Celulele sanatoase au pH neutru sau alcalin;
O actiune pe care o desfasuram zilnic poate sa constituie cel mai bun exemplu:
– Cand pe maini se acumuleaza grasimi ca rezultat al prepararii carnii, pentru indepartarea acestora, folosim sapunul. Toata lumea stie ca substantele constituente ale sapunului sunt alcaline. Grasimea este acida iar sapunul alcalin. Reactia duce la neutralizarea aciditatii si indepartarea grasimilor.
Cum se prepara apa alcalina:
– Prin electroliza directa. Aceasta are loc intr-o camera de electroliza special conceputa in care se pot separa solutiile catodice si anodice. La catod se obtine apa alcalina iar la anod, apa acida.
– Aparatul casnic care realizeaza aceste operatii se numeste Ionizator.
– Apa alcalina pe care o realizeaza poate avea mai multe valori ale pH-ului ( 8,5/9/9,5 )
– Apa acida pe care o produce are valorile pH-ului de 6,5 si 6.
– Electrozii prin care se realizeaza acest proces sunt compusi din titan si platina pentru a nu se descompune sub efectul electrolizei.
– Apa distilata nu poate fi electrolizata deoarece are conductivitate electrica aproape nula, numai apa cu continut de minerale sub forma de ioni poate fi electrolizata cu randament optim.
– Valoarea pH-ului de 7-7,3 indica o solutie neutra.
– Sangele trebuie sa aiba pH-ul 7,35-7,45 pentru a fi considerat un sange sanatos.
Consumul apei alcaline:
– Apa alcalina poseda ioni de hidroxil in abundenta. Acestia neutralizeaza pe loc radicalii acizi prin donarea a cate unui electron, eliberand doua molecule de oxigen stabilizat. Oxigenul genereaza energie, cea mai sanatoasa forma de energie din sursa naturala, pentru organism. Evitam astfel necesarul de energie din surse artificiale ( zahar, cafeina, etc )

Tratament cu apa alcalina:
– Medicii japonezi ( precursorii utilizarii apei alcaline ca tratament intern ) indica urmatoarele afectiuni ce pot fi curate: artrita, dureri acute de cap, afectiuni ale aparatului circulator, afectiuni ORL, dereglari ale ciclului menstrual, aritmii, astm bronsic, boli ale organelor excretoare, gastrita, constipatie, hemoroizi, boli de ochi.
Cura efectiva:
– Dimineata, imediat dupa desteptare beti cca o jumatate de litru de apa alcalina pH 8,5 ( mediu) de preferinta la temperatura camerei sau usor incalzita. Spalati-va pe dinti dar nu mancati si beti nimic timp de 40-45 minute;
SCARA pH-ului în alimentaţie:
 10 spanac, brocoli
 9 ulei de măsline, ceai verde, salată, ţelină
 8,8 apă alcalină
 8 mere, migdale, morcov, varză
 7 majoritatea apelor plate
 6 suc de fructe, ouă, ceai
 5 bere, zahăr, majoritatea apelor carbogazoase
 4 cafea, pâine albă
 3 carne, crustacee, paste, brânzeturi
 2 sucuri acidulate, suc de lămâie
 0 acid de baterie

Diferenţa dintre PH şi alcalinitate
Mulţi dintre noi cred că PH-ul este cel mai important lucru, atunci când vine vorba de apa alcalină. Cu cât mai mare este PH-ul, cu atât este mai alcalină apa. În realitate nu este aşa. PH-ul şi alcalinitatea sunt două lucruri diferite.
PH-ul indică cât de acidă sau bazică este o soluţie, respectiv apa. Exprimă concetraţia de ioni de hidrogen din apă.
Alcalinitatea se referă la capacitatea de a rezista unei schimbări neaşteptate a PH-ului. Aceasta mai poartă numele de capacitatea de tamponare. Alcalinitatea este şi capacitatea unei soluţii de a neutraliza acizi.
Deşi există o legătură între PH şi alcalinitate, aceasta nu depinde în totalitate de PH, care măsoară doar gradul de alcalinitate, nu şi cantitatea sa.
Alcalinitatea măsoară concentraţiile de bicarbonat, carbonat şi hidroxid. Bicarbonatul de sodiu este cel mai important tampon alcalin din sângele nostru. Alcalintatea indică cât de mult bicarbonat este prezent în apă. Se măsoară în mg/litru.
Asa cum folosim sapun alcalin pentru a curata murdaria acida de pe piele, trebuie sa spalam murdaria acida acumulata in corp cu apa alcalina. De asemenea, folosirea ei imbunatateste circulatia sanguina iar atunci ne simtim mai energici si multe simptome ale bolilor dispar. Sangele trebuie sa fie capabil, la cel mai inalt nivel, sa transporte minerale si alte substante hranitoare catre celule si sa indeparteze toxinele. Celulele nu vor functiona niciodata normal daca organismul este ticsit de deseuri acide.

„Celula este nemuritoare. Lichidul în care pluteşte este cel care degenerează. Reînnoiţi acest lichid din timp în timp, daţi-le celulelor ceea ce au nevoie pentru a se hrăni şi pulsul vieţii poate continua la infinit.”, spunea Alexis Carrel.

Noi toti avem prea multa aciditate in corp. Hrana pe care o consumam arde impreuna cu oxigenul din celule pentru a produce energie. Dupa ardere, hrana se transforma in reziduuri acide iar celulele le depoziteaza in circuitul sanguin. Corpul nostru elimina aceste deseuri prin urina, respiratie si transpiratie, restul fiind depozitate pe vasele de sange si in tesuturi. Pentru a putea trai, sangele si celulele noastre trebuie sa fie usor alcaline (sangele are pH-ul de 7,35). Pentru a-si pastra alcalinitatea organismul nostru face o mica „scamatorie” prin care converteste reziduurile acide in reziduuri acide solide. Daca corpul poate mentine aceste reziduuri nediluate, le poate stoca pe o perioada nedeterminata, neafectand pH-ul in restul corpului. Asa ca le stocheaza intr-o gramada de locuri si moduri, inclusiv in grasime. Ingrasarea poate fi rezultatul necesitatii reziduurilor acide de a avea un mediu de stocare. Exemple ale reziduurilor acide solide in corpul nostru sunt: colesterolul, acizii grasi, acidul uric, pietre la rinichi, urati, sulfati si fosfati.
Acumularea acestor reziduuri acide reprezinta procesul imbatranirii. In absenta unei cantitati suficiente de minerale alcaline in dieta noastra, corpul nu are de ales si va fura calciul din sange si oase neutralizand acizii formati si transformandu-i in sulfati, fosfati si urati; asa apare in timp osteoporoza. Una din marile probleme a reziduurilor acide este ca ingroasa sangele si blocheaza capilarele. Din aceasta cauza, multe persoane sufera de hipertensiune arteriala. In functie de locul in organism unde sunt stocate reziduurile acide, circulatia sanguina in acea zona este slaba si este posibil ca un organ vital sa primeasca insuficient sange devenind disfunctional. Multe boli degenerative sunt rezultatul unei proaste circulatii sanguine. Un exemplu tipic este diabetul, care este cauzat de acumularile acide din jurul pancreasului.
Celulele canceroase sunt acide in timp ce celulele sanatoase sunt alcaline. Celulele normale nu pot supravietui in apropierea zonelor cu acumulari de reziduuri acide, dar anumite persoane au gene puternice care sufera mutatii pentru a supravietui in mediu acid. Asa se dezvolta celulele canceroase. Atata timp cat mediul ramane acid, cancerul va reapare dupa o operatie de extirpare a celulelor canceroase. Oncologistii cu experienta cresc alcalinitatea pacientilor inainte de operatie.
Reziduurile acide din interiorul vaselor de sange sunt foarte periculoase, putand duce la infundarea capilarelor din zona creierului. Corpul nostru lipeste aceste reziduuri de peretii vaselor de sange, dar in cazul unor eforturi mari, cand presiunea creste, aceste reziduuri se pot dezlipi si bloca vasele capilare din zona creerului provocand accidente cerebrale.

In functie de fiecare organism, noi stocam reziduurile acide in mod diferit. Simptomele bolilor se manifesta in functie de locul unde sunt stocate reziduurile. Cand vom intelege ca bolile degenerative ale adultilor sunt cauzate de acumularile de deseuri acide nu va mai fi nici un mister ca utilizarea apei alcaline ne imbunatateste sanatatea. Pentru a duce o viata lunga si sanatoasa, mai intai, noi trebuie sa eliminam deseurile acide din corpul nostru. Cel mai bun si usor mod de a scapa de aceste deseuri acide este sa le lichefiem si sa le neutralizam cu apa alcalina. Alcalinul neutralizeaza acidul.
Apa alcalina NU trebuie bauta imediat dupa masa si NU se iau medicamente cu apa alcalina. Sucurile digestive din stomac sunt foarte acide, fiind necesare pentru buna digestie a hranei ingerate. Apa alcalina le-ar putea dilua sau chiar neutraliza, ducand la o digestie ingreunata. De aceea se recomanda a se consuma cu cel putin o jumatate de ora inainte de masa sau la o ora dupa masa. Deasemenea, este bine de stiut ca pH-ul apei se poate modifica in functie de diferentele de temperatura.

Trimite și prietenilor

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now Button