Hipnoterapie

Curs Hipnoterapie

Inducerea in starea de transa

Hipnoza este o stare modificata de constiinta, asemanatoare cu relaxarea sau cu stariIe de meditatie. Hipnoterapia sau terapia prin hipnoza poate ajuta in ameliorarea/vindecarea pacienţilor cu  afectiuni nevrotice, gestionarea durerii, stresului, anxietatatii, insomniei, tulburari de atentie si memorie,  a traumelor, obsesiilor, atacurilor de panica şi a fobiilor, la eliminarea viciilor si dependentelor (fumat, alcool), producerea analgeziorei, afectiuni dermatologice, tulburari de dinamica sexuala, controlul greutatii corporale, tulburari nevrotice, cu efectele benefice asupra sistemului cardiovascular si respirator, activitatii creierului, diminuarea tumorilor. Terapia prin hipnoza este eficienta in eliminarea stresului, managementul relatiilor sociale si dezvoltarea unei gandiri pozitive.

 

Ignorată vreme de mai multe decenii de cercetători din cauza reputaţiei „neştiinţifice”, hipnoza a intrat în ultima vreme în atenţia specialiştilor în neuroştiinţe, care o folosesc pentru a descoperi lucruri noi despre mintea umană.
Hipnoterapia nu are nimic in comun cu magia sau supranaturalul ci exporeaza puterea subconstientului si capacitatea mintii umane de a se concentra si a se lasa condusa dupa un anumit scenariu.
Hipnoterapia promoveaza schimbarea si rezolvarea problemelor prin facilitarea raspunsului la sugestii si analizarea continului inconstient ce provoaca stari patologice in constient.

Cercetători specializaţi în hipnoză afirmă că hipnoterapia este cea mai veche formă de vindecare  practicată pe continentul european şi chiar pe întreaga planetă.
Cine poate fi hipnotizat?
În hipnoterapie este foarte importanta participarea activă a persoanei supuse procesului. Oamenii de ştiinţă au descoperit că sugestibilitatea – capacitatea de a fi hipnotizat – diferă de la om la om.
Test pentru identificarea oamenilor care sunt susceptibili la hipnoză.

Intindeţi braţele înainte şi ţineţi palmele faţă în faţă, închideţi ochii şi imaginaţi-vă că o forţă magnetică vă aduce palmele laolaltă. Concentraţi-vă timp de un minut la această forţă, iar apoi deschideţi ochii. Dacă palmele dumneavoastră s-au apropiat în acest minut faţă de poziţia iniţială, aşa cum se întâmplă în cazul a 70% dintre persoane, înseamnă că sunteţi sugestibil(ă) şi, foarte probabil, hipnotizabil(ă).
Cercetătorii au descoperit că sunt susceptibile la hipnoză persoanele care se implică foarte mult în cărţi şi filme, simţind că personajele sunt reale, cele care intră într-o stare de transă atunci când fac sport şi cele care aveau prieteni imaginari în copilărie.

Sugestia in hipnoterapie reprezinta o incitatie – situatie sugestie sau stimul sugestiv – capabila sa obtina o reactie spontana, nemediata de instantele reflexive ale gandirii.

Sugestiile negative sunt inlocuite cu sugestii pozitive ; sugestiile pozitive intaresc adaptarea la realitate prin actualizarea disponibilitatilor latente ale psihicului; iar sugestiile neutre provoaca reactii nerelevante pentru adaptare si sunt eliminate.

Inductia hipnotica
Este procedeul prin care se realizeaza transa hipnotica.

Inductia hipnotica urmeaza mai multi pasi: etapa de pregatire, inductia hipnotica propriu-zisa si adancirea transei hipnotice, urmata de dehipnotizare.

Participa la promotie reducere 40% din pret.

Platesti 250 euro in loc de 600 euro daca te inscrii pana la data de 28.02.2017  orele 11.00-17.00 / 15.00-20.00

Sedinta de hipnoterapie dureaza pana la 120 minute. Programari la telefon. 0724395645 / 0765 26 39 11

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *