Grapefruit

Grapefruit, un fruct extraordinar pentru toamna si iarna, cu aroma dulce amaruie. Este un fruct plin de minerale si vitamine, continand in acelasi timp anumite substante care ajuta la diminuarea riscului cancerului de prostata, bolilor cardiovasculare si care in acelasi timp aduce un aport substantial de vitamina C pentru protectia impotriva gripei.

Grapefruitul este o sursa excelenta de vitamina A, C, B1, B2 si B5, precum si de fier, calciu si potasiu. Continutul lui bogat de vitamina C va ajuta sa vindecati mai rapid racelile dar in acelasi timp sa le preveniti. Vitamina C previne de asemenea si efectele daunatoare ale radicalilor liberi, fiind asociata cu reducerea simptomelor si a gravitatii afectiunilor inflamatorii precum astmul.
Consumul regulat de grapefruit, cate un fruct pe zi, ca atare, salata sau suc, simplu ori in combinatie cu alte citrice, previne

  • bolile tubului digestiv,
  • constipatie,
  • aciditatea gastrica,
  • ateroscleroza.

Grapefruitul rosu si roz isi datoreaza culoarea prezentei carotenoidului licopen (grapefruitul alb nu contine acest antioxidant puternic). Acesta ajuta in lupta impotriva radicalilor liberi ce pot afecta celulele. Fructele si legumele care sunt bogate in licopen ne ajuta sa mentinem celulele sanatoase si sa eliminam sau neutralizam toxinele din organism.

Grapefruitul contine de asemenea si limonoid  care inhiba dezvoltarea tumorilor. Aceasta se petrece deoarece limonoidele stimuleaza formarea unei enzime detoxifiante ce creeaza la nivelul ficatului o reactie care ajuta la transformarea substantelor toxice, facandu-le mai solubile, iar astfel mai usor de eliminat din organism.

Grapefruitul contine pectina, o fibra solubila care ajuta la diminuarea colesterolului. Grapefruitul rosu are un impact mai mare decat cel alb asupra reducerii colesterolului, daca este folosit in dieta, deoarece prezinta cantitati mult mai mari de polifenoli.

Acest fruct minunat mai contine si naringenin, un flavonoid care ajuta repararea ADN-ului distrus al celulelor cancerigene prostatice. Riscul cancerului de prostata creste odata cu varsta. Consumand grapefruit putem ajuta organismul deoarece naringeninul aduce un aport de doua enzime reparatoare de ADN.

Grapefruitul este un fruct delicios care este usor de procurat. Alegeti fructele bine coapte care sunt usor moi, dar nu alterate, acelea contin cei mai multi antioxidanti.

Comentariile nu sunt permise.